Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Pe langa "Duett ® Ultra", "Initium" chiar e "parfum" … din 1995...

Pe langa "Duett ® Ultra", "Initium" chiar e "parfum" … din 1995 utilizat in Romania!

356
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Da la 1 ianuarie 2015, substanţa activă Epoxiconazol face parte din clasa de pericol T (toxic). Asa brusc, tam nesam! Anterior, aceasta era încadrată în clasa Xn (nociv). Si treaba mergea perfect! Si merge si o sa mearga si in continuare … la fel! Sau poate ca nu … . Depinde numai de noi!

Din 1995 si pana la aceasta data el a circulat “la liber” si a fost pulverizat cam pe unde vrei si pe unde nu vrei! Adica peste tot! Ca asa-i la noi! Si probabil ca retelele de distributie l-ar vinde in continuare daca … azi el nu ar avea mare nevoie de autorizație de la … serviciul arme si munitii … si asta doar pentru a fi utilizat! Pana acum nu avea … nevoie. Il lua oricine, oricand, si in orice cantitate! Si il aplica oriunde, langa o scoala, gradinita, sat, comuna, biserica, spital, ca doar era nociv nu toxic, nu-i asa?

Urmarile utilizarii lui ?! …

Conform producatorului BASF – NICIUNA!

Plante tratate: Grau, Orz, Sfecla de zahar

Boli si Ciuperci combatute: Fainare, Rugina, Septorioza, Fuzarioza, Sfasierea frunzelor, Patarea reticulara, Arsura frunzelor, Helmintosporioza, Cercosporioza

Dar asta nu reprezinta chiar nici o surpriza dat fiind faptul ca … este de la BASF (celebru concern german care, candva, sub o alta denumire, producea si el saracu’, la cererea unora … un gaz toxic, de lupta cu care … in fine! Cam aceeasi poveste ca si Monsanto si deja mult prea celebrul lor Agent Orange! Locatia difera, istoria se repeta, efectele sunt insa absolut asemanatoare … asta statistic vorbind, de cand oamenii sunt doar o unitate statistica si nimic mai mult!).

Duett ® Ultra: Duett ® Ultra este un fungicid cu actiune sistemica, cu doua substante active, tiofanat metil si epoxiconazol, in concentratie de 310 g/l, respectiv 187 g/l, folosit pentru combaterea in vegetatie a complexului de boli foliare si ale spicului.

Acest fungicid folosit mai ales la … cereale (Grau, Orz) si Sfecla de Zahar – adica il gasim si in dulcele zahar sau melasa din industria alimentara si nu numai. Atentie, folosit la toate culturile de grau, orz, folosit la toate culturile de sfecla de zahar, deci riscul de contaminare directa sau indirecta este foarte ridicat. Extrem de ridicat! Si e prezent in faina si zahar! Alaturi de alte binefaceri … moderne.

Ne mai miram ca murim pe capete, ca suntem primii la anumite tipuri de cancer, ca mortalitatea infantila datorita aparitiei cancerului este unde este? Nu, ca nu avem de ce! Chiar nu avem … Astia suntem cu adevarat ca natie: coeziune sociala nula, zero barat, egoisti, lasi, pupincuristi … dar astea le stim deja, asa ca nu mai trebuiesc amintite.

Ce merita cu adevarat si este demn de a fi amintit este faptul ca suntem un popor care ne vindem ieftin strainilor, extrem de ieftin, pe un pumn de arginti, Iude moderne, multiplicate la xerox-ul celor 25 de ani de incultura si prostie larg mediatizata si sustinuta din afara, asta indiferent de clasa sociala careia ii apartinem, indiferent de pregatirea dobandita si tot independent de invatatura primita in cei 7 ani de acasa! Bunul simt a disparut de foarte mult timp! Ca si simtul raspunderii! Probabil ca pe acesta l-am invatat tocmai de la cei pe care din patru in patru ani, traim cu convingerea ca, ni-i alegem singuri!

Altfel, putem spune in mod cert ca “specialistii” implicati in aprobarea proaspat “descoperitului” fungicid reclasificat in prezent ca fiind extrem de … “toxic” de catre altii (daca ne luam dupa efecte T+ ar fi fost corect dar … cu ceva “banuti” se rezolva multe), cu ceva mai mult cap pe umeri si probabil si cu un respect de sine aflat la un nivel cel putin multumitor, si asta in conditiile in care din 1995 si pana anul acesta fungicidul era considerat absolut “inofensiv”, ce mai, “precum apa de baut cu Glifosat” (vezi si videoclipul cu RoundUp si cercetatorul – promotor al corporatiei Monsanto din …), s-au “vandut” repede si, mai ales, ieftin sau nu (cine stie, poate cei care ne asculta acum legal), dar in mod cert ar trebui “nitel mai mult” adusi in fata tribunalului si alaturi de ei sa compara si cei “din umbra”, cei care i-au “co-interesat” mai mult decat artistic, asta ca sa plateasca tot ce se mai poate plati, macar moral, ca oricum cei morti vor ramane tot morti, cei imbolnaviti la fel, dar macar s-ar vedea o miscare, ceva, pe undeva, asta asa, ca tot ii platim pe unii de nu ne vine sa credem cu cat si ei doar “sesizeaza” dar vai sarmanii si neputinciosii, cum nu sunt “auziti” de cine trebuie, si asta in timp ce vor, cu tot dinadinsul, sa ne asculte la toti pasurile, mai ceva ca-n comunismul din care crezusem ca scaparam, dar ar fi fost prea usor, si doar asa o cer aia, … aia de lumineaza noaptea.

