Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Rambutan, fructul care trateaza diabetul zaharat si previne cancerul

Rambutan, fructul care trateaza diabetul zaharat si previne cancerul

2892
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

 

Scurta prezentare. Istoric

Fructele de Rambutan  sunt, probabil, printre cele mai exotice fructe de pe aceasta planeta. Ele sunt într-adevăr indigene în Malaezia, cu toate acestea, plantatii sunt adesea intalnite in mai toata Asia de Sud-Est. Fructele sunt ovale ca formă și de aproximativ 1 – 2 cm in diametru. Fructul de Rambutan dispune de un invelis, o piele care seamana cu pielea de porc din care rasar mai multi tuberculi, tuberculi ce par a a fi tepi având chiar si o curbura “amenintatoare” în alura.

 

 

Fructul de rambutan (arborele denumit științific “Nephelium Lappaceumis”) este un fruct care cu siguranta are un loc aparte în lista “Celor Mai Exotice fructe de pe Planeta Noastră”. Este un fruct despre care nu multa lume stie ceva. Cu toate acestea, unii experți îl numesc “super-fructul”, pentru că are cele mai multe beneficii la ingerare. Acest fruct seamănă cu un litchi în modul în care arată – este de culoare roșie la exterior iar interiorul este alb, este de formă ovală și este, în general, de unu pana la doi centimetri în diametru.

Rambutan Fruit - Health Benefits medicinal use

Mai mult decât atât, ca si fructul litchi, este, de asemenea, găsit în buchete cu tulpina lipita de ei. Chiar dacă acest fruct este declarat a fi originar din Malaezia și Indonezia, este găsit peste tot în Asia de Sud-est. Fructul are un strat subțire de piele ca strat de piele cu mai multi tubuli ca structuri ieșite în afară, care seamana cu tepii de pe un arici. Uneori, se pot găsi, de asemenea, fructe de rambutan având culoare verzui galbena sau portocalie la exterior, culori ale pielii fructului. Fructele, în multe privințe, de asemenea, arata exact ca un arici de mare.

Copacii pe care acest fruct creste au unele caracteristici interesante. Fructul creste pe copaci, care sunt de aproximativ 10-20 de metri inaltime (si care au o coroana de aproape 3.05 – 6.1m diametru). Acești copaci genereaza culturi de fructe de două ori în fiecare an – un mic lot în mijlocul primăverii, împreună cu unul mai mare la final de toamna. Ceea ce este notabil este sexul arborelui (da, copacii de rambutan, ca si florile, au sex la fel de bine definit).

my thoughts and photos: Photohunt: Tree: Rambutan

Unii copaci de rambutan sunt de sex masculin și, prin urmare, nu produc fructe. Mai mulți copaci sunt hermafrodiți, producând atât flori de sex feminin cat și flori de sex masculin, în timp ce unii sunt în întregime de sex feminin. Copacii hermafroditi, sunt cei mai fructuosi (joc de cuvinte in limba engleza).

Florile care au înflorit in copacii ăștia au o destul de dulce aroma și sunt folosite în buchete de flori care sar rapid in ochi. Ele sunt de culoare albă sau chiar de culoare verde, plus ca la unele există variații între floarea de sex feminin și floarea de sex masculin. Biologic vorbind, polenizarea încrucișată este esențială pentru arborii de sex feminin, pentru ca acestia să dea roade. Florile de rambutan ajuta major la polenizare prin atragerea albinele lor cu un nectar de  înaltă calitate. Astfel, fără aceste flori, nu ar fi nici fructe, nici altceva.

Coaja este acoperita de acesti spini moi, ceea ce il face sa semene cu un arici. Este unul din fructele preferate ale locuitorilor din Asia de Sud-Est. Culoarea fructului la exterior diferă de la verzui-galben la portocaliu sau chiar roșu. Vizual, fructele arata ca un de arici de mare. În interior, carnea este suculenta, în general, alba sau chiar crescuta in degradee și, de asemenea, lipita de semințele ovoidale.

Rambutan este un fruct a cărui denumire științifica este Nephelium Laapaceum. Rambutanul se crede că isi are originea în Indonezia și este acum pe scară largă găsit în Filipine, Malaezia, Cambodgia, Thailanda, Sri Lanka, India, Ecuador, Africa, Australia și Ecuador, America Centrală și Insulele Caraibe. În India, fructele de Rambutan sunt disponibile mai ales în statele sudice ale Tamil Nadu, Kerala, Karnataka. Numele rambutan vine din indoneziană – “œrambutâ” ceea ce înseamnă de fapt păr. Copacul rambutan aparține unui grup de arbori tropicali, care poartă fructe, cum ar fi lychee (litchii), mamoncillo și longan.

Rambutans sunt mici, de culoare roșie fructe cu părul țepos pe piele. Au dulce, suculent carnea este ușor acid și mici de culoare maro semințe a căror ulei este folosit într-un număr de industrii. Rambutans sunt disponibile în două culori, roșu și galben.

Rambutanul, acest fruct exotic cu siguranta se va integra pe lista ta de preferinte daca il gusti o data.

13-Amazing-Health-Benefits-Of-Rambutan

Acest fruct este foarte bogat in vitamina C, continutul este zemos iar gustul este unul dulce-acrisor. De asemenea, este foarte slab caloric – are doar 82 kcal/100g.

Fructele de rambutan au nevoie de 90 de zile pentru a se coace. In anumite perioade din an, atunci cand conditiile meteo sunt extrem de favorabile, fructele se coc in numai cinci zile. Inainte de a fi culese, acestea au in jur de 5-6 centimetri. 

Fructele rambutanului se dezvoltă pe arbori, care sunt de 10-20 de metri (3.05 – 6.1 m) sau mai mari. Copacii, de obicei, sunt apreciati în amenajarea teritoriului, deoarece acestia sunt vesnic verzi. Acesta generează două culturi în fiecare an, o mica recolta in mijlocul primaverii, împreună cu o recolta mai mare sfârșitul toamnei. Nu fiecare copac rambutan genereaza culturi, pur și simplu pentru că mulți copaci, de obicei, sunt de sex masculin. Mai mulți copaci sunt hermafroditi, producând atât flori de sex feminin cat și flori de sex masculin, în timp ce unii sunt în întregime de sex feminin.

 

 

Copacul hermafrodit este cel mai de pret. Florile de pe rambutan au luat o destul de puternica aroma dulce și, prin urmare, sunt de obicei utilizate în buchete de flori. Ele sunt de culoare albă sau chiar de culoare verde, plus unele există variații între floarea de sex feminin și floarea de sex masculin. Polenizarea incrucisata este esențială la arborii de sex feminin, altfel copacul va genera nici un fel de fructe. Cu toate acestea, albinele sunt atrase de calitatea de nectar prezenta în florile de rambutan, astfel încât polenizarea, de obicei, nu se prezintă ca o mare problemă într-o livadă mai mare.

Beneficiile pentru sănătate de Rambutan

Mai multe despre Rambhutan

Rambutan este într-adevăr un fruct frumos cu multe gusturi găsite de consumatori ca fiind deosebit de interesante. Zece pana la 20 de fructe vor crește cu siguranță într-un snop. Aspectul lor exterior pare un pic ca o presimțire, deoarece este acoperit de țepi. Piroane in aparenta, cu toate acestea, sunt moi si blânde și nu vor deteriora mana celui care le atinge sau chiar ofera  rambutan. În afară, coaja de rambutan poate fi colorata de la portocaliu la roșu intens. Fiecare fruct este mic, de obicei, maxim 2 inci (5 cm) in diamentru. Interiorul poate fi alb sau chiar ușor  colorat in roz. O mare de semințe, la fel ca semințele de piersici sau chiar prune, semnifică centrul fructului. Sămânța trebuie să fie eliminata, deoarece se utilizeaza in alte conditii extrem de interesante.

Acesta este de obicei consumat ca desert, servit proaspete și, de asemenea, nefiert. Cu toate acestea, mai multi utilizeaza fructele de rambutan pentru a face conserve sau chiar jeleu. Mai multe culturi folosesc, de asemenea, rădăcinile arborilor de rambutan ca substitut pentru medicamente.

 

Origine și distribuție

Bees collecting honey from Rambutan flowers - YouTube

Acum este unanim recunoscut faptul că rambutanul este indigen în Malaezia și Indonezia. Cercetarile inițiale privind cultivarea copacilor de rambutan arată că acesta a fost cultivat de către malaezieni in junglă acolo unde oamenii au intemeiat, pe termen scurt, așezări, un exercițiu urmat până în prezent. Copaci de rambutan sunt astăzi descoperiti mult extinsi si în mod natural în Sudul Chinei, Indochina, in regiuni precum Asia de Sud-Est. Cu o tot mai mare popularitate în rândul non-asiaticilor și cu interesul în creștere în rambutan la nivel global, fructul este în prezent considerat ca un element esențial intre produsele agricole ale Asiei. Este într-adevăr dezvoltat în sens comercial în Indonezia, Malaezia, Filipine, Thailanda, Brunei Darussalam, Sri Lanka, Australia, Hawaii, Vietnam și, de asemenea, în America Centrală.

Rambutan, Nephelium lappaceum Linn. / SHAO TZU / ramboutanier ...

Doar în 1981, rambutanul a fost cultivat în scop comercial pe aproximativ 700 de ha de teren în Singapore. Rapida urbanizare a însemnat un declin pentru rambutan, plantațiile nu vor mai fi curand prezente în Singapore. Pentru a satisface cerințele persoanelor fizice, Singapore a rămas cel mai mare importator de rambutan de pe planetă, cantitate care cuprinde mai mult de 60% din importurile mondiale.

 

Tipuri de rambutan

• Lebakbooloos

• Seematjan

• Seenjonja

• Maharlika

• Sectangkooweh

• Seelengkeng

• Seekonto

 

Evaluare nutritiva a fructelor de rambutan

Este într-adevăr o metodă excelentă de a obține vitamina C si, de asemenea, calciu, fructele de rambutan oferă o destul de o mare cantitate de niacina, fier, proteine si fibre. Cercetările efectuate recent a aflat că, consumul de nouă pana la zece fructe de rambutan de membru de familie, in fiecare zi, a avut foarte bune rezultate in reducerea nivelului tensiunii arteriale.

https://images.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Ffarm3.staticflickr.com%2F2733%2F4377740107_452bbdc777_z.jpg&f=1

Fructe de rambutan – tabel de comparație. Prezentarea conținutului de minerale și vitamine, inclusiv diagrame de nutriție despre fructele de Rambutan.

Fructele de rambutan  au cantități abundente de carbohidrati, grasimi, proteine, fosfor, fier, vitamina C și, de asemenea, calciu. Tulpina este formata din saponine, tanin, fier, pectina, ingrediente și, de asemenea, flavonoide. Semințele de fructe includ polifenolul si grasimi. Toate acestea au valoare in nutriție și, de asemenea, mineralele oferite de acest fruct au valoare terapeutică, precum și de calitatea de a vindeca diverse boli si afectiuni.

Din multitudinea de substanțe nutritive continute in fructele de rambutan, conținutul de cupru, este vital pentru producerea de celule roșii și albe din corpul nostru. Fructul contine, de asemenea, mangan, care este esențial pentru organismul nostru pentru producerea de enzime și activarea lor. Enzimele sunt necesare pentru a efectua mai multe funcții în organismul nostru și de multe ori a efectua reactii biochimice esențiale în corpul nostru.

Valoarea nutritivă per 100 g de Rambutan

Principiul – valori nutritive

Proteine 1,0 g

Colesterol 0.0 mg

Tiamina 0,01 mg

Vitamina C 7.4 mg

De sodiu de 16,5 mg

Potasiu 63.0 mg

Calciu 33.0 mg

Vitamina a UI 4.5

Fier de 0,5 mg

 

Cum sa alegi fructul de rambutan?    

La raioanele cu fructe exotice de la supermarketuri, uita-te dupa rambutanii de culoare rosiatica, cu spini de culoare verzuie.

Cele mai proaspete fructe sunt cele care nu au pete negre pe spinii de culoare verzuie.

 

 

În timp ce cumperi fructele de rambutan, trebuie sa te uiti dupa cele cu aspect proaspat, care sunt luminoase, de culoare roșie sau galbena. Tepii ar trebui să fie fermi. Nu alege un rambutan cu vânătăi, deoarece poate fi un semn de deteriorat sau de fruct excesiv de copt. Acesta poate fi depozitat la temperatura camerei timp de câteva zile.

Rambutan Tree Flower | galleryhip.com - The Hippest Galleries!

Cum să mănânci rambutanul?

Imediat ce fructul este copt, puteți cu ușurință sa-l răsuciți în centru cu amandoua mâinile împreună și, imediat, fructul se intredeschide. Dacă nu iese, creati o mică tăietură pe pielea rambutanului, folosind un cuțit și apoi deschide-l bine în două părți. Partea alba interioara de o culoare aparte ca cea a albusului de ou este delicioasa. În partea comestibilă, cu siguranta, sunt semințe.

 

 

 

 

Este foarte important sa cureti acest fruct in mod corect. Nu il taia niciodata pe jumatate cu tot cu sambure. Samburele trebuie ocolit, fara sa il strivesti. Continutul de sub coaja este foarte suculent si gustos. Il poti consuma in salate, retete asiatice sau chiar cu peste fript.

rambutan-seed 

Cum poti stoca rambutanul?

Păstrați fructele de rambutanul în frigider. Puneți  într-un vas de plastic și acoperiti cu ajutorul unui capac. Ele se păstreaza bine timp de aproximativ o săptămână.
În cazul în care le depozitați la temperatura normală a camerei, vor dura aproximativ trei zile. În astfel de cazuri, acestea sunt cel mai bine a fi consumate în doar 2 zile de la cumpărare.
Fructele de rambutan ar putea fi păstrate în sticlă, containere de depozitare în frigider sub vid, dacă preferati, aceasta prelungind considerabil perioada de pastrare. Refrigerare fructelor le conferă o durată de viață de cel mult o săptămână sau pe aproape. Ar trebui să fie în mod ideal, înfășurate într-un prosop de hârtie sau intr-o pungă de plastic perforată, sa respire.

File:Litchi chinensis flowers 01.JPG - Wikipedia, the free ...

Utilizarea și potențialul

 

 

Alimente

Fructul de rambutan este consumat de obicei crud dar poate fi facut gem, dulceata sau poate fi chiar gătit. Fructele, fierte în sirop pot fi consumate imediat dar la fel de bine, pot fi pastrate un timp indelungat. În 1886, vinul din fructe de rambutan a fost plasat într-o expoziție la Londra. Cu toate acestea, reteta sa este deocamdata necunoscută, precum și modul de fabricație care este considerat a fi rezervat doar celor din Asia. Semințele sunt ocazional prăjite și, de asemenea, consumate.

Există nenumărate moduri de a se bucura de acest fruct minunat. Aici sunt cateva idei interesante pentru a vă bucura rambutan:

Rambutan poate fi un substitut pentru litchi.

Acesta poate fi, de asemenea, încorporate în diferite salate de fructe.

Puteți pregăti, de asemenea, gem și jeleuri din rambutans.

Acest fragil fructe pot fi combinate cu iaurt, chutney, supe, piureuri, cocktail-uri, deserturi și salsa.

Rambutan Seeds - YouTube 

Medicina

Pericarp sau chiar invelisul fructelor, încărcate cu tanin și saponină sunt utilizate în Java pentru un număr mare de motive medicale. Un amestec din acestea este vândut de către vanzatorii de medicamente din Malaiezia.

 

 

Malaiezienii utilizeaza un decoct de rădăcini de rambutan pentru a trata febra. Coaja și, de asemenea, fructele sunt menite să aibă calități astringente. Coaja, transformata într-un decoct este utilizata pentru a trata bolile cavitatii bucale. În plus, acesta este dat imediat dupa nastere mamelor. Fructele de rambutan au efect antihelmintic, acorda asistență in eliminarea viermilor intestinali. Este, de asemenea, utilizat în reducerea diareii cronice. Frunzele sunt utilizate sub formă de cataplasme pentru a atenua durerile de cap.

rambutan on tree the rambutan fruit oh so delicious in it s own exotic ... 

Alte utilizări

Lăstarii sunt utilizati pe scară largă pentru colorantul galben continut ce vopseste mătasea in verde. Un colorant cunoscut sub numele de ayer banyar, produs de frunzele de rambutan și, de asemenea, de fructe, împreună cu diverse alte componente, este utilizat pentru vopsirea in roșu a mătasii negre. Lemnul arborelu deși greu are tendința de a crapa deoarece se usuca. Este într-adevăr greu combustibil, cu toate acestea, este folosit ca lemn de foc.

rambutan seeds | Flickr - Photo Sharing!

 

Folosirea fructelor de rambutan

Fructele este bine sa fie consumate crude și nu au o foarte lungă perioada de valabilitate. Valabilitatea acestui fruct poate varia de la câteva zile până la o săptămână.

 

 

Dacă doriți sa prelungiti această viață a fructului copt, puneti fructele într-un saculet perforat de hartie sau plastic și păstrați-le în frigider.
Pentru a deschide fructe uitati-va la clipul de mai sus, clip care prezintă cum puteți să taiati în exterior pe mediana, practic fără efort cu ajutorul unui cuțit și apoi sa desfaceti partea cărnoasa a fructului de rambutan.
Fructele de rambutan pot fi utilizate în mai multe feluri de mâncare și băuturi.
O salata de fructe exotice, cocktail-uri, piureuri, iaurturi, deserturi, gemuri, siropuri, jeleuri, chutney, salsa si supa sunt printre modalitățile de a utiliza această delicatesă.
Ai putea cu încredere sa-l folosesti ca înlocuitor de lychee/litchii in retete pentru a obtine ceva diferit ca un stir-fry sau chiar un fel de mâncare cel putin la fel de gustos.

