Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura replicaonline.ro : Primăria Constanţa A LUAT ŢEAPĂ…

replicaonline.ro : Primăria Constanţa A LUAT ŢEAPĂ…

153
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Primăria Constanţa A LUAT ŢEAPĂ de la firma care trebuia să repare pasarela maritimă din Mamaia

Primăria Constanţa a atribuit, pe 11 februarie 2019, un contract pentru reparaţii la pasarela maritimă din Mamaia, din dreptul Hotelului Victoria. Potrivit autorităţii contractante, lucrările presupun „reparații curente la pasarela maritimă (estacadă) și la elementele navale amplasate în municipiul Constanța. Câştigătoare a fost desemnată CIMI Company SRL din Cumpăna, după o procedură simplificată de achiziţie care a durat extrem de mult şi s-a constituit mai degrabă într-un eşec pentru Primăria Constanţa. Numai că, odată semnat contractul, societatea nu s-a prezentat pentru lucrări. Fapt pentru care, actul a fost reziliat. Acum, municipalitatea s-a văzut nevoită să demareze procedurile pentru o altă licitaţie.

Pasarela din Stațiunea Mamaia este amplasat[ la sud de Hotel Victoria, în dreptul digului de protecție contra acțiunii valurilor. Pentru asigurarea durabilității și menținerea stării tehnice și a aspectului este necesară efectuarea unor lucrări urgente de reparații curente prin care se vor remedia deficiențele constatate în luna februarie 2019. Iniţial, procedura de achiziţie a lucrărilor de reparaţii a fost iniţiată pe 20 iunie 2018, iar după şapte luni s-a reuşit atribuirea contractului către firma CIMI Company SRL din Cumpăna. Potrivit unor surse din cadrul primăriei, după semnarea contractului, societatea nu şi-a respectat angajamentul luat, fapt pentru care administraţia locală a reziliat contractul. Pe 10 aprilie, muncipalitatea a demarat, din nou, procedura de achiziţie a contractului cu valoare de 59 021,17 lei, fără TVA.

În ce constau lucrările

Lucrările de reparații trebuie realizate într-un termen cât mai scurt, deoarece în cele mai multe cazuri, degradările sunt evolutive, iar pasarela trebuie pusă în funcțiune până la deschiderea sezonul estival. Lucrările de reparații constau în: repoziționarea tronsoanelor desprinse și aducerea acestora la forma inițială; balustrada de protecțiede la debarcader, cât și cele 8 porți(inclusiv încuietori/accesorii) care permit accesul către doc se vor înlocui, din cauza faotului că acestea sunt ruginite, deteriorate șiprezintă un real pericol pentru cei care urcă –coboară din navele care acostează. În cazul în care este necesar se va interveni și la elementele de prindere a balustradei prin ranforsare. Acestea se vor vopsi cu vopsea albă, rezistentă la mediu salin, conform normativelor în vigoare; se vor înlocui elemente din lemn de stejar tratat la podina fixă, conform normativelor în vigoare cu dimensiunea -GR =6 CM, l= 15 CM, L=2M. Podina este prinsă de platbande cu buloane metalice galvanizate. Prinderea se va realiza de către executant cu buloane metalice galvanizate (câte 4 buc / element podină fixă); se vor înlocui seturi colac de salvare, cu lumină, saulă cu cutie șigeam. Cutia va avea culoarea roșie; se va înlocui parâmadeteriorată; se vor înlocui amortizori de cauciuc pentru acostarea în siguranțăa navelor. Porțile de acces pe pasarelă, balustrada de protecțiea pasarelei, balustrada de protecție de la debarcader (inclusiv balustrada de la scările de acces cătredocul din larg) se vor curăța.

CIMI Company SRL, firma care a dat ţeapă primăriei, este deţinută de Iuliana şi Constantin Slăniceanu. Constantin Slăniceanu a candidat fără succes în 2008 la alegerile pentru Senat, în Colegiul 4 Constanţa, din partea PRM. Patronul CIMI Company SRL i-a avut atunci ca adversari pe Carmen Răducu (PNL), Mircea Banias (PDL)- cel care a şi câştigat, Emilian Mircea Pătruţ (PSD), Anton Mangiurea (PNG- CD) şi Stelian Pantazescu (PPPS).

Mirela PASCAL


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here