Ar fi fost corect si bine ca evaluarea toxicitatii sa se faca “pe bune”, nu contra spaga (of, iar vorbesc urat) si sa se sesizeze toate organele si institutiile cu atributii in domeniu, astfel incat populatia sa fie ferita de o astfel de “binefacere” marca BASF. Si asta in modul in care potentialul unic al produsului BASF l-ar fi putut face extrem de … util in alt teatru de operatiuni ceva mai … activ, si nu aici, in acest colt, candva, de rai, de care s-a cam ales praful cu ajutorul neprecupetit al celor dornici sa vanda, sa vanda, sa vanda tot, sa nu mai ramana nimic, ca altfel ei nu pot trai pe acest pamant. Au asa o stare … de rau, de zici ca arde pamantul sub ei daca trece ziua si ei nu au vandut chiar nimica! Asta am ajuns, o tara de vanzatori, fiecare pe nivelul lui, pana nu mai ramane nimic, dar chiar nimic.

Daca am fi trait intr-o tara normala cu oameni cu scaun la cap si toate tiglele la mansarda, intregi, probabil ca fungicidul nu ar mai fi ajuns nici pe camp, nici pe masa romanului sub forma de paine, faina,zahar, conserve, carne, prajituri, nici … .

O intrebare reala si normala: “Cand a fost autorizat pentru piața din Romania cine a facut studiile REALE, ADEVARATE, STIINTIFICE asupra remanentei, aupra toxicității asupra animalelor si oamenilor (asta daca mai contam cumva, undeva, ca natie, sau ca … statistica macar), asupra acumularii in sol, asupra acumularii in organisme, asupra … ?
Sa ne aducem deci aminte ca el a fost folosit cam ca orice fungicid, adica ani de zile, pe suprafete din ce in ce mai mari! Urmarile … in familiile celor cu probleme, mult prea saraci sau necunoscatori, cei care inca trudesc insa luptandu-se cu pamantul si care nu au suficienta carte sa stie ce si mai ales de ce li se intampla tocmai lor una ca asta.

Si asta in conditiile in care, ca urmare a deciziei UE, toate fungicidele pentru boli foliare la cerealele păioase care conţin epoxiconazol trec la această nouă clasă. Pe această listă se află inca multe din produsele … BASF – Allegro, Capalo, Duett Ultra, Opera, Opera Max, Osiris, Tango Super şi cel de la Adama, Soprano 125 SC. Consecventi baietii pana la capat!
Abia acum incepe circul: distribuitorii şi fermierii care nu sunt autorizaţi pentru comercializarea sau utilizarea produselor de protecţia plantelor clasificate ca toxice şi foarte toxice (T si T+) sunt obligaţi să storneze marfa. Modificarea clasificării a survenit ca urmare a aplicării Regulamentului CE 944 din 02.10.2013. Cati o vor face? Cati vor continua sa vanda fungicidul? Cine ii va verifica?

Produsul ii ajuta si pe crescatorii de albine. Sa se reprofileze … . Mai multe informatii aici.

Clasificare Tiofanat metil
Clasificare în conformitate cu Reglementarea (CE) nr. 1272/2008
Toxicitate acută 4 H302 Nociv prin înghiţire
Toxicitate acută 4 H332 Este nociv daca este inhalat.
Muta.2 H341 Susceptibil de a cauza defecte genetice
Acvatic Cronic 1 H410 Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung
EUH 401 Pentru evitarea riscurilor pentru sănătatea umană și mediu, respectați instrucțiunile de utilizare.
Clasificat periculos conform Directivei 1999/45/CE
Simbol de pericol: Xn; Nociv
Fraze R: R 20 Nociv prin inhalare.
R 22 Nociv prin înghiţire.
R 52/53 Nociv pentru organismele acvatice, poate provoca efecte adverse pe termen lung asupra mediului acvatic.
R 68 Posibil risc de efecte ireversibile.

Clasificare Epoxiconazol

Cancerigen categoria 3: R40
Riscuri reproductive categoria 3: R62, R63
N – Periculos pentru mediu: R51, R53

Impreuna cele doua substante sunt o adevarata “binefacere” pentru orice fiinta vie care traieste efectiv in preajma vreunui lan de grau sau al unei culturi de sfecla de zahar. Pentru ca, aici, in Romanica, chiar merge si asa!

Citind modul de utilizare descoperim un alt produs recomandat, un adjuvant tot al concernului BASF: Tango Super.

TANGO® SUPER este un fungicid pe bază de fenpropimorf, din clasa morfolinelor şi epoxiconazol din clasa azolilor, două substanţe active cu mecanisme diferite de acţiune.

La riscuri gasim urmatoarele:

Riscuri de reproducere categoria 3: R63
Xn – Periculos/Nociv: R22
Xi – Iritant: R38
N – Periculos pentru mediu: R51, R53

Observatie: Macar raman constanti in … scopul declarat.

In loc de concluzie:

Iar cei ce-l folosesc, mananca si respira raman cu bucuria … adanc intiparita pe chip, usor rigid, ca cei in drept, platiti din taxe si impozite isi fac datoria si ii ocrotesc cum stiu ei mai bine. Pentru ca doar suntem in tara tuturor posibilitatilor … imposibile!

***

Deci avem o legislatie in domeniu, ACTUALIZATA chiar! Extrem de INTERESANT!

ATUNCI, ca o dovada ca treaba merge struna in tara lui Papura voda, de aici puteti sa-l comandati si vi-l livreaza acasa, sau unde vreti voi. Prin curier rapid. Ca sa-l testati singuri! Asta pentru ca s-a schimbat incadrarea si … bla, bla, bla.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here