 

Beneficii uimitoare pentru sanatate

 

Beneficiile pentru sănătate oferite de fructele de rambutan. Rambutan este un aliment sănătos și este un substitut mare pentru procesate de tip snack-uri. Beneficiile pentru sanatate ale rambutan nu sunt limitate doar la fructe, dar sunt derivate din alte elemente, cum ar fi  coaja, coaja și frunzele. Aici este o listă de beneficii de rambutan.

 

Fructul de rambutan, valori nutritive

Rambutans oferă multe beneficii, fructele au cantități bogate de proteine, carbohidrati, grasimi, fier, fosfor, calciu și Vitamina C. Tulpina de rambutan conține saponine, tanin, fier, pectina și substanțe flavonoide. Semințele de fructe conțin polifenoli și grăsime.

 

Diagramă nutriționala fructe rambutan:

1 2 3

Top beneficii de sănătate oferite de fructele de rambutan

Rambutans, în afară de degustare destul de bun, au mai multe caracteristici nutritive care sunt benefice pentru sănătatea noastră. Aici sunt unele probabil nu știai înainte.

 

23. Alte avantaje

Cantitatea uriasa de vitamina C scade șansa de aparitie a cataractei, consolideaza pereții capilarelor prin care sângele curge și reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare. Oamenii de știință cred că vitamina C ar putea, de asemenea, sa previna îmbătrânirea prin menținerea sanatatii celulelor albe din sânge.

 

22. Omoară paraziții

Pe lângă beneficiile nutriționale, fructele de rambutan, de asemenea, oferă funcții terapeutice. Consumul de fructe poate ajuta în uciderea paraziților intestinali și in ameliorarea simptomelor de diaree și febră.

 

21. Conținut ridicat de fibre

Fructul de rambutan are un bun conținut de fibre și este scăzut în calorii. Fructele ne mențin senzatia de satietate din plin si pentru o lungă perioadă de timp, din cauza continutului ridicat de fibre și a conținutului de apă și asigura controlul senzatiei de foame neregulata. Acest lucru, de asemenea, ajută la scăderea în greutate.

 

20. Digestie sanatoasa

Fructele de rambutan oferă, de asemenea, fibre care vor ajuta o persoană sa previna problemele intestinale. În plus, rambutanul, de asemenea, poate distruge paraziți în intestine și permite atenuarea semnelor și simptomelor de diaree.

 

19. Absorbția de micronutrienti

Vitamina C din rambutan ajută la absorbția de minerale, fier și cupru. De asemenea, protejeaza organismul de deteriorarea cauzata de radicalii liberi din alimente (cuptorul cu microunde) si atmosfera (poluare).

 

18. Sursă importanta de fier

Iron

Fructele de rambutan sunt surse excelente de fier, care ajută la corectarea cantitatii de oxigen în organism și controlează amețelile și oboseala din cauza anemiei, o boala cauzata de deficienta de fier.

Rambutans sunt extrem de bogate în fier. Fierul este nu numai benefic, dar si esențial pentru buna functionare a organismului uman. Fierul prezent în hemoglobină este folosit de organism pentru a transporta oxigenul de la plămâni la țesuturi diferite. Deficienta de fier poate provoca boli cum ar fi anemia, care duce la oboseală severă și amețeli.

 

17. Scăderi importante ale grăsimii acumulate si nedorite

Fat

Fructele de rambutan sunt extrem de eficiente în a reduce conținutul de grăsime din organism. Acest lucru este motivat de faptul că fructul este bogat în conținutul de fibre (2 g la 100 g de fructe) și, în același timp, scăzut în calorii. În plus, are un conținut mare de apă. Datorită acestui fapt, acesta a scăzut episoadele de foame în mod semnificativ. Semințele, de asemenea, ajuta la scăderea în greutate. În scopul de a ingera semințe de rambutan, se recomandă ca acestea sa fie zdrobite și apoi să fie amestecate cu alte alimente. Alternativ, ele pot fi consumate si crude.

Vă rugăm să luați eventual si un pumn de semințe de rambutan in  plus, ele pot fi consumate crude, zdrobite sau chiar combinate cu diverse alte produse alimentare. Sunt extrem de eficiente în reducerea grăsimii corporale.

 

16. Tratamentul dizenteriei

Rambutan

Coaja fructelor de rambutan poate fi folosita pentru a trata dizenteria. Acestea pot fi, de asemenea, folosite pentru a vindeca alte boli cronice cum este febra cronică. Unii oameni, de asemenea, combina fructele cu alte ingrediente fapt care crește foarte mult eficiența în vindecarea acestor boli.

Se curata coaja fructului de rambutan și, de asemenea, se taie pielea rezultata în bucăți mici. Se adaugă trei pahare de apă și se fierbe până când apa continuă să fie undeva pe jumătatea valorii initiale. Lăsați apa să se răcească, scoateti materia vegetala și după aceea beti lichidul de două ori pe zi.

 

 

15. Ajută la stimularea energiei

Boost

Conținutul in carbohidrați și proteine al fructelor de rambutan ajuta la creșterea nivelului de energie al organismului și pentru prevenirea balonarii. Fructele de rambutan sunt, de asemenea, bogate în apă, care ajută organismul să-și recapete energia pierdută și potolește totodata setea.

Primul avantaj al consumului fructelor de rambutan este poate si cel mai ușor de evidentiat. Sportivul vrea să-si creasca energia repede? Ce face? Pur și simplu pentru că fructele de rambutan includ o multime de carbohidrati precum și proteine, și pe lângă aceasta, si un continut mare de apa – consumul acestora face corpul sa primeasca un plin de apă cu toate mineralele necesare. Prin urmare, pentru tine personal, cel care ai fost pur și simplu obosit, cred că fructul de rambutan este cu siguranta cel mai util fruct existent si pe care consumandu-l ar trebui să te încarci cu energi rapid astamparandu-ti și setea cu aceasta picătură de nectar.

Fructele sunt bogate în carbohidrați și proteine, conținut care ajută instantaneu organismul oferind un impuls de energie atunci când sunt consumate. Conținutul ridicat de apă din fructe, de asemenea, ajută la potolirea setei și aduce înapoi energia pierdută. Este foarte potrivit pentru alergători și alti sportivi care beneficiaza rapid de această proprietate.

Sfat: Scoateți coaja de rambutan și se lasati sa fierba în apă pentru o vreme. Se lasă apoi aceasta compozitie să se răcească și se bea zi cu zi, de cel puțin două ori pe zi.

 

14. Generare de celule roșii și albe. Formarea de sânge nou.

RBC

Fructele dulci oferă, de asemenea, cantități mici de cupru. Această substanță este necesară pentru a produce mai multe globule albe și hematii in sânge.

 

 

Fructul conține, de asemenea, mangan de care are nevoie corpul nostru pentru a produce și a activa enzimele.

În plus, fructele de rambutan includ, de asemenea, de fier care ar putea ajuta la evitarea anemie.

 

13. Intareste oasele

Bones

Un alt beneficiu al acestui fruct este faptul că ajută la întărirea oaselor noastre. Acest lucru se datorează faptului că fructul este bogat în calciu, fosfor și fier. Dezvoltarea sănătoasă a oaselor duce la o creștere stabilă și șanse reduse de fracturi și alte boli ale oaselor.

 

 

Fructele de rambutan se remarca prin conținutul semnificativ de calciu, substanta care funcționează împreună cu fosforul continut pentru a fortifica dintii si a intari oasele.

Ei bine, al doilea beneficiu major al consumului fructelor de rambutan este acela ca poate îmbunătăți cu ușurință structura oaselor noastre, și, de asemenea, acest avantaj este datorat continutului mare de calciu, fosfor și, de asemenea, continutul de fier, conținut tot de fructele de rambutan, care tine anemia la distanta. Dacă doriți sa va îmbunătățiți sănătatea dumneavoastră și sa aveți si oase puternice, trebuie să încercați să deveniti consumator de fructe rambutan.

 

12. Hidratează pielea si o face mai catifelata

Skin

Consumul de rambutan face pielea moale si supla. Conținutul său ridicat de apă hidratează pielea, lăsând-o moale, netedă și suplă. Datorită capacității sale de a neutraliza radicalii liberi, rambutan protejează organismul dumneavoastră de la daune oxidative.

 

 

Semințele de rambutan consumate crude, zdrobite sau chiar combinate cu diverse alte alimente sunt chiar bune la crearea unui tegument mult mai sanatos și, de asemenea, mult mai moale. Tonul pielii feței, de asemenea, va deveni blând.

Rambutan ajută la hidratarea pielii și o face moale si supla asa cum ai vrut mereu.

 

11. Proprietăți Antiseptice

Alt beneficiu important de sănătate oferit de fructele de rambutan consta în calitățile sale antiseptice. El ajută în lupta împotriva diferitelor infecții care invadează corpul nostru.

 

10. Ajută la creșterea imunității și prevenirea bolilor

12

Fructele de rambutan sunt, de asemenea, bogate in vitamina C, conținut demn de luat in considerare. Tehnic vorbind, dacă veti ingera zece până la douăsprezece fructe de rambutan, aceasta v-ar aduce o cantitate de 75-90mg de vitamina C, care este mai mult decât dublu față de cantitatea pe care este recomandat sa o consumati zi de zi.

 

 

Beneficiul major al vitaminei C este acela că ea oferă imunitate crescută la infecții (ajutându-ne sa consolidăm mecanismele de apărare ale organismului). Ea servește ca anti-oxidant, previne deteriorarea celulelor și ajută la prevenirea unor boli grave, ca scorbutul. Vitamina C din fructele de rambutan, de asemenea, ajută la absorbția de minerale, fier și cupru. Mai mult decât atât, acesta protejează organismul de la deteriorarile generate de prezenta radicalilor liberi.

Conținutul mare de Vitamina C în fructele de rambutan poate îmbunătăți procesul metabolic sau chiar mecanismele de apărare ale organismului. Mai mult, metabolismul poate fi protejat sau ajutat chiar să ne salveze de mai multe boli periculoase, și, de asemenea, sa ne fereasca de o stare proastă. Prin urmare, asta este cea mai buna caracteristica ce face bun fructul de rambutan pentru starea generala de sanatate.

 

9. Elimină radicalii liberi

Rambutan 2

Unul dintre principalii compuși inclusi în pielea fructelor de rambutan este acidul galic. Acest compus se comportă ca un captator de radicali liberi, substanta care protejeaza corpul nostru de la daune oxidative și este deosebit de util în lupta cu cancerul.

 

 

 

8. Ajută la eliminarea toxinelor si reziduurilor din rinichi

Kidneys

Un alt extrem de benefic aspect legat de acest fruct uimitor este faptul că ajută la eliminarea toxinelor, deșeurilor din rinichi. Acest lucru se face cu ajutorul fosforului prezent în rambutan. Fosforul este, de asemenea, esențial pentru dezvoltarea, repararea și întreținerea țesuturilor și celulelor corpului.

 

7. Vindecă Febra

Ia 15 grame de coaja uscata de rambutan. Adăugați la acestea 3 pahare de apă, după care  fierbeti timp de 15 minute. Lăsați lichidul să se raceasca/linisteasca la rândul său, si cand e rece, indepartati coaja și abia după aceea luati de 3 ori pe zi cate o lingura, pana la terminare.

 

 

 

6. Trateaza boli comune

headache

Fructele de Rambutan sunt, de asemenea, bune pentru tratarea celor mai comune boli cum ar fi durerile de cap, aftele și dizenteria. Pentru o durere de cap, frunzele sunt folosite ca o cataplasma pe tâmple. Acestea calmeaza nervii si reduc durerile de cap. Un decoct de coaja se aplică pe limbă pentru a trata aftele. Un decoct de rădăcini este utilizat pentru a reduce febra.

 

5. Ajuta in ingrijirea parului

Hair

Fructele de rambutan joacă un rol important în îmbunătățirea stării de sănătate a părului.

Fructele de rambutan ajută într-un mod extrem de frumos si simplu la îmbunătățirea stării de sănătate a părului. O pastă făcută din frunzele copacilor de rambutan este utilizata din cele mai vechi timpuri pentru a oferi o excelenta nutriție a parului.

 

 

Aceasta pasta este făcută extrem de simplu prin prelevarea unor frunze de rambutan, zdrobirea lor in blender, adăugând apoi puțină apă și stoarcerea extrasului final. Mulți oameni experimentează o schimbare notabilă în părul lor de calitate în doar câteva săptămâni.

Aplica amestecul pe par si scalp. Aplica acest extract pe un scalp si par umezit in prealabil cu apa, în fiecare zi. Acest extract promoveaza cresterea parului si face parul sa aiba rădăcini puternice, viguroase. Se aplică în mod regulat pentru cele mai bune rezultate.

 

4. Bogat în Vitamina C

Din cele ce s-au discutat deja mai sus, putem spune ca fructul de rambutan este plin de vitamina C. Dacă o persoană consuma 10 pana la 12 fructe de rambutan, el a obtinut 75 pana la 90 mg Vitamina C, mult mai mult decât dublul cantitatii recomandate în meniul de zi cu zi. Alături de functionarea ca antioxidant, vitamina C poate duce la evitarea cu ușurință a deteriorarii celulelor și permite de asemenea asimilarea de fier.

 

3. Ajută în tratarea diabetului zaharat

Rambutan For Diabetes

Acest fruct este folosit ca un medicament tradițional din Malaezia și Indonezia de sute de ani. Acesta este utilizat într-o serie de tratamente care includ diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și diverse alte boli.

