Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii prosport.ro : “Am fost ameninţaţi că,…

prosport.ro : “Am fost ameninţaţi că,…

179
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

“Am fost ameninţaţi că, dacă nu trimitem minimum 100 de oameni la Bucureşti, la mitingul lui Dragnea, nu mai primim finanţare!” Suporterii SSC Farul acuză presiuni politice şi ameninţă cu DNA. Răspunsul dur primit de membrii clubului

"Am fost ameninţaţi că, dacă nu trimitem minimum 100 de oameni la Bucureşti, la mitingul lui Dragnea, nu mai primim finanţare!" Suporterii SSC Farul acuză presiuni politice şi ameninţă cu DNA. Răspunsul dur primit de membrii clubului Suporterii echipei Farul acuză că au fost ameninţaţi cu tăierea finanţării de la Primăria Constanţa dacă nu trimit minimum 100 de oameni să participe la mitingul PSD din 9 iunie. FOTO: Mediafax 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/17350571/1/sorin-mihailescu-si-galeria.jpg

Suporterii care au înfiinţat SSC Farul Constanţa în 2016, promovând succesiv cu echipa până în Liga 2, acuză autorităţile politice din oraş de şantaj şi presiuni şi că încearcă să pună mâna pe club folosindu-se de Ciprian Marica

Într-o postare publică pe Facebook, Sorin Mihăilescu, fost lider al galeriei Farului şi membru fondator al noului club după ce vechea echipă a dat faliment în 2016, a vorbit pe larg despre culisele ultimelor luni.

Implicat adânc la SSC Farul, Mihăilescu povesteşte cum fostul fotbalist Adrian Pitu, instalat anul trecut preşedinte, i-ar fi ameninţat pe suporteri, înaintea mitingului organizat de PSD, luna trecută, că dacă nu merg la Bucureşti minimum 100 de oameni, clubul nu va mai primi finanţare de la Primărie şi Consiliul Judeţean! Mai mult decât atât, se aminteşte şi că Pitu, imediat după ce a fost numit preşedinte, i-ar fi încredinţat contractul pentru afişele de meci şefului organizaţiei de tineret a PSD Constanţa.
Contactat de ProSport, Adrian Pitu a negat totul, cu vehemenţă, folosind cuvinte grele la adresa suporterilor.

„Am documente şi martori pentru absolut tot ceea ce afirm. Tot, tot, tot poate fi demonstrat în instanţă, dacă e nevoie! Eu nu bat câmpii şi nu mă expun. Sunt multe alte lucruri, de o gravitate extremă, pe care le cunoaştem, eu şi ceilalţi suporteri din Consiliul Director, dar despre care nu vorbesc acum pentru că n-aş avea, momentan, dovezi. Însă lucrurile pe care le-am scris şi spus sunt publice, mi le asum şi le pot proba oricând, în faţa oricui“, afirmă Sorin Mihăilescu pentru ProSport.

Pitu, acuzat că îşi lua familia în deplasări, pe banii clubului, şi că a scurtat contractul de închiriere a stadionului chiar înainte să plece


Sorin Mihăilescu (în pantaloni portocalii) şi o parte dintre suporteri au înfiinţat SSC Farul în 2016, reuşind să promoveze, anul acesta, în Liga 2. Acum le aduce acuzaţii foarte grave unor oameni cunoscuţi în fotbalul românesc, precum Pitu şi Grigoraş. Sursa foto: contul de Facebook al lui Mihăilescu

Conform acuzaţiilor formulate de actualii proprietari ai SSC Farul, autorităţile politice l-au asigurat pe Marica de faptul că, după ce va cumpăra brandul (pe care l-a luat cu 41.000 de euro plus TVA), va primi clubul pe mână. Operaţiunea i-ar fi avut complici pe Pitu (preşedinte executiv), Akan (preşedintele Consiliului Director) şi Grigoraş (antrenor). Acuzaţiile acestea nu sunt o noutate, ProSport a scris deja despre ele şi a prezentat şi punctul de vedere al lui Grigoraş. Toţi trei au fost înlăturaţi de la SSC Farul.

