Acasă Jurnalul Bucurestiului Evenimente PressAlert : Zile pline de festivaluri în vestul țării.

PressAlert : Zile pline de festivaluri în vestul țării.

218
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vezi unde îți poți petrece timpul liber

Sezonul estival începe să fie din ce în ce mai bogat și mai divers în județele din vestul țării, cu evenimente pe toate gusturile și pentru toate vârstele.

În acest sfârșit de săptămână, în Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului are loc cea de-a treia ediție a Festivalului Dinozaurilor. DinoCARAVANA îl va avea ca punct de atracție pe „Magyarosaurus dacus”, reconstituit în mărime naturală de paleoartistul canadian Brian Cooley și care va fi prezentat în toate comunele aflate pe teritoriul geoparcului protejat de UNESCO. Sunt oganizate DinoATELIERE pentru copii, vor fi promovate obiceiurile și tradițiile comunităților locale, la Sântîmăria Orlea femeile vor prezenta străvechiul mod de prelucrare a lânii și de vopsire a acesteia cu culori naturale și va avea loc un concurs de croșetat. Duminică, în cadrul unui DinoTÂRG în comuna General Berthelot, vor fi puse în vânzare produse tradiționale, vor fi organizate ateliere de creație pentru copii și altele de înfrumusețare tradițională, precum și jocuri și concursuri de îndemânare, forță și imaginație.

La Deva începe în această după-amiază cea de-a VII-a ediție a Festivalului Luminii, organizat de filiala locală a cercetașilor, care au pregătit diverse ateliere și multe surprize pentru vizitatori iar în perioada 16-21 iulie, la Deva, Hunedoara și Petroșani se desfășoară festivalul internațional de operă și muzică clasică „Hunedoara lirică”, la care participă dirijori și cântăreți celebri din 17 țări.

Repertoriul celor șapte spectacole va cuprinde muzică clasică, arii celebre din opere susținute de celebrități mondiale și, în premieră la Hunedoara, o operă rock.Cu prilejul târgului de fete de pe muntele Găina, care va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare, serviciul județean Salvamont-Salvaspeo organizează pentru arădeni drumeții pe traseul turistic Hălmagiu, Hălmăgel-muntele Găina. Plecarea va avea loc atât sâmbătă cât și duminică, la ora 12.00, din gara Hălmagiu. Traseul, cu un grad de dificultate mare, are o lungime de 22,9 kilometri, durează în jur de șapte ore și necesită un echipament corespunzător dar satele și peisajele întâlnite în drum merită efortul.

Pentru cei care nu se încumetă la drumeții obositoare, tot în perioada 21-23 iulie, la Arad se desfășoară StrArad Street Festival 2017, cu trei secțiuni care cuprind ateliere cu diverse activități, gastronomie și muzică. Capul de afiș al festivalului este concertul de sâmbătă, 22 iulie, ora 18,30, la care va fi prezent Tim Ries, saxofonistul trupei The Rolling Stones din anul 1999, aflat pentru prima oară în România. El va urca pe scenă alături de Balázs Elemér, cel mai îndrăgit compozitor și toboșar de jazz din Ungaria.

Atât la concert cât și la toate celelalte evenimente ale festivalului, accesul este gratuit. În paralel, în parcarea ștrandului arădean se va desfășura Festivara, care va reuni mai mulți soliști și trupe din România, Ungaria și Italia, printre care Holograf, Andra, Akcent, La Familia sau Francassoni.

Surse foto: specialarad.ro


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here