Semințele fructelor de rambutan dețin propria lor importanță. Atunci când sunt ingerate, ele pot calma durerea resimțită de pacienții cu diabet zaharat, în special cei care suferă de o anumită afecțiune cunoscută sub numele de ‘diabet zaharat.

Ia aproximativ 5 semințe și prăjeste-le bine. Zdrobeste aceste seminte prajite pe uscat (fara adaos de apa). Se obtine o pulbere ce trebuie pastrata intr-un borcan inchis. Adaugă un varf de pulbere la o cana de apa rece. Ia o data sau de doua ori pe zi, în fiecare zi, pentru a controla nivelul de zahăr din sânge.

 

2. Imbunatateste calitatea spermei

Rambutan 4

Vitamina C este recunoscută ca principala substanța de care organismul are nevoie într-un număr esențial de proceduri, care variază de la producerea de colagen (proteine fibroase care formează țesutul conjunctiv din oase), grăsime – tesut adipos, efectueaza transportul de electroni de la numeroase reacții enzimatice, favorizand hipergingii sanatoase, reglarea nivelului de colesterol, și, de asemenea, super mecanisme de apărare. Vitamina C joaca, de asemenea, un foarte important ro pentru dezvoltarea spermei. Posibila lipsa de vitamina C la bărbați ar putea sa fie cauza restricționarii în obținerea de copii.

Vitamina C, cea care in fructele de rambutan este foarte bogata, poate fi, de asemenea, foarte importanta pentru dezvoltarea spermei. Posibila lipsa de vitamina C la barbati poate duce la o restrânsă capacitate de reproducere fructuoasă. Această condiție poate fi îmbunătățita printr-un remediu care impune ca persoana să își ia Vitamina C, in cantitati mari cca 500 mg pentru aproximativ o lună. Acest lucru a fost cunoscut inca din antichitate ca îmbunătățeste atât calitatea, cât și cantitatea de spermă în foarte multe cazuri.

 

 

 

1. Anti-cancer

Anticancer

Fructul de rambutan este bogat in componente antioxidante. Cercetările efectuate de Universitatea din Chiang Mai, Thailanda a descoperit că fructele de rambutan, semințele și, de asemenea, pielea acestuia constitue un sistem eficient de antioxidanti cunoscut sub numele de flavonoide, sistem apt sa combata cancerul. Mai multe tipuri de flavonoide sunt gandite pentru a reduce nivelul de colesterol, au actiune anti-cancer și, de asemenea, antiinflamatorie.

Acidul galic poate servi ca remediu pentru radicalii liberi din organism în principal pentru că ajută la protejarea organismului de la daunele oxidative provocate de acestia. Din nou, acest lucru este de multe ori un ajutor in lupta cu cancerul.

 

 

Abundente in vitamina C, fructele de rambutan ajuta la prevenirea a numeroase tipuri de cancer, care includ cancerul pulmonar, de colon, pancreas, vezica urinara, cancerul de sân și de stomac. Vitamina C ar putea reduce, de asemenea, radicalii liberi care declanseaza cancerul, deoarece aceasta vitamina este un puternic factor antioxidant. Cei mai puternici antioxidanți prezenți în rambutan luptă cu cancerul într-un mod extrem de eficient.

*

Reteta pentru un desert delicios

Ingrediente: 10 mere rosii, o cana de zahar, 3 cani de apa, doua betisoare de scortisoara; Pentru crema de rambutan: o cana de lapte, 6 galbenusuri, 6 fructe de rambutan, 130 g zahar.

Mod de preparare: Pune la fiert apa, scortisoara si zaharul. Adauga merele. Fierbe pentru inca 10 minute. Apoi lasa merele sa se raceasca. Mixeaza miezul fructelor de rambutan cu jumatate de cana de lapte. intr-un alt vas mixeaza jumatate de cana de lapte cu zahar si toarna-l peste galbenusuri. Pune compozitia pe foc si amesteca continuu timp de 5 minute. Imediat dupa ce iei de pe foc compozitia adauga crema de rambutan si amesteca pana cand se raceste. Pastreaza desertul in frigider pana a doua zi. Merele aromate cu scortisoara sunt ideale alaturi de crema de rambutan.

*

Deci, acestea sunt beneficiile fructelor de rambutan.

Fructul nu are echivalent in lume!

Care este verdictul dumneavoastra? Acest fruct va deveni sau nu o parte din dieta ta zilnica?


Raspandeste cu incredere
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here