Acasă politica realitatea.net : Carmen Dan, prefectul și șefii Jandarmeriei,

realitatea.net : Carmen Dan, prefectul și șefii Jandarmeriei,

219
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Carmen Dan, prefectul și șefii Jandarmeriei, audiați, din nou, în dosarul violenţelor din 10 august

Carmen Dan

Carmen Dan

A patra încercare pentru audierea ministrului de Interne în Comisia de Apărare din Senat! Carmen Dan, Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din Piața Victoriei, dar și Ionuț Sindile, șeful interimar al Jandarmeriei, vor fi audiați marţi în forul menționat, pe tema violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Anunţul vine după ce parlamentarii PSD din Comisia de Apărare au blocat de trei ori audierea lui Carmen Dan. Noul preşedinte al Comisiei, social-democratul Liviu Tit Brăiloiu, care i-a luat locul liberalului Marcel Vela, a dat curs solicitării de audiere.

Astfel, potrivit programului anuntat, prima audiata va fi Speranta Cliseru, prefectul Capitalei, incepand cu ora 09:30. De la 10:30 vor fi audiati seful dispozitivului de jandarmi din Piata Victoriei si imputernicit inspector general al Jandarmeriei Romane, maior Laurentiu Cazan si colonel Ionut-Catalin Sindile, iar de la 11:30 va fi audiata Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Totuşi, potrivit unor surse din comisie, având în vedere situaţia din PSD, nu este exclus ca social-democraţii să se răzgândească.

Audierile, anulate pe 4 septembrie. Cliseru venise degeaba

Reamintim că aceste audieri fusesera programate, initial, pentru 4 septembrie.Doar că  PSD a propus, prin Serban Nicoale, ca audierile din Comisia de Apărare să nu mai aibă loc. La audieri erau programați, în acastă ordine, Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, Laurențiu Cazan, șeful intervenției din Piața Victoriei, și Carmen Dan. Paradoxal, Speranța Cliseru a venit la audieri, la ora programată, dar a plecat. Reprezentanții PNL au declarat apoi că cel mai probabil PSD a recurs la acestă practică pentru a nu se afla adevărul despre practicile lui Carmen Dan și mesajele dintre prefectul Capitalei și secretarul de stat din MAI.

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a venit la Comisia de Apărare din Senat, dar a plecat după 5 minute, întrucât audierile au fost amânate. Prefectul a spus presei că nu se simte amenintata de Carmen Dan, nu a avut niciodata un conflict cu Carmen Dan, iar ea si-a facut datoria.

Totodată, prefectul Capitalei a precizat că nu prefectul conduce operațiunile Jandarmeriei și se discută prea mult despre ea. Aceasta a mai spus că ea își vede de treabă și doarme liniștită noaptea:

“A fost probabil neobișnuit să se discute atât despre prefect, pentru că nu prefectul conduce operațiunile și nici nu pregătește acțiunea în apărarea instituțiilor și a ordinii publice, deci e prea multă discuție despre prefect. Nu sunt nicio victimă. De ce aș fi victimă? Eu îmi văd de treaba mea, de atribuțiile mele, știu ce am de făcut. Nu sunt victima nimănui, ca să fie foarte clar. Nu mă simt victimă, nu ma simt oropsită, eu îmi văd de treaba mea. Atâta vreme cât în statul român legislația și drepturile omului se respectă, eu nu am probleme. Eu dorm liniștită pe pernă. Nu am făcut nimic ilegal, nu am facut nimic imoral, nu dau vina pe alții. Eu mi-am asumat responsabilitățile, m-am dus în Piață, cu toate că puteam să trimit un reprezentat, nu am făcut-o. M-am dus eu acolo. Nu în Piața, cum ați spus dumneavoastră (jurnașiștii – n.r), nu mă plimbam pe acolo. Eu am fost în locul în care mi s-a indicat să mă duc, ca un om disciplinat, nu sunt militar, nu sunt șeful Jandarmilor”, a mai spus ea.

Legat de mesajele dintre ea și secretarul de stat din MAI, pe care Carmen Dan le-a adus în ședința Cex, Cliseru a spus că nu știe dacă i-a fost urmărită corespondența sau nu.

”Nu mă pricep, nu sunt antrenată de servicii secrete, nu știu dacă am fost urmărită sau nu. Am avut multe discuții cu secretarul de stat (din MAI – n.r.). Nu le-am văzut, nici doamna ministru nu le-a arătat, cred că doar s-a referit. Nu știu la ce s-a referit. Eu am discuții cu multă lumea și domnul secretar de stat am avut discuții, dar nu știu la care dintre discuții s-a referit dumneaei”, a afirmat Speranța Cliseru, la ieșirea din Comisia de apărare unde ar fi trebuