Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Reabilitarea respinsă a lui Guillaume Seznec și renașterea ei în istoria marilor...

Reabilitarea respinsă a lui Guillaume Seznec și renașterea ei în istoria marilor erori judiciare franceze contemporane!

489
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Profesor de modelizare matematică  și matematici aplicate în științe inginerești și socialeconomice, Director de Studii CUFR ROMANIA, Redactor – Corespondent (Franța)

      Franța (Le Parisien)

*** Local Caption *** 25 mai 1923 : Pierre Quémeneur disparaît

NOTA AUTORULUI

Mentionez aici faptul ca esecul revizuirii procesului lui Seznec (atât pentru familia acestuia cât si pentru, însasi, Justitia franceza), a generat  (gratie colaborararii strânse dintre presa de investigatie si  mediul politic) o lege cunoscuta  sub numele de „Legea Mils si Thiennot” (Denis Langlois), votata pe 21 noiembrie 1988 si promulgata pe 23 iunie 1989, pe care Denis Le Her Seznec (nepotul lui Guillaume Seznec)  reuseste (mai mult sau mai putin) sa o „impuna”  în mass-media sub numele de „Legea Seznec”  (iar Le Monde o si numeste asa). Conform acestei (noi) legi, pentru revizuirea unei condamnari penale este suficient nu neaparat „un element nou (necunoscut în timpul anchetei si procesului”) care sa poata demonstra (sa puna în evidenta) „nevinovatia” condamnatului, dar unul care sa puna la „îndoiala” vinovatia cacestuia! În sfarsit, o alta lege (Legea n° 2014-64) carea are originile în erorile judiciare oficioase (nerecunoscute oficial, printre care si Seznec, respectiv, Mis si Thiennot), votatata pe 20 iunie 2014 si promulgata pe 21 iunie 2014, va permite (in viitor) ca reabilitarea condamnatilor (definitiv) decedati, sa poata fi solicitata nu numai de catre descendentii  persoanei în cauza, dar si de catre nepotii acestuia.  

Nu pot sa nu mentionez si rolul important pe care l-a avut în crearea Legii lui Seznec si celebrul avocat si reputatul scriitor, Denis Langlois (n.1940), Consilier juridic al Ligii Drepturilor Omului (1967-1971), avocat la baroul parizian (1968-1993), observator judiciar la procesele politice internationale (Grecia, Algeria, Tunisia, Kuweit, Mali, etc.), purtator de cuvant în perioada 1990-1991 al Appel de 75 contra razboiului din Golul Persic (Irak-Kuweit/990-1991), care a publicat o serie de lucrari (articole, carti) consacrate lui Seznec. Autor al unor lucrari remarcabile, printre care si „L’Affaire Seznec”, pentru care pe 5 octombrie 1989, a fost distins cu Premiul Literaturii Drepturilor Omului, respectiv, Les Dossiers noirs de la police française (1971), Denis Langlois a fost avocatul familiei Seznec timp de 24 ani (1976-1990), consacrând acesteia cea mai mare parte a activitatii sale judiciar-literare (chiar si astazi).

Domnia sa, într-un vast material consacrat Dosarului Seznec, (Pour en finir avec l’Affaire Seznec!) citeaza lucrarile mele, ca lucrai de referinta în dosar si considera ca acestea pot contribui la revizuirea procesului Seznec, respectiv, la restabilirea adevarului istoric. [A se vedea si articolul autorului :„Renașterea” lui Seznec în istoria contemporană a revizuirii condamnărilor penale criminale (Partea I). „La renaissance” de Seznec dans l’histoire contemporaine de la révision des condamnations pénales criminelles (I) ; „Renașterea” lui Seznec în istoria contemporană a revizuirii condamnărilor penale criminale (Partea II). „La renaissance” de Seznec dans l’histoire contemporaine de la révision des condamnations pénales criminelles (II)].

BIBLIOGRAFIE

Carte de investigaţii jurnalistice din actualitatea internaţională. Cultură generală contemporană prin intermediul faptului divers (Thomas CSINTA)

Dosarul criminal (secular) Seznec. Una dintre cele mai grave erori judiciare oficiose ale lumii contemporane. În căutarea adevărului istoric. (Le dossier criminel séculaire Seznec. L’une des plus graves erreurs judiciaires officieuses du monde contemporain. En quête de vérité)

Revizuirea condamnărilor penale în cadrul Justiției franceze. Incursiune în istoria marilor erori judiciare oficiale și oficioase ale procedurii penale criminale (Subiect de teză de doctorat în matematici aplicate în științe sociale, bazat pe teoria abstractă a categoriilor, a teoriei grafurilor și a topologiei rețelelor). Partea III

 


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here