Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Portalul iadului industriei alimentare românesti

Portalul iadului industriei alimentare românesti

384
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

 

Solutia Zeelandia

 

Rafturi pana in tavan, uriase, ticsite cu aditivi pentru mâncarea noastra cea de toate zilele. Tot ce se afla pe aceste rafturi, în saci de plastic sau rafie, in bidoane si recipienti colorati si frumos stivuiti pe paleti de lemn sau plastic, dar absolut tot, maine, se va afla in painea de pe masa dumneavoastra, in salamul, in piureul, in ciorba sau supa de legume, cu sau fara carne de … pasare, vita, gasca, iluzii la plic adica, si va vor imbolnavi, treptat, treptat, pana cand veti fi plini de boli, obositi peste masura, diabetici, nefericiti, bolnavi cu trupul si lipsiti de orice speranta. Aceasta este de fapt o fabrica a mortii, actionand ca o camera de gazare intr-un lagar imens, o tara, o regiune, un continent. Tara e un imens laborator in care se experimenteaza. Atentie! Totul se transformă într-o mancare aparent “sanatoasa”, conform reclamelor ce abunda, in sucuri de fructe, in care fructul este doar pe poza de pe eticheta, adica intr-un ceva cu forma initial nedefinita dar care ajunge apoi sub diferite forme în farfuriile şi apoi în stomacul domniilor voastre. Aşa funcţionează azi industria candva (f)alimentară.

 

Inaugurarea ororii Zeelandia, Iaşi, 7 Octombrie 2010

 

Datele investitiei: 8,5 milioane de euro, cifra de afaceri a Zeelandia Iaşi în 2010, cu un profit de 250.000 de euro.

Investiţia iniţială: 4 milioane de euro.

***

Pe spinarea cui? A sanatatii noastre! De ce?

***

O sută de romani, in deplina cunostiinta de cauza “lucreaza” cu profesionalism si abnegatie la imbolnavirea celorlalti, dupa principiul stramosesc cu gaina, in cazul acesta prin munca lor ei facandu-ne zilnic mâncarea o otrava. Sincer as propune decorarea lor si a tuturor ce asemeni lor contribuie la bunul mers al vietii in Romania.

Aceasta este cea mai mare fabrică din industria alimentara ce produce aditivi sau E-uri, conform celebrului Codex alimnetar aprobat si parafat de escrocii din parlament fara nici un amendament si care imbolnavesc toata populatia din România, indiferent de varsta, rasa, sex, religie, apartenenta politica, tot ce misca consuma ceva de aici, din locul în care intră compuşii chimici şi extractele din plante (sinteza 100%, dar asa declara seful circului ororilor), si ies saci, pungi, bidoane si bidonase, cu prafuri, mixuri si amestecuri, potiunile diavolului ce reprezintă de fapt baza tuturor cremelor, foietajelor, fulgilor de ciocolata (era sa scriu ciucalaxuri)  din industria românească de panificaţie, patiserie si nu numai. Nume pompos poarta aceasta gradina a ororilor, aceasta fabrica a mortii – Zeelandia, o investiţia olandeză ce se afla undeva la marginea Iaşiului.

 

9.000 de aditivi! Poti oare evita cancerul?

Aici se gaseste practic baza raiului brutariilor autohtone

Hală aparent discretă, imensa, ce se confundă si uneori aparent se pierde in peisajul cenuşiu specific drumului E583 (nu aditivul dar … curand). Din declaratiile managerului aflam ca ce se produce aici e suficient pentru a otravi farfuriile câtorva ţări din estul Europei, obiectivul fiind gândit ca un avanpost al mortii.

„Avem peste 1.000 de parteneri la nivel naţional. Iau produsele de la noi, le prelucrează şi le vând în retail.” Ovidiu Bocăniciu, director Zeelandia. Unul din principalii parteneri este Vel Pitar Romania!

„Producţia a fost mutată de la Bucureşti la Iaşi pentru că s-a găsit mână de lucru calificată”, explica Ovidiu Bocăniciu, directorul fabricii.