Însă Pitu, despre care se spune că ar fi apropiat de conducerea PSD Constanţa, este acuzat şi de alte lucruri grave:

– şi-ar fi luat familia, pe cheltuiala clubului, în deplasări,
– ar fi plecat, după demisie, cu tot cu cheia de la birou, unde s-ar afla şi acte, şi refuză să o primească,
– înainte să demisioneze, s-ar fi dus la Direcţia Judeţeană de Sport Constanţa şi ar fi scurtat contractul clubului pentru stadionul „Farul“ de la 6 la numai 3 luni, noul angajament expirând în 4 zile de la semnare,
– chefuia în cantonamente şi era atât de implicat în viaţa echipei, încât nu ştia nici măcar numele jucătorilor.

Puteţi citi mai jos, pe larg, răspunsul fostului fotbalist, care neagă totul.


 

ată textul publicat pe contul său de Facebook de Sorin Mihăilescu:

„Hai să le luăm pe rând!
Akan, Pitu şi Grigoraş au avut o conferinţa de presă în care acuzau dar nu au zis nimic.
Au zis că Akan a adus «copane» la stadion.
Există facturi şi chitanţe că tot ce a adus s-a platit.
Grigoraş a recunoscut că nu s-a băgat nimeni la echipă si la fel şi Akan.
Să începem cu elementul cel mai nociv. Adrian Pitu – în deplasarea de la Ramnicu Sarat şi-a luat membrii familiei la pensiunea unde au fost cazaţi şi a plătit clubul.
Afişele de meci au fost făcute de la începutul proiectului SSC de către suporteri. La venirea lui Pitu s-a oferit un contract de 4.000 de lei şefului de organizaţie – PSD tineret.
La începutul negocierilor cu Marica a afirmat că îi dă acestuia clubul în 2-3 zile. Avea mandat din partea clubului să facă asta?
Când a fost mitingul lui Dragnea de la Bucureşti a ameninţat suporterii care erau în curtea clubului că dacă SSC Farul nu trimite minim 100 de oameni la Bucureşti NU VOM PRIMI FINANŢARE.
Pitu, Grigoraş si Şiscu au negociat cu Ciprian Marica locuri in viitorul club. Din ceea ce ştiu Akan nu a cerut mimic.
Pitu este cel care înainte să-şi dea demisia s-a dus la DJTS şi a schimbat un contract valabil, pe 6 luni, cu unul de 3 luni. Care expira in 4 zile de la semnare.
Avem o înregistrare în care Adrian Pitu ameninţă un membru CD al SSC Farul că în 2 zile vom fi dati afară de pe stadion.
Am fost somaţi să părăsim stadionul! Pănă la urmă conducerea DJTS Constanţa a făcut ceea ce trebuia. Avem datoriile platite la zi şi am rămas in baza.
Ca preşedinte nu ştie numele măcar a 5 jucători avuţi de SSC!
Şi-a dat demisia de la club de 15 zile şi refuză să aducă cheile de la biroul presedintelui. Noi avem acte la care nu avem acces şi în plus, noi plătim chirie pentru acel birou!!!!
O nouă ocazie pentru o plăngere penală!

Petre Grigoraş – de la o înţelegere de salariu de 1.500 + 1.000 dacă promovăm a avut un contract de 2.500 (fâra nicio clauză dacă nu promovăm) şi 7.500 euro primă de promovare.
Tot campionatul antrenamentul de bază a fost 5 contra 2 şi o singură dată (înaintea meciului ci Progresul) s-au exersat loviturile de corner!! 

