Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Paradoxul lui: "Dauneaza grav sanatatii"

Paradoxul lui: "Dauneaza grav sanatatii"

381
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

In urma directivei UE pe toate pachetele de tigari vandute in Europa a aparut inscriptia cu “Dauneaza grav sanatatii”.

Oare doar tigarile se incadreaza la aceasta categorie sau mai sunt si multe alte categorii mult mai raspandite si mai bine ascunse publicului larg dar cu efecte mult mai perfide si mai rapide.

Sa luam in consideratie cateva cazuri si sa vedem si efectele:

a. Bauturile, de orice tip, ambalate in PET-uri. Ambalajul elibereaza lent in lichidul continut monomerii, solventii si alti aditivi specifici fabricatiei, toxici, cancerigeni, tacuti. Nu scrie nicaieri ca “Ambalajul dauneaza grav sanatatii!”;

b. Folia de aluminiu in care se ambaleaza mancarea, se gateste, se depune pe peretii ambalazelor pentru fructe, sucuri, branza. Aluminiul este extrem de toxic fiind implicat in declansarea Alzheimer si a altor boli, mai mult sau mai putin cunoscute dar extrem de grave. Nu scrie nicaieri ca “Aluminiul dauneaza grav sanatatii!”;

c. Antiaglomerantul din sarea iodata, ferocianura de sodiu sau potasiu, care prin fierbere da cianuri anorganice sau organice, extrem de toxice. Nu scrie nicaieri ca “Ferocianura dauneaza grav sanatatii!”;

d. Unii aditivi din benzine sau motorine, mai periculosi chiar decat plumbul si care prin combinatiile lor sunt de o mie de ori mai toxici si mai cancerigeni. Nu scrie nicaieri ca “Aditivii din benzina si motorina dauneaza grav sanatatii!”

e. Zaharul din produsele indulcite cu zahar, de exemplu din bauturile carbogazoase indulcite, cu concentratii mult peste DZR-ul unanim acceptat, cauza sigura a diabetului, a obezitati si a bolilor cardiovasculare. Nu scrie nicaieri ca “Zaharul dauneaza grav sanatatii!”

f. Indulcitorii sintetici din asa-numitele produse tip Diet, care sunt cancerigene, perturbatoare ale sistemului endocrin, toxice chiar. Nu scrie nicaieri ca “Aspartamul, Acesulfam K, Ciclamatul de sodiu dauneaza grav sanatatii!”

g. Benzoatul de sodiu, unanim folosit si acceptat drept conservant, prezent in aproape toate produsele alimentare industrializate, si care, in prezenta acidului citric si a derivatilor sintetici ai acestuia se transforma in benzen si ataca ficatul. Nu scrie nicaieri ca “Benzoatul dauneaza grav sanatatii!”

h. Sarea din bucate, aflata in unele produse in cantitati inimaginabile, si care este cauzatoare de atatea boli, de probleme cardiovasculare. Nu scrie nicaieri ca “Sarea dauneaza grav sanatatii!”

Si urmatoarele cazuri sunt la fel de periculoase iar efectele … desatruoase:

i. Glutamatul de sodiu, aceasta substanta care minte, pacaleste creierul ca posesorul consuma ceva bun, care ataca celula nervoasa, si declanseaza cancerul la nivelul SNC. Nu scrie nicaieri ca: “Glutamatul de sodiu dauneaza grav sanatatii!”

j. Colorantii toxici, azoici, care ataca ficatul, responsabili de diversele afectiuni ale acestuia, si care se gasesc in mai toate produsele alimentare si farmaceutice. Nu scrie nicaieri ca: “Colorantul X dauneaza grav sanatatii!”

k. Uleiul, prezent iar in majoritatea produselor alimentare, in special cel prelucrat, hidrogenat, cu legaturi trans, responsabile de atatea afectiuni grave ale sistemului digestiv si nu numai. Nu scrie nicaieri ca: “Margarina dauneaza grav sanatatii!”

l. Telefoanele GSM la care explodeaza brusc bateria sau care emit nivele ale SAR greu de acceptat chiar de catre producator, nivele care prajesc creierul si sunt responsabile de tumori greu daca nu chiar imposibil de tratat. Nu scrie nicaieri ca: “Telefonul mobil dauneaza grav sanatatii!”

m. Minciunile guvernantilor si conducatorilor care genereaza o stare extatica greu de reprodus si interpretat si care afecteaza psihic pe majoritatea cetatenilor unei tari. Nu scrie nicaieri ca: “Politicianul X sau Y dauneaza grav sanatatii!”

n. Taxele aberante, fara numar, impozitele, precum si sfidarile pe care politicienii versati si penali le exercita asupra tuturor fara deosebire de rasa sex sau religie. Nu scrie nicaieri ca: “Taxele si impozitele dauneaza grav sanatatii!”

o. Pastilele si vaccinurile netestate suficient dar atat de laudate, si care au efecte devastatoare, daca nu chiar mortale pentru cei mai putin norocosi. Nu scrie nicaieri ca: “Pastila X sau Vaccinul Y dauneaza grav sanatatii!”

p. Prostia, da prostia care daca ar durea s-ar auzi niste urlete de nu ai putea sa mai stai prin preajma celor afectati. Nu scrie nicaieri ca: “Prostia dauneaza grav sanatatii!”

q. Alcoolul, consumat in nestiinta, pana isi beau mintile, fara deosebire, de barbati sau femei, urmat de drame mai mari sau mai mici, care afecteaza dezvoltarea celulei nervoase si genereaza pericole indirecte de accidentare. Nu scrie nicaieri ca: “Alcoolul dauneaza grav sanatatii!”

***

Si lista ar putea continua la nesfarsit pentru ca e greu sa definim ce si mai ales cine dauneaza mai mult sau mai grav sanatatii noastre.

Noroc ca exista un tap ispasitor, tigarile, pe care toti ne revarsam naduful ca sa ne mai racorim. Pe ele scrie clar, fara putinta de tagada: “Tutunul dauneaza grav sanatatii!” Si tocmai de aceea si numarul celor ce il utilizeaza este in crestere, ca si in cazul celor ce uzeaza de cantitati industriale de alcool ca sa uite cat de buna este realitatea in care isi duc existenta.

Pentru ca ne e bine, pentru ca ni s-a urat de atata bine, pentru ca nu mai putem de bine ce ne este. Sociologii mai in varsta stiu sigur la ce ma refer. Restul, Dumnezeu cu mila!

Asta ca tot ne e cald de nu mai putem!


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here