Traducand declaratia rezulta ca localnicii, oameni blanzi si cu frica de Dumnezeu, dupa ce duminica merg si bat pe la portile manastirilor, lunea deschid uzina iadului si o inchid abia vineri seara. Ce putem spune despre acesti vajnici romani doar ca sunt si ei saracii niste cozi de topor, la fel ca multi altii din tara asta. Cu cat vor fi mai multi ca acestia cu atat ne va fi mai bine! Si ca popor si ca destin!

Asa cum incepusem ideea mai sus, aici se produc de toate pentru tonti, adica creme, umpluturi de cofetărie, mixuri de panificaţie, se testeaza potiuni si prafuri noi direct pe populatie. Adevarat laborator al Satanei.

Sa stii ce faci, sa fii constient ca faci rau si sa continui sa faci, asta da constiinta profesionala. Oare cei ce lucreaza aici se pot privi linistiti in oglinda, pot dormi impacati si cu inima usoara stiind ce rau fac si cata suferinta produc?

 

Aditivi care provoaca cancerul!

 

Sună pompos – da fapt sunt nişte saci cu prafuri care se amestecă, în brutării, cu apă, drojdie şi puţină făină şi iese ce vrei: pâine crocantă, plăcinte, pră­­­­­­jituri. Le dai orice gust, orice formă şi orice culoare. Sacul deşărtat în malaxor înlocuieşte aproape orice ingredient din natură.

Evitati E-urile! Toate …

Totul e secret în si la Zeelandia Iasi.

Si totusi, in clipul ce urmeaza o demonstatie a ceea ce se poate face cu ce se produce aici:

 

 

Aici aditivii sau E-urile sunt frumos stivuiţi, într-o ordine perfectă, şi reprezintă un tot unitar, un fel de … mâncare – otrava.

O declaratie surprinzatoare vine din partea sefului ororii: „Toate E-urile folosite sunt aprobate de UE. Oamenii trebuie să ştie câte E-uri pot consuma, care e limita maximă. Şi mierea e bună, dar în exces ţi se face rău”, Ovidiu Bocăniciu.

***

Serios? Si cati oameni s-au imbolnavit de la miere si au murit de cancer, d-le Bocăniciu?

***

Bineinteles ca sa-si justifice probabil propriei constiinte, acesta a continuat: “Consumând separat E-uri de la mai multe produse, cantităţile se însumează şi se ajunge la depăşirea pragului admis.”

Demna de remarcat este insa pozitia d-nei dr. Cornelia Stancu, şefa Biroului de Siguranţă a alimentelor de la DSV Iaşi:

“E un atac lent.”

 


Topul aditivilor cancerigeni

Numai pentru Iaşi, oroarea Zeelandia in sine este buna. Ca afacere!

Naturale sau artificiale, absolut toti aditivii Zeelandia se obţin în laborator. 

Exemple interesante: E160 sau beta-caroten dar nu e obţinut din morcov ci prin sinteză. 

„Există un extract natural, dar cantitatea este înmulţită prin sinteză chimică”, explică dr. Stancu.

***

Ce dracu, ne credeti prosti pe toti sau aveti la dispozitie replicatorul de hrana din StarTrek? Totul este sinteza chimica!

***

Pentru economia Iaşiului insa aceasta anticamera a Satanei este buna, pentru că firma mama Zeelandia si-a aservit afacerii si Institutul „Petru Poni”. Asa ca mucles oricarui studiu cum ca aditivii ar fi sau ar avea vreun potential cancerigen. Bravos natiune, halal sa-ti fie! (Nenea Iancu pentru necunoscatori …).

Cinismul directorului ororii este insa maxim: “Consumatorii sunt neinformaţi. Pe etichete ar trebui trecută şi doza maxim admisă. Oamenii ar şti cât pot consuma fără să fie afectaţi.”

Exemplu de cinism extrem: in croissantul Zeelandia, găsit pe scară largă în comerţ, se pun 500 de grame de Korent Europe la 10 kg de făină.

Nimeni, dar nimeni nu-ţi spune ce se ascunde sub această denumire. Rămâne micul secret murdar al fabricantului?
Ca valoare, Zeelandia este a treia investiție străină în județul Iași, după Delphi și Mittal.

 

Cele mai periculoase E-uri

Sorbitolul considerat un aditiv extrem de periculos: balonează sugarii şi îi face să scadă în greutate. aspartamul este un indulcitor sintetic puternic insa foarte hulit pentru ameţelile pe care le produce. Mai sunt si coloranţii interzişi copiilor sub 10 ani. Si lista ororilor e lunga cat o zi de post!

Cateva din ororile produse la Zeelandia Iasi:

 

Magie: praful universal devine pâine, frişcă sau gogoşi calde

Paine semipreparata.
Zeelandia te poate face brutar fără să ai habar cum se coace o pâine. Îţi cumperi un malaxor, un cuptor electric şi e suficient un contract cu Zeelandia, care îţi furnizează „mixurile de pâine”. Premixurile au reţetele gata făcute, nu mai trebuie modificate. „Rotunda românească, cu cele patru variante de pe piaţă, este un mix produs la noi. E natural, fără conservanţi”, spune Bocăniciu. Pâinea iese mai pufoasă sau mai crocantă, cu seminţe sau neagră, ea vine semipreparată ca într-un număr de magie.

Înlocuitor frisca.
Crema Rosette e un alt produs universal valabil produs de Zeelandia. Are şapte E-uri (E472b, E472e, E322, E460, E466, E340 şi E160a) şi e un înlocuitor de frişcă folosit aproape fără excepţie în toate laboratoarele de patiserie din România.

Gogosi berlineze. Zeelandia extrage esenţe şi din fructe naturale, importând vişine, de exemplu. Din fabrică, rulourile pleacă preambalate, numai bune de pus la cuptor. Totul e gândit la scară industrială: cofetarii obţin produsele mult mai uşor din premixuri. „Avem 1.000 de parteneri la nivel naţional. Preiau baza de la noi, o prelucrează şi vând prăjiturile în retail”, explică mecanismul directorul Zeelandia. Un exemplu, sigur nu ştiaţi: gogoşile berlineze pleacă „prefabricate” din această fabrică din coasta Iaşiului.

Pasca de Paste cu si din premixuri.
De Paşte aţi mâncat probabil pască Korent Classic Panettone sau Zela Creme ori Cheesekrem. Toate sunt prafuri din Zeelandia. Se adaugă făină, apă, câteva stafide şi, eventual, 5-6% brânză, cât scrie mic pe etichetă. Dar la unele rulade nici nu mai e nevoie să adaugi nimic. Trebuie doar să-l „tratezi termic” şi din prafuri iese aproape orice produse de panificaţie vrei.

Cele mai periculoase E-uri produse de Zeelandia Iasi special pentru copiii dumneavoastra!

Unul dintre cei mai periculoşi aditivi este E 420, sorbitolul. „Este un îndulcitor, hipocaloric, interzis copiilor şi sugarilor. Poate duce la dureri de stomac, la flatulenţă şi la balonare”. Sorbitolul este folosit pe post de conservant şi este interzis în preparatele pentru copii si sugari din cauză că poate provoca diaree şi pierdere în greutate. În plus, este interzis şi celor cu intoleranţă la fructoză.

Un alt aditiv posibil periculos este E 951 sau aspartamul. Acesta este unul dintre cei mai contestaţi aditivi alimentari, raportându-se de-a lungul timpului efecte adverse precum oboseala, ameţeli, iritabilitate, dureri de cap. Din aceste motive nu se recomandă consumul frecvent şi nici depăşirea dozei zilnice admise de 40 mg/kg corp. Aspartamul este acum restricţionat prin lege în unele produse de cofetărie, fiind un edulcorant intens şi un potenţiator de aromă.

E 300, acidul citric/ascorbic, are teoretic proprietăţi antioxidante şi este cunoscut sub numele impropriu dar comun drept “vitamina C”. Nu este permisa în alimentele pe bază de cereale pentru copii, este cancerigen, nu are nimic de-a face cu vitamina C naturala! Chiar dacă doza zilnică admisă prin lege pentru industria alimentara este nelimitată, acidul ascorbic are o puternica acţiune laxativă.

Galbenul Sunset (E 110), galbenul de chinolină (E 104) şi ponceau (E 124) trebuie evitate la copiii de până la 10 ani. Vezi si bomboanele M&M pentru detalii suplimentare!


Raspandeste cu incredere
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here