Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Protectie la foc prin Europlastic

Protectie la foc prin Europlastic

801
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  9
  Shares

 

Dupa accidentul de la „Colectiv”, mai multi cititori ne-au cerut detalii privind o ignifugare eficienta si … ieftina. Asa ca, ne-am interesat pentru dumneavoastra si iata ca suntem in prezent, in masura sa va prezentam o solutie buna, patentata si recunoscuta pe plan national si international.

Una dintre cele mai importante etape in ridicarea unei constructii o reprezinta lucrarile de protectie la foc, deoarece acest flagel poate sa distruga in doar cateva minute bunuri acumulate in decurs de ani de zile de munca, ba mai mult decat atat, poate sa puna in pericol grav chiar vieti omenesti.

O mare parte din munca companiei romanesti este axata in aceasta directie, prin urmare EuroPlastic a conceput si fabricat un produs destinat special atingerii acestui obiectiv. Produsul conceput, numit Top Firestop, este de fapt o vopsea termospumabila care are ca rol principal impiedicarea aprinderii focului si stoparea propagarii lui.

Top Firestop este un produs profesional destinat pentru protectii la foc a diverselor materiale de constructii. Top Firestop este o vopsea intumescenta (termospumabila) cu proprietatea de a stopa aprinderea focului si propagarea flacarilor.

clip_image002

Testare la flacara deschisa a lemnului acoperit cu vopsea.

„Obiectivul nostru este o cat mai buna protectie la foc” declara dl. ing. Ionescu, administratorul general al companiei.

Compania EuroPlastic a creat de-a lungul timpului o serie de produse destinate domeniului constructiilor, folosind tehnologie de ultima generatie, care respecta standardele de calitate ISO 9001, prin urmare puteti fi sigur ca utilizand vopseaua Top Firestop creata de noi, casa dumneavoastra va avea o buna protectie la foc.

Un motiv in plus pentru a o alege este si faptul ca are o aplicabilitate usoara si o uscare rapida, ceea ce inseamna ca nu se intarzie mult orice operatie de renovare. De asemenea, este compatibila cu o gama variata de grunduri si poate fi aplicata in grosimi diferite. Aveti de castigat si din punct de vedere estetic, putand opta pentru culorile pe care le preferati, dand astfel spatiului dumneavoastra un aspect placut, personalizat.

„Produsele concepute de compania EuroPlastic, printre care si aceasta vopsea de protectie la foc, au fost recunoscute pentru calitatile si eficienta lor de catre clientii firmei noastre, de aceea dorim sa va asiguram ca eficienta si calitatea reprezinta in continuare deviza EuroPlastic” declara dl. Ionescu.

Vopseaua intumescentă este una din metodele de protecție pasivă împotriva incendiilor, unanim recunoscuta ca fiind eficienta si utilizata metoda la ora actuala, fie în ​​ceea ce privește rezistența la foc a structurile metalice, reacția la foc a materialelor arhirecunoscute ca fiind extrem de combustibile (lemn, derivati din lemn, carton … ), fie pentru materiale inerte (ipsos, beton, gips-carton … ).

Vopseaua intumescenta este obtinuta din materiale termoplastice care se umflă efectiv sub acțiunea căldurii emanate de flacara deschisa pentru a forma o spumă microporoasa, izolatoare termic. Acesta spuma este de fapt cea care protejează structurile suport (metalice) de flacără, este cea care limiteaza propagarea focului și totodata cea care întârzie creșterea necontrolata a temperaturii materialului de protejat.

Vopseaua intumescenta Top Firestop a fost special conceputa pentru a fi aplicata pe suporturi de lemn, pe termoizolatia cu spuma poliuretanica si pe structurile de metal, atat pentru interior, cat si pentru exterior.

Folosirea sistemelor numite cu termenul generic intumescente este practic generalizata, deoarece acestea ofera o protecție ce include, de obicei, mai multe produse aplicate prin suprapunere/stratificare.

1. Pentru structuri metalice:

 • strat primar anti-rugina;
 • hidroizolatie intumescenta;
 • finisaj de vopsea.

2. Pentru materiale inflamabile și inerte:

 • hidroizolatie intumescenta;
 • lac sau vopsea finisaj.

De ce este recomandabil să alegeți această metodă de ignifugare?

Ele sunt certificate ca si protectii durabile de interior sau de interior/exterior.  În rezistență la foc, spre deosebire de cele mai multe alte sisteme de protectie, acoperirile intumescente nu-si modifica dimensiunile exterioare ale structurilor metalice și aceasta face posibilă menținerea cadrului fără a crește în mod semnificativ greutatea.

