Acasă Jurnalul Bucurestiului Pentru femei POLITICIENE FRANCEZE CU VIETI ...

POLITICIENE FRANCEZE CU VIETI AMOROASE TUMULTOASE

139
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Unele politiciene franceze au o viaţă sentimentală la fel de tumultoasă ca a colegilor lor, numai că ele sunt mai discrete. Ele ştiu totuşi să-şi apere viaţa privată cu o eficienţă care lipseşte de multe ori politicienilor, începând cu primul bărbat al ţării, preşedintele Francois Hollande, notează luni ziarul spaniol ABC.

Foto: (c) VLAD STAVRICA / AGERPRES ARHIVA

Cu mult înainte ca Hollande să plece din patul conjugal alături de Segolene Royal, aceasta a avut o relaţie cu un alt bărbat, ceea ce a suscitat multe comentarii în Partidul Socialist privind libertatea sentimentală a mamei celor patru copii ai celui pe atunci secretar general al PS.
Segolene Royal a pus capăt acestei relaţii înainte să se afle despre aventura lui Hollande cu Valérie Trierweiler. Royal, preşedinta regiunii Poitou-Charantes, a glumit de multe ori pe seama unei posibile cereri în căsătorie din partea actualului preşedinte al republicii, care se lasă aşteptată.
Şi totuşi a respins multe alte cereri în căsătorie, susţin biografii lui Segolene, care a trăit o lungă poveste de dragoste alături de regretatul actor Patrick Dewaere. Segolene Royal l-a refuzat pe Dewaere, iar mai târziu a respins cererile insistente ale unui om de afaceri care suspina după ea. După ruptura lui Hollande cu Trierweiler, Segolene speră ca tatăl copiilor ei să o coopteze în noul său guvern.
O altă politiciană ambiţioasă, Marine Le Pen, s-a căsătorit cu un lider de extremă-dreapta, tatăl celor trei copii ai săi. După divorţ s-a recăsătorit cu un alt lider de extremă-dreapta, dar a divorţat şi de acesta. După divorţ s-a lăsat purtată de plăcerile vieţii nocturne, până când a întâlnit un nou partener stabil cu care menţine o relaţie, pe care amândoi o doresc discretă pentru a-şi păstra fiecare o oarecare libertate.
Divorţată şi mamă a patru copii, Christiane Taubira, ministrul justiţiei, este o altă politiciană cu viaţă sentimentală tumultoasă. La câteva săptămâni după ce a fost numită ministru, s-a aflat că partenerul ei de viaţă ocupă un post însemnat Ministerul Justiţiei.
Taubira a respins imediat posibilele aluzii că numirea ei ar fi fost favorizată de relaţia sa cu persoana în cauză. Legislaţia franceză îi permite să-şi apere viaţa privată, dar nu este un secret pentru nimeni că Taubira a fost implicată în multe aventuri sentimentale înainte şi după divorţ.
Rachida Dati, fost ministru al justiţiei în guvernul lui Sarkozy, este mama unei fetiţe de cinci ani, Zora. Rachida i-a intentat de mulţi ani un proces de parternitate unui om de afaceri cu care a avut o relaţie pasională. Totuşi, presupusul tată refuză să-şi recunoască paternitatea.
În opinia sa, Dati a avut şi alte relaţii, lucru pe care ea nu l-a negat niciodată, precum relaţia atribuită cu un actor, mai mult sau mai puţin cunoscut. Dar acum preferă să-şi apere viaţa privată, în concordanţă cu actualul ei post de primar conservator al arondismentului VII al Parisului.
Aurélie Filippetti, actualul ministru al culturii, se declară o femeie liberă şi modernă. Mamă a unei adolescente de 16 ani, Filippetti este poate singura politiciană care s-a certat public cu fostul partener, acuzându-l de violenţă conjugală. După terminarea relaţiei, ea a publicat o carte în care relatează întâlnirile extraconjugale dintre o tânără cu un viitor politic strălucit şi un bărbat căsătorit.
Criticii au întrezărit unele nuanţe autobiografice, însă doamna ministru are acum o viaţă sentimentală stabilă, alături de un om de afaceri. În trecut a fost curtată asiduu de Dominique Strauss-Kahn ale cărui avansuri le-a respins însă ferm.
Christine Lagarde, actuala preşedintă a Fondului Monetar Internaţional (FMI), fost ministru al economiei şi finanţelor (2007 – 2011), este mamă a doi copii şi a fost căsătorită cu Wilfred Lagarde până când el sau ea şi-au găsit adevărata dragoste în afara patului conjugal. După divorţ, Christine a început o relaţie cu un om de afaceri din Marseille.
Instalată profesional la Washington şi cu o agendă de lucru foarte agitat, fosta înotătoare de performanţă nu poate veni atât de des pe cât şi-ar dori la Marseille sau la Paris. Între timp, ea se consolează cu distracţiile pe care i le oferă viaţa la Washington, încheie ABC.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Tudor Martalogu)


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here