Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Blestematul Pod „blestemat”! (Mondo Police, Mondo Cane – Thomas CSINTA)

Blestematul Pod „blestemat”! (Mondo Police, Mondo Cane – Thomas CSINTA)

336
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 5
 •  
 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  
  11
  Shares

Thomas CSINTA, Redactor – corespondent

Franța (Le Parisien)

Articolul în Revista Poliția Capitalei

  SURSA: REVISTA POLITIA CAPITALEI

Articolul în Monitorul Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului (Națiunile Unite)

Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (Wikipedia)

 

SURSA: MONITORUL OADO (PARTEA I)

                 MONITORUL OADO (PARTEA II)

NOTA AUTORULUI

Achitat în cadrul procesului (de revizuire) pe 20 decembrie 2012, pentru cele 2.162 de zile private de libertate, Marc Machin reclama Statului Francez, ca despagubire materiala si morala, suma de 2Mil.€ (adica, cca 940 € pentru fiecare zi de incarcerare).

Din contra, desi Curtea de Apel Paris a recunoscut în dosarul acestuia prejudiciul material si moral suferit, aceasta nu i-a acordat decât suma de 663.320€, din care 63.320€ cu titlul de prejudiciu material, iar 600.000€ cu titlul de prejudiciu moral, în contextul în care Statul i-a propus mult mai putin, suma de 150.000€, având în vedere faptul ca în momentul arestarii acestuia, el era un SDF (Fara Domiciliu Fix), fara niciun venit.

Tatal acestuia, a fost si el îndemnizat cu suma de 38.000€, iar sora, respectiv, fratele lui, fiecare dintre ei, au fost indemnizati cu suma de 20.000€.

Ca titlu comparativ, aceasta suma este inferioara sumei cu care a fost indemnizat Loïc Sécher (un muncitor agricol condamnat definitiv la 16 ani de recluziune criminala în 2004 pentru violul unei tinere minore, Emilie, în vârsta de 14 ani)  care pentru cele 2.650 de zile de încarcerare a fost îndemnizat cu suma de 797.352€ (în ciuda faptului ca în detentie, datorita conditiilor indecente de trai, acesta a fost contaminat cu virusul HIV).

Membri familiei sale, au fost si acestia despagubiti, în total, cu suma de 140.000€ (din care cu 50.000€ mama sa si cu câte 30.000 € cei 2 frati ai sai si sora sa).

Acesta, soilicita ca despagubire matetriala si morala, si el, Statului francez, suma de 2.077.500€. În momentul arestarii sale, acesta era un asistat social cu o alocatie de 417€ pe luna.

Însa, daca în cazul lui Marc Machin, eroarea judiciara s-a datorat unor carente si confuzii în instrumentarea dosarului, în dosarul lui Loïc Sécher, eroarea judiciara a fost „indusa” de declaratia mincinoasa a minorei Emilie. 

Mentionez aici si faptul ca cea mai mare suma care a fost platita vreodata de catre Comisia Nationala de Indemnizare în Franta a fost 1Mil €, cu care a fost despagubit Patrick Dils pe 23 iunie 2003, pentru aproape 17 ani de detentie criminala.

Inculpat pe 30 aprilie 1987 pentru uciderea la Montigny-les-Metz (Departamentul Moselle) a 2 minori (Alexandre Beckrich si Cyril Beining în varsta de 7, respectiv, 8 ani), acesta este condamnat la ichisoare pe viata pe 27 ianuarie 1989 si eliberat pe 24 aprilie 2004.

Bibliografie

Revizuirea Condamnărilor Penale în Jurisdicția Franceza!

 

 


Raspandeste cu incredere
 • 5
 •  
 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  
  11
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here