Ştiţi de ce Hagi nu mai lasă jucătorii la noi? Aveţi jucători de prin fiecare cartier acolo…. A zis: «Păi, eu dau jucatori să facă 5 contra 2 şi să bea butoaie de bere după antrenament?».
Da, asta este realitatea. Se bea la stadion!
Grigoraş ne jignea pe toţi. Culmea este că Akan şi Pitu sunt acum cu el!
Pentru Grig cel care era presedintele CD era măcelarul iar preşedintele clubului era «machidonul ăla beţiv».
Cum comentaţi cand antrenorul clubului injura presedintele clubului si ameninţa prin club de faţa cu jucatori, suporteri si părinţii copiilor de la centrul de juniori, ca dacă pune mana pe Pitu ii scoate dinţii din gură? Dacă aflaţi că a bătut un angajat al clubului în curte de faţă cu parinţii de la centrul de juniori?
Cum aţi reacţiona dacă aţi fi in conducerea clubului si v-ar cere să facă cantonament în Antalya? Aţi face totul ca să ii creati condiţii.
Ce faceţi insa… daca… cautaţi soluţii chiar daca nu sunt bani in club, se fac imprumuturi ca să oferi conditii pt promovare… şi nu ai bani pt transport. Mergi si te rogi de cei de la Metropolitan să faca transportul si să platesti in 3 luni.
Ca sa fie mai usor transportul era si o noapte de cazare la Istanbul.
Si… vine Grig si zice ca ori se merge cu avionul ori nu se merge in Antalya.
Nu s-a mai mers. Atunci a ales să meargă la munte. S-a stat 3 zile, nu s-a facut niciun antrenament si s-au intors acasa.
La ultima etapa din tur, la Chişcani, jucam cu ultima clasata si se putea merge direct la meci. S-a ales să se plece cu o zi inainte si sa stea la hotel. O cheltuiala de 6.000 inutila. Pe ambiţia profesorului si banii suporterilor!
In deplasarea de la Rm Sarat, Pitu si familia lui, plus Grigoras chefuiau in restaurant si la hotelul unde era cazata echipa, pe fondul unei stari avansate de ebrietate, directorul sportiv Cosmin Şiscu injura jucatorii!!! Rezultatul? A doua zi 2-2!!! Dupa promovare s-a facut un gratar, Grigoras dupa o bere l-a imbrancit şi strans de găt pe Pitu!!! Anghel Alexandru, membru fondator al SSC dar si Dragoş Mocanu – membru CD au fost amenintati de Grigoras cu interlopi ca vor fi taiati si le vor fi rupte picioarele!!!! Alex l-a injurat pe Facebook (un gest reprobabil – venit la finalul meciului cu Progresul Spartac iar Dragos i-a cerut demisia prin SMS si i-a transmis ca daca are onoare ar trebui să plece.
Gazonul refacut la stadion despre care unii spun ca a fost platit de Akan! Este o informaţie eronată!
Clubul a platit, iar banii pomeniti in conferinţa de pres
ă au fost adusi, sub forma de contracte de imprumut, bani restituiti ulterior!
Pitu se lauda ca a sponsorizat cu 400 de milioane clubul!!! Pai, domnule Pitu asa bogat esti? De asta ti-au venit propririle de la ANAF la club? Pe popriri scrie ca nu ai platit amenzi, impozit masina si casa! Bine că nu mai esti la club! Acum, din sutele de milioane la care visezi, poate platesti si datoriile! Secretara clubului? Cumnata lui Pitu!
Aceasta primea pentru 2 ore pe zi 2.500 ron!!!
Adi Patulea? Grigoras a insistat zilnic si presat conducerea sa il goneasca, nu dorea jucatori cu personalitate.
I-am invitat la o conferinţa in 4! Eu si ei!
Dupa toate astea ii mai invit inca o dată!
Am muncit patru zile pentru a spune doar ceea ce pot proba! Mi-ar placea sa ii las singuri in emisiune cu toate dovezile pe masă!
Stiu toţi unde au greşit şi mi-ar plăcea să le văd feţele cănd le argumentez cu acte, inregistrari si declaraţii tot ce am putut spune aici!
Inregistrarea cu Pitu va ajunge prin avocat la DNA. Pentru diminuarea perioadei contractuale cu DJTS mai exista o plangere pentru intenţii «oneroase». Pentru ameninţarea că nu vom primi finanţare daca nu mergem la miting va exista o alta plangere. Atata timp cat ne-am indeplinit obiectivul, primaria va trebui sa ne finanteze. Nu o vor face? Ar fi perfect! Vom lega dosarul domnului Pitu de acest refuz.
Biroul preşedintelui farist putea fi considerat cel mult birt. Că şi in cărciumă sunt mai multe pretenţii! Băutură (de la bere pana la whisky) si un fum înecăcios de ţigară de la partenerii de băutură.

