Acasă politica PES activists Europa

PES activists Europa

165
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

a. Prezentare

PES activists – este o reţea europeană ce reuneşte membrii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste europene. Creat inţial în Mai 2006 ca o comunitate virtuală capabilă să asigure interacţionarea şi schimburile de experienţă între membrii partidelor europene, PES activists a întâlnit un rapid succes la nivel european numărând în prezent peste 90.000 de înscrişi şi circa 90 de grupuri active în diverse oraşe europene.

În prezent în România există peste 10.000 de membrii PES activists în toată ţara şi organizaţia se mândreşte cu o medie de 3 evenimente pe lună şi aproximativ 500 de acţiuni organizate de la înfiinţarea sa în 2007.

Apariţia reţelei europene PES activists a fost generată de faptul că în ţările UE partidele politice sunt organizate la nivel local, regional şi naţional. Un activist PES se implică, însă, la un alt nivel – la nivelul celei de-a patra case a democraţiei, democraţia europeană, stimulând astfel dezbaterea pe teme europene între campaniile electorale de acest tip.

Activiştii întăresc valorile PES prin participarea la campanii, prin promovarea dezbaterilor pe tema politicilor europenă stimulând un contact permanent şi eficient cu societatea civilă.

PES activists organizează de asemenea schimburi de experienţă politică în întreaga Europă, organizând campanii pe străzi sau on-line, împărtăşind informaţii şi idei şi lunând parte la întâlnirile şi activităţile PES. Mai mult decât atât, militanţii PES organizează întâlniri, scriu blogguri şi interviuri cu politicienii de top ai Europei pe website-ul PES.

PES activists România este recunoscută ca şi organizaţie în statutul PSD şi PES atât la nivel central cât şi al organizaţiilor locale. După 9 ani de existenţă PES activists România a devenit o organizaţie recunoscută ca şi structură instituţionalizată în PSD prin noile schimbări aduse la statutul PSD de ultimul Congres.

Astfel PSD recunoaşte protocolul semnat la nivel european prin care PES activists are un statut propriu şi o formă de organizare specifică tuturor structurilor politice.

Dorinţa activiştilor PES a fost să obţină un nivel de recunoaştere similară cu alte entități asociate şi a reuşit:
– recunoaşterea importanţei noastre pentru PSD şi a statutul nostru
– asumarea de către PSD a susţinerii PES activists România, a acţiunilor şi activităţilor sale
– menţinerea unei independenţe organizaţionale a PES activists România dar integrarea în structurile partidului atât la nivel central cât şi teritorial (a organizaţiilor locale)

Vestea a fost bine primită de liderii europeni ai PES. Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Sergei Stanishev, a lăudat intrarea PES activists România în statutul PSD şi a menţionat importanta activiştilor PES în comunicarea între partidele de stânga europene şi viitoarea campanie pentru alegerile europarlamentare.

Noul articol din statut:
„PSD susţine şi colaborează cu PES activists România pe plan central şi teritorial în vederea realizării de acţiuni şi proiecte comune”.

În statutul PSD mai există: „Membrii PSD au dreptul să devină activişti ai Partidului Socialiştilor Europeni (PES)”

Acordul european privind statutul PES activists România în PSD este: „Operating Rules for PES activists
Adopted by the PES Presidency on 18th February 2013”.

b. Grupări locale ale PES

PES susţine iniţiativele locale de a aduce împreună socialişti şi social-democraţi interesaţi să discute despre politicile europene. Până acum 90 grupuri cooperează cu PES, din Paris, Varşovia, Geneva, Stockholm, Dublin (etc.) iar altele sunt în curs de înfiinţare şi în alte oraşe.

Unele grupuri sunt membre într-un partid naţional şi promovează discuţii despre Europa, cum ar fi cele din Paris şi Stockholm, altele sunt formate din foşti membri în partidele membre PES care vor să se implice în politici locale şi europene, ca cele din Geneva sau Varşovia.

