Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Pepeni injectați, ca in America! Bucuria tuturor!

Pepeni injectați, ca in America! Bucuria tuturor!

959
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares

 

Pepenii injectați, una din realitatile sumbre si crunte ale “industriei” candva “alimentare”, industrie in care profitul este deasupra sanatatii  tuturor. Constiinta profesionala a celor ce activeaza in domeniu este se pare doar un moft zilele astea, vorba lui Nenea Iancu! 

Căldura de afară probabil ca ne va face o pofta sporita de fructe si sucuri de fructe cat mai răcoroase, care sa ne și hidrateze in acelasi timp. Vara care a venit deja ceva mai devreme, aduce cu sine si unele dintre cele mai căutate fructe de sezon: pepenii verzi.

Atenție insa! Unii din acesti pepeni pot fi “ajutati” in mod profesional sa arate cat mai bine, fiind injectați cu diverse substanțe (coloranti, arome, indulcitori, conservanti chiar), substante deocamdata netestate suficient in lume si in UE dar care, in State, deja celebre pentru numarul de scandaluri in care industria alimentara si agricultura au fost in mijlocul atentiei si unde au fost si “aprobate” in urma unor actiuni de … lobby, substante care “accelerează creșterea și coacerea”. Cam cu exact aceleasi efecte ca si in cazul rosiilor un pic cam prea mult … tuguiate! De chimicalele utilizate. 

 

 

Există destui fermieri (sunt si ei oameni si profitul ii indeamna la … diverse actiuni) care culeg pepenii ceva mai devreme şi, pentru a le da aspectul de proaspat si copt îi injectează, lucru extrem de riscant pentru sănătatea oamenilor, dupa cum scriu numeroase publicatii ocidentale si asiatice, cu diverse amestecuri de substante care mai de care mai periculoase. Pentru identificarea rapida a acestor contrafaceri trebuie să fim insa foarte atenţi la detalii, in special la culoarea seminţelor.

 

Pepenii injectaţi au seminţele albe, necoapte.

 

Ceea ce este complet în defavoarea noastră este faptul că nu putem vedea seminţele decat după achizitie si taiere, acasa adica!

 

Este indicat sa consumăm pepeni verzi cumpăraţi din surse sigure (care or mai fi ele in prezent) sau cel puţin de la comercianţi de la care am mai cumpărat şi care au fost corecti, pepenii lor fiind buni din toate punctele de vedere: interior roşu, neuniform (atentie la acest amanunt, trebuie sa apara un mic degrade spre alb in zona cojii), dulce şi cu seminţe cat mai negre.

 

Pepenii pot fi insa si colorati, si indulciti! Acum cu substante aprobate doar in S.U.A.!

 

Substanța de creștere folosita in cazul pepenilor, este interzisă în Europa, dar aprobată în SUA!

 

 

Una dintre substanțele folosite de-a lungul ultimilor ani, dar, atentie, nu este singura substanta utilizata, pentru a crește și a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa.

Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia (isi pierd … parul). Soarecii au scăzut totodata mult în greutate, pe parcursul testelor.

Pepenii pot fi colorati si chiar gelificati, gumati, acum nu doar pentru copiii americani! Pentru toti!

 

 

***

 

Totuşi, substanţa a primit aviz pozitiv de folosire în SUA, deoarece nu conţine substanţe cancerigene şi nici nu s-au observat efecte negative asupra creierului. Si acolo lobbyul functioneaza perfect!

 

 

Un film șocant care arată modul în care fructele și legumele sunt injectate cu substante chimice pentru a le face sa para mai proaspete si mai placute vizual.

Produsul chimic care este prezentat în film, eritrozină B, este frecvent utilizat în deserturi, cum ar fi unele bomboane și geluri pentru decorarea torturilor. Acesta este, de asemenea, utilizat pentru culoarea cojii de fistic și este si el plin de aditivi, (E 127), asa cum si trebuie in viziunea acestor “binevoitori”.

 

 

Înapoi, în 1990 FDA a lansat o interdicție parțială cu privire la utilizarea de Eritrozină B in produsele alimentare, deoarece, mai multe studii independente au arătat că, un consum excesiv de eritrozină B, a cauzat de cancer la sobolanii de laborator pe care au fost testate diferite concentratii.

În iunie 2008, Centrul pentru Stiinta in interes public (CSPI) a cerut FDA sa emite o interdicție totală asupra Eritrozinei B în Statele Unite ale Americii. Atentie insa: substanta este folosita in continuare, cu si mai mult succes, se pare!

***

Pe de altă parte, industria a ripostat si ea printr-o serie de “teste toxicologice” și o trecere în revistă a altor experți, favorabili noului tehnologic, în studii publicate in anumite reviste, de obicei si ele favorabile industriei alimentare (doar au nevoie de fonduri ca de aer), (in aceleasi reviste de “specialitate” in care Glifosatul de la Monsanto era prezentat ca fiind complet inofensiv) si care au ajus la concluzia că Eritrozina B nu este genotoxica.

 

Pepeni falsi:

 

***

 

 

***

 

“Beneficiile” viitorului parteneriat strategic de tip TTIP se vor vedea curand dar noi, romanii, avem talentul de a experimenta unii pe altii, cu o fervoare demna de o cauza mai buna!

Asta daca va mai exista UE pana atunci! Daca nu, la noi oricum acest aspect nu va conta prea mult, avand o insemnatate aparent minora, dat fiind faptul ca sunt suficienti cei ce ofera spre experimentare diverse seminte modificate genetic, erbicide si pesticide insuficient testate, si care se testeaza in premiera la noi si pe noi. Asa ca …


Raspandeste cu incredere
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here