Hai sa ajungem si la «faristul» Marica. A venit chemat de autorităţi. Nimic rău în asta. Bun. Anunţă ca va investi, va face si va drege. Foarte bine! Vrea actele asociaţiei. Fara un leu fara negociere. Bun. Hai sa vedem cat de benefic ar fi. Fiind asociaţie nu va avea voie, conform cu regulamentele FRF, să schimbe forma juridica. Ce inseamnă asta? Că anul asta nu poate face societatea pe acţiuni. Atunci de ce vrea clubul? La negocierile cu autorităţile i-a fost promisă o finanţare de 1.400.000 de euro daca are echipa. Pai la banii astia desi va fi tot asociatie si vor baga altii banii el este patron. Ne face elegant. Iar lumea pune botul. Dezbină ca să conduci! Nu este prost faristul de astazi, fecesebistul de ieri si cainele de alaltăieri“.


Adrian Pitu, contraatac devastator: „Vrăjeală de doi lei! Unul avea interes săşi vândă echipamentul, altul îşi făcuse salariu… Au scos bani cash, de la bancomat. Cine ne acuză pe noi? Unii cu dosare penale?


Adrian Pitu, preşedintele cu care s-a promovat în Liga 2, spune că a plecat scârbit de la SSC Farul şi că suporterii din Consiliul Director erau puşi pe căpătuială, „ciugulind“ fiecare diverse sume din conturile clubului. Sursa foto: www.ziuadeconstanta.ro

Contactat de ProSport, ex-preşedintele Adrian Pitu a negat totul, făcându-le un portret negru celor care-l acuză. „Să vă spun ceva, eu, când văd ceva pe stradă, nu calc în el, îl ocolesc! E o vrăjeală de doi lei cu PSD-ul.

Tot ceea ce s-a spus e o tâmpenie, o bazaconie. Stau să mă cert cu unii care scriu pe Facebook? Nu e adevărat că, dacă nu merg la mitingul PSD, nu mai primesc finanţare. Păi, cine sunt eu, să îi ameninţ pe ei? Sunt Mafalda? Primul ministru? Preşedintele ţării? E o prostie. Dacă vă sun eu pe dumneavoastră şi vă cer să faceţi ceva, vă pot obliga în vreun fel? Eu sunt apolitic. Dacă voiam să intru în politică, o făceam când am plecat de la Steaua. Dar n-am făcut-o!“, a explodat Adrian Pitu.

Fostul jucător a reacţionat astfel la acuzaţia că a dat contractul pentru tipărirea afişelor către şeful organizaţiei de tineret a PSD: „E o minciună totală asta cu contractul. A venit cineva, n-are treabă că e şef, că e neşef… A vrut să se implice şi, când a văzut ce este, a spus stop joc! Şi nu dădeam eu banii, asta vreau să fie clar. N-am pus mâna pe bani. Pe cash, pe card, n-am făcut plăţi“.