Activitatea PES activists este coordonată în România începând din septembrie 2007 de Victor NEGRESCU – [email protected]. Prin munca echipei de conducere a PES activists România, organizaţia acoperă în prezent tot teritoriul ţării şi reuşeşte să atragă activişti PES de origine română din alte state europene.

Pentru mai multe informaţii despre PES activists ne puteţi scrie la adresa [email protected]

PES activists România

a. Prezentare

PES activists este în prezent constituit în România sub forma unei organizaţii foarte active ce reuneşte peste 10000 de membrii la nivelul întregii ţări. PES activists România se prezinta ca o structură care susţine activitatea Partidului Socialiştilor Europeni şi a grupurilor politice naţionale incluse în PES, constituind în acelaşi timp sursa revendicărilor şi propunerilor europene.

PES activists România este organizaţia în care membrii şi simpatizanţii de stânga din România pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre UE.

Pentru a deveni membru PES activists trebuie doar să fi interesat de teme europene şi să împărtăşeşti valorile stângii europene.

Apartenenţa la un partid membru PES poate fi un atuu dar nu este o condiţie.

 pes-activists.gif

b. Obiective

Obiective generale ale PES activists România :
1. promovarea valorilor stângii europene în România
2. crearea unui dialog permanent şi eficace între Partidul Socialiştilor Europeni (sau/şi Grupul PSD în PE) şi cetăţeni
3. relaţionarea cu societatea civilă şi intelectualii din România
4. susţinerea revendicărilor sociale de stânga
5. extinderea reţelei PES activists România la cât mai mulţi simpatizanţi de stânga şi crearea de structuri locale în vederea realizării obiectivelor asumate
6. asumarea independenţei organizaţionale a structurii PES activists în raport cu celelalte structuri în vederea păstrării dialogului liber şi constructiv în rândul reţelei

PES activists şi-a propus pentru perioada următoare să relanseze în România dezbaterile cu caracter european. Obiectivul acestora constă în sensibilizarea opiniei publice din România şi a actorilor societăţii civile cu privire la noile probleme şi revendicări sociale existente la nivel european. Se încearcă astfel construirea unui dialog solid la nivelul stângii româneşti din care să se nască contribuţii solide la viitorul european.

Activităţile organizate de PES activists în acest sens sunt :
– conferinţe, colocvii şi mese rotunde pe diverse teme
– seminarii politice şi reuniuni internaţionale
– acţiuni şi activităţi de informare
– publicaţii şi reviste etc.

c. Structură

PES activists România nu se doreşte a fi o structură rigidă şi îşi impune dorinţa asumată de a păstra un dialog liber şi constructiv în rândul reţelei.
Asumarea responsabilităţilor se face pe bază voluntară şi se menţin atâta timp cât activitatea este una susţinută şi corespunzătoare.

Structura PES activists este următoarea cu menţiunea că rolul Preşedintelui-coordonator este de păstrare a dialogului şi de organizare ci nu de autoritate de conducere :
– Preşedinte-coordonator naţional
– Vicepreşedinte-coordonator naţional (Coordonator regional)
– Preşedinte-coordonator judeţean

In prezent PES activists s-a manifestat ca şi structură în aproape toată ţara.

d. Promovează PES activists

PES are nevoie de ajutorul tău pentru a se face cunoscut la toate nivelurile. Politicile Europene au o mare importanţă pentru viaţa noastră de zi cu zi. Este timpul să ne implicăm şi să discutăm priorităţile social-democraţilor europeni, pentru că „A face ceva înseamnă a fi cineva”.

PES activists România are nevoie de oameni implicaţi aşa că faceţi primul pas şi promovaţi-ne în zona voastră. Avem nevoie de oameni entuziaşti, activi şi dăruiţi pentru a deveni o mişcare influentă.

Pentru a face acest lucru este nevoie să urmezi următoarele etape :
1. să te inscrii pe situl PES activists din România
2. să informezi preşedintele-coordonator naţional sau cel judeţean de dorinţa ta de a fi activ în cadrul organizaţiei
3. să informezi structura locală de implicarea ta în cadrul PES activists
4. să promovezi valorile PES la nivelul structurii locale şi să promovezi situl PES activists din ţara ta


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here