Acestea soluții sunt si estetice, aceste sisteme de vopsire asigurand un finisaj cu gamă largă de culori, precum și nuante luminoase, frumos pastelate (culori RAL, de exemplu) și simplu pentru a pune în aplicare. Ca reacție la foc, produsele intumescente combină performanța și estetica.

Într-adevăr, există o mare varietate, în funcție de materialele de acoperire, tocmai pentru a proteja sistemele incolore și transparente sau opace, și vopsele colorate. Acestea îmbunătățesc reacția la foc a materialelor folosite în lucrări noi ca și în proiecte de renovare.

Aplicare usoara pe orice tip de suprafete

Aceste produse sunt usor de aplicat cu pensula, rola sau prin pulverizare, operatia desfasurandu-se la o temperatură normală (între 10°C și 28°C). Acestea trebuie să fie depuse pe materiile prime ce vor fi, dupa uscare, utilizate, ceea ce presupune existenta in prealabil a unui numar initial de placi suficiente ignifugate, înainte de inceperea oricaror proiecte de renovare.

Aplicarea si testarea vopselei se poate urmari in urmatorul videoclip:

Pentru un calcul de consum adaptat unei necesități date, se recomandă să va adresati serviciului tehnic specializat, in prealabil.

Vopselele metalice speciale, produse care sunt aplicate prin pulverizare fără aer, cu pensula sau cu rola în condiții absolut normale de temperatură (10°C și 25°C).

In cazul structurilor metalice: Sistemul multistrat utilizat este alcătuit dintr-un strat de grund de protectie la coroziune, 1 până la 5 straturi de vopsea intumescenta și un strat de finisaj realizabil in toate culorile si nuantele disponibile prin RAL. Cantitatea variază in functie de numarul de straturi de vopsea intumescenta aplicata de la 1 la 5 kg/mp, în funcție si de profilurile existente, poziția lor și tipul de rezistență oferit in timp. Pretul este astfel si el variabil, intre 3 si 15 Euro pe mp.

In cazul lemnului si a derivatelor lemnoase: Sistemul multistrat utilizat este alcătuit dintr-un strat, până la maxim 2 straturi de vopsea intumescenta și, eventual, un strat de finisaj realizabil in toate culorile si nuantele disponibile prin RAL. Cantitatea variază in functie de numarul de straturi de vopsea intumescenta aplicata de la 1 la 1,7 kg/mp, în funcție si de forma acestora. Pretul este si el variabil, intre 3 si 5 Euro pe mp.

Protectie la foc, cu vopseaua Top Firestop

Aceasta vopsea poate fi aplicata pe o serie de materiale cu care este compatibila, cum ar fi lemnul sau metalul. Mai poate fi aplicata de asemenea pe termoizolatia cu spuma poliuretanica, atat in exterior, cat si in interior.

Paza impotriva focului este un lucru nu doar necesar, ci si obligatoriu, de aceea orice masura care poate preveni sau reduce din dezastrul pe care un eventual incendiu l-ar putea provoca este binevenita, iar daca masura respectiva este si una eficienta, atunci aplicare ei devine si mai utila.

Grija pe care fiecare trebuie sa o manifeste in ceea ce priveste evitarea incendiilor impune luare anumitor masuri de protectie la foc, in ceea ce priveste locuinta sau cladirile in care se desfasoara diferite activitati.

clip_image004

Testare la flacara deschisa a unei scanduri acoperite cu vopsea

Avantajele vopselei de protectie la foc

Vopseaua creata de compania EuroPlastic dovedeste un grad foarte inalt de termoprotectie si este destinata pentru a trata atat structurile din lemn cat si pe cele din metal. Practic, acestea devin izolate de factorii care intretin arderea, in acelasi timp raspandirea focului putand fi controlata. Este o modalitate preferabila de protectie, din mai multe puncte de vedere: este foarte eficienta, are un pret accesibil, o aplicare rapida si o rezistenta mare in timp. Un alt avantaj demn de mentionat este faptul ca, in contact cu focul, aceasta nu degaja nici un fel de gaze nocive sau fum. Odata aplicata pe structurile din lemn sau metal, vopseaua se transforma practic intr-o membrana izolatoare. Aceasta, sub presiunea temperaturilor extreme sau actiunii focului, la randul ei capata aspectul unei spume carbonice care ofera o protectie ideala la foc. Este o vopsea rezistenta la apa si la ceilalti factori atmosferici externi.


Raspandeste cu incredere
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  9
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here