„Am cerut să avem semnătură dublă. N-au vrut. Au scos bani cash din cont, de la bancomat“

Pitu nu a dorit, iniţial, să facă nominalizări, apoi, însă, l-a indicat pe Sorin Mihăilescu, autorul postării de pe Facebook: „Interesul lui este să îşi vândă echipamentul la club. Are probleme financiare. Mihăilescu a luat şi în 2017 bani pe echipamentul adus la echipă. Toţi au de câştigat. Unul şi-a făcut salariu, altul şi-a făcut şi el salariu… Ca la noi, la nimeni. Lumea, uşor-uşor… Vine spre noi. Ei, ce voiau? Să aibă echipa lor, să aducă jucătorii lor, să câştige şi ei nişte bani. Eu, când am venit cu Akan la echipă, am lăsat totul deoparte. Şi familie şi tot. Am suferit foarte mult că s-a ajuns aici. Mihăilescu s-a certat şi cu Bosânceanu, şi cu Geani Nedelcu, l-a înjurat şi pe Hagi! Nu vezi că e o problemă? De când e el la galerie, a avut probleme cu toată lumea. Un suporter care era angajatul clubului şi se ocupa de relaţia cu presa avea cardul la el! Iar altul, de la marketing, făcea plăţile! Eu am vrut să am dublă semnătură cu ăla, dar nu s-a vrut. Au vrut semnătură separată. Şi multe altele. Au scos bani cash… Unii n-au putut să intre în Consiliul Director pentru că au dosare penale. Ce vrei să-ţi spun mai mult? Nu poate să scoată cazierul. Despre cine vorbim? Nu pot ei să-mi denigreze mie numele, lui Marica, lui Grigoraş. Sunt oameni foarte mici!“.

„Am demisionat când au venit la mine în birou şi mi-au cerut să-l dau afară pe Grigoraş“

Invocata altercaţie cu Grigoraş a fost, de asemenea, dezminţită: „Grigoraş e prietenul meu cel mai bun. Nu e nimic adevărat. Au zis de Grig că l-a bătut pe unul la stadion. Cum să-l baţi la stadion? Gândeşte-te! Cum să fie adevărat? Toate sunt nişte minciuni mai mari decât ei. După ce s-a promovat, oamenii au spus că e echipa lor, că e jucăria lor şi că vor să conducă pe banii altora. Voiau să aducă jucători… Nu mai dau nume de unde, cu bani la semnătură… Unul cu echipamentul, altul cu altele… Dar nu mai intru în polemici. Eu am demisionat când au venit la mine în birou şi mi-au cerut să-l dau afară pe Grigoraş. Că «aşa vrem noi». Eu nu pot să-l dau afară pe Grigoraş, care a promovat. Niciodată! Pentru ce? Cică nu joacă echipa! Păi, cine spune asta? Oameni din galerie? Care nu vă pricepeţi la fotbal? Cum să-mi spui mie să-l dau afară pe Grigoraş? Am ţinut în mine 6 luni şi eu, şi Akan, dar nu se mai putea. Astea sunt măgării de doi lei. Eu sunt de 20 de ani în fotbal. Nu vine unul de la Cogealac să-mi spună ce să fac şi… Aici e district, crede-mă. Mie îmi place performanţa. Eu n-am jucat la district. Eu am stat zi de zi lângă Grigoraş. E printre primii antrenori din ţară. Eu cu Grigoraş mă cunosc din 1994. Era la echipă când am venit eu. Nu e adevărat nici că bea, că face…“.

„Are intenţii foarte bune Marica. Facem un club nou, FC Farul 1920“

Acuzaţia că, înainte să plece, a redus contractul de închiriere a stadionului de la 6 la 3 luni a primit următorul răspuns de la Pitu: „Când am plecat… Aia a fost pentru omologare. E numai din 3 în 3 luni. N-aveam bani. Eu am zis să ajut. Unde să plăteşti cu 6 luni? După ce mi-am dat demisia, le-am spus să se descurce. Pe mine nu mă mai interesează“.

Adrian Pitu a confirmat, la final, că i s-a alăturat lui Marica: „E foarte bună venirea lui Marica. Are intenţii foarte bune Ciprian. Facem un club nou, FC Farul 1920, stăm un an, creştem juniorii, facem terenuri… În Constanţa nu e nimic acum. Vreau să luăm totul de la zero. Deocamdată, numai copii şi juniori. La anul vom vedea!“.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here