Acasă Jurnalul Bucurestiului Religie Premiere la biserica Iancu Vechi-Mătăsari

Premiere la biserica Iancu Vechi-Mătăsari

218
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 
   Joi, la   biserica Iancu Vechi-Mătăsari  a avut loc  vernisajul expoziţiei de desene şi colaje Pe urmele Sfinţilor Români, ediţia a II-a, program cultural religios-educativ derulat  de parohia Iancu Vechi – Mătăsari, Şcoala Gimnazială Nr. 56 şi Colegiul Economic Virgil Madgearu din Bucureşti în perioada februarie – iunie 2015.
Tema din acest an a fost Sfântul Ioan Iacob Hozevitul. 
Peste 200 de elevi din clasele V-VII de la Şcoala Gimnazială Nr. 56 şi Colegiul Economic Virgil Madgearu au participat la acest program cultural-religios care a constat în prezentarea de către preoţii parohiei Iancu Vechi-Mătăsari a vieţii Sfântului Ioan Iacob Hozevitultimp de 15 minute bilunar la orele de religie (aflate la dispoziţia profesorilor).
La orele de desen şi la cercul de pictură al parohiei, elevii participanţi au realizat lucrări de pictură şi grafică inspirate din viaţa Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, model de credinţă şi trăire ortodoxă.  
Expoziţia reprezintă etapa finală a programului cultural religios-educativ Pe urmele Sfinţilor Români care a fost inclus în calendarul activităţilor educative regionale al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, precum şi în seria manifestărilor din anul 2015, proclamat de Sfântul Sinod ca Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii în Patriarhia Română.
În deschiderea manifestării, au fost  premiaţi elevii care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiada de Religie 2015 – etapa pe sector.
Părintele consilier ,Constantin Stoica, parohul lăcaşului de cult a declarat,,Este vorba de un program cultural educative pe care parohia Inacu Vechi Mătăsari îl derulează în fiecare an ,cu Şcoala gimnazială 56 iar de anul acesta şi cu Colegiul Economic Virgil Madgearu .
Timp de cinci luni slujitorii bisericii , bilunar timp de 15 minute la orele de religie prezintă viaţa unui sfânt. Anul acesta a fost ales Sfântul Ioan Iacob Hozevitul de la Neamţ , aflat la Hozeva în Ţara Sfântă, model de credinţă şi exemplu pentru fiecare dintre noi.
În partea a doua la orele de desen din şcoli la cercul de pictură al parohiei au fost realizate lucrări de grafică şi pictură inspirate din cele învăţate de copii la şcoală,,
Părintele Constantin Stoica a reliefat buna colaborare cu majoritatea profesorilor de religie din Sectorul 2, şi importanţa conlucrării dintre biserică şi familie, în spiritual valorilor autentice.
La rândul său preotul Gheorghe Dogaru,inspector pentru religie Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti  a subliniat importanţa orelor de religie în educaţia tinerilor.
Acesta a evidenţiat că un ,,om educat înseamnă a fi un om care va şti întotdeauna cum să se comporte, şi  ce să aleagă,,.
Părintele  Gh Dogaru  a arătat că ,,a participa la un concurs înseamnă să-ţi dovedeşti ţie că ai valoare,,
Ora de religie îi învaţă pe copii să ştie că aparţin unui neam, unei credinţe, unei limbi a punctat păritele inspector.
Cornelia Stanciu

Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here