Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Prelungirea Ghencea vrea si autostrazi

Prelungirea Ghencea vrea si autostrazi

234
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vineri 15 martie a.c., la orele 15.00, sute de șoferi și zeci de pietoni s-au alăturat în Prelungirea Ghencea protestului național România vrea autostrăzi #șîeu.

Timp de 15 minute, aproape 20 de pietoni dotați cu pancarte și bannere au traversat repetat strada pe trecerea de pietoni din fața magazinului Lidl Primăvara, din Prel. Ghencea nr. 88-92, sectorul 6, București.

Marea majoritate a șoferilor aflați în trafic în acel moment s-au arătat solidari cu protestatarii și au oprit mașinile cu luminile de avarie aprinse iar unul dintre șoferi a difuzat ,,Deșteaptă-te, române!’’.

Cetățenii au protestat astfel împotriva lipsei de autostrăzi, a lipsei de infrastructură în general și mai ales împotriva ritmului foarte lent în care se desfășoară cele 2 proiecte majore necesare zonei : Supralărgirea Prelungirea Ghencea și Pasajul Domnești.

Mesajele adresate autorităților, afișate pe pancarte și bannere, au fost:

PMB, CNAIR, vrem trotuare, lărgire și pasaj!

Omul a ajuns pe lună, noi n-avem infrastructură!

Voi plimbați hârtiile, nouă ne trec zilele!

Protestul a fost pașnic și lipsit de incidente majore, șoferii care nu au participat la protest au putut circula în continuare.

Jandarmeria a fost prezentă și a protejat dreptul cetățenilor la protest chiar dacă a legitimat ,,în scop preventiv’’ pe câțiva dintre organizatorii acțiunii.

Reamintim că cele 2 proiecte de infrastructură au fost începute ,,pe hârtie’’ încă din anul 2006, în anul 2015 au fost separate și împărțite între cele 2 autorități publice sus-mentionate iar în anul 2017 CNAIR a ales câștigătorul licitației pentru proiectul Pasajului Domnești.

În 2018 Primăria capitalei a modificat proiectul tehnic al lărgirii și a impus introducerea unei linii de tramvai care a dus la noi întârzieri și pentru proiectul pasajului din cauza necesității unor noi exproprieri suplimentare precum și a unor modificări în proiectul tehnic.

În acest moment, Primăria capitalei trebuie să facă exproprierile necesare după care urmează relocarea rețelelor de utilități publice și începerea propriu-zisă a lucrărilor, din păcate fără un termen calendaristic concret asumat și comunicat public.

Pentru locuitorii zonei Prelungirea Ghencea – Bragadiru – Domnești-Clinceni, fiecare zi de întârziere a celor 2 proiecte înseamnă ore întregi petrecute în mașini, transport în comun blocat în trafic, pericol de accidente, lipsă de dezvoltare urbanistică civilizată și o proastă calitate a vieții.

Locuitorii zonei anunță că vor continua să pună presiune publică pe Primăria capitalei (PMB) și pe Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru urgentarea lărgirii și pasajului. Acesta a fost cel de-al unsprezecelea protest organizat de locuitorii zonei în ultimii 5 ani.

Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea

Delia Mihalache, președinte


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here