Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Pentru copiii nostri vine in Est, in ciocolata si batoane, direct de...

Pentru copiii nostri vine in Est, in ciocolata si batoane, direct de la Nestle, aditivul E476 – poliricinoleatul de poliglicerol, un substitut ieftin si mai ales extrem de periculos. Doar in Est!

851
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares

Azi discutam despre E476 (aditiv alimentar) adica Poliricinoleat de poliglicerol.

E476 sau poliricinoleat de poliglicerol este un emulgator si stabilizator artificial. Se obtin prin esterificarea cu acizi grasi condensati din uleiul de ricin. Se foloseste doar in alimentele sarace in grasimi sau in dulciuri pe baza de cacao (ciocolata).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 476 – Poliricinoleat de poliglicerina.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar in concentratiile:

 • 50 000 mg/kg in preparat,
 • 500 mg/kg in produsul alimentar final

E 476 poate fi folosit ca emulsifiant in „preparate din coloranti utilizati in:

 • Surimi si produse din peste de tip japonez (Kamaboko) (E 120 cosenila, acid carminic, carmine)
 • Produse din carne, paste de peste si preparate din fructe utilizate in produse lactate aromatizate si deserturi (E 163 antocianine, E 100 curcumina si E 120 cosenila, acid carminic, carmine)”.

La animalele de laborator produce efecte hepato si nefrotoxice.

Origine E476

Combinaţia dintre poliglicerol şi uleiul de ricin (ulei din planta Ricinus sp.).Grăsimile normale sunt alcătuite din glicerol şi acizi graşi iar la aceste produse, la glicerolul deja prezent, mai sunt cuplate şi alte molecule de glicerol.Produsul, în general, este un amestec de alte componente.

market - Fitness Delice Bars | www.athensvoice.gr

E 476 nu e permis in margarine
Produsul este un amestec de apa cu uleiuri in care s-au adaugat aditivi alimentari pentru ca aceasta combinatie sa ia forma unei margarine. In consecinta, majoritatea consumatorilor ar trebui sa evite margarina.

 

DZM

Doza maximă zilnică pentru E476 (Poliricinoleat de poliglicerol) este practic nelimitată dupa unii, mai vanduti nitel. De unde si rezultatele pe masura.

Dupa altii, mai verticali, consumul de Poliricinoleat de poliglicerol  poate cauza:

 • Reactii alergice;
 • Probleme la rinichi.

Se recomanda un consum zilnic maxim de 7,5 mg/kg corp.

 

Efecte secundare

Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor “suspecte” se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.

Nu se recomanda consumul frecvent.

E476 se găseşte în:

1. Produse de patiserie.

2. Dulciurile pe bază de cacao sau ciocolată.

3. Batonul de cereale de la Nestle!

 

Batoanele Fitness DELICE – un pericol

 

Reclama in toate limbile pamantului cu aberatiile gen sanatos, gustos samd:

Aceeasi minciuna adica.

Fitness Fitness délice chocolat noisette – Monoprix.fr

Compozitie

Nestlé Fitness Muesli Noisettes - Avis

si

Pe tava direct de la Nestle pentru copiii vostri E476 poliricinoleat ...

In cele ce urmeaza vom vorbi despre acest din urma caz pentru ca de celalalte cazuri este relativ simplu sa te feresti. Prin multimea de ingredinte (cum se vede si in imaginea de mai sus) gasim poliricinoleatul de poliglicerol. Interesant de remarcat este faptul ca acest substitut alimentar LIPSESTE cu desavarsire in produsele vandute in Franta!

Screen Shot 2016-08-24 at 10.43.56 AM

Numele este elocvent  pentru specialistul care a studiat putina biochimie si a auzit vorbindu-se despre grasimi, triglideride (esteri ai glicerolului), Asadar ce trebuie sa intelegem din nume este faptul ca sub acest nume se ascunde acidul ricinoleic, un hidroxiacid extras din ricin. Poliricinoleatul de poliglicerol se obtine printr-o reactie de esterificare plecand de la poliglicerol si acid ricinoleic. Acidul ricinoleic este componenta principala a uleiului de ricin sau “castor oil” cu numeroase intrebuintari in industria alimentara si farmaceutica fiind insa utilizat si drept lubrefiant pentru motoarele automobilelor!

FITNESS® Delice | Nestlé FITNESS®

Principalul producator este India, tara care acopera 65% din productia mondiala, urmata de China si Brazilia.

Extractia uleiului din semintele plantei de ricin (Ricinus communis) urmeaza acelasi procedeu ca si in cazul tuturor uleiurilor din seminte, adica se folosesc solventi, mai exact heptani, dupa care urmeaza diferite etape de rafinare. Uleiul de ricin se foloseste ca atare dupa rafinare sau dupa ce a fost hidrogenat. Varianta cu presare la rece, visata de unii ca bio este exclusa cand vorbim de Nestle!

Nestlé | Offerte e Prezzi Bassi | RisparmioSuper.it

Poliglicerolul este un polimer al glicerolului. Glicerolul este continut in absolut toate trigliceridele prezente in grasimi. Pentru sinteza polimerului sunt puse sa reactioneze impreuna mai multe molecule de glicerol.

Care este rolul poliricinoleatului de poliglicerol, acest lichid vascos si insolubil in apa dar solubil in grasimi, in junk food-ul DELICE de la Nestle?

Ei bine, el este un modulator de vascozitate care substituie faza grasa in felul acesta putand fi redusa considerabil cantitatea de unt de cacao, unt evident mai scump si rezervat produselor cu adevarat sanatoase!

Din 2006, de cand Nestle si Hershey au inceput sa reduca drastic costurile de productie, evident ca au inlocuit untul de cacao SANATOS cu poliricinoleatul de poliglicerol TOXIC.

NESTLÉ FITNESS Delice - OPINIE - Klub Ekspertek - Ofeminin

O nenorocire ca asta nu vine niciodata singura, ea vine in trei arome! Patru adica, precum “Cei trei muschetari” de Al. Dumas

 

Prezenta acestui aditiv indica un singur lucru: calitatea foarte scazuta a produsului. 

Industria pseudo-alimentara, dominata de colosi precum Nestle, ofera tuturor copiilor gunoaie ieftine si sintetice la preturi care sfideaza bunul simt.

Cand veti gasi pe eticheta acest compus, renuntati la a-l da copilului vostru. In afara ca aduce doar calori nedorite, nu are absolut nici un beneficiu notabil.


Raspandeste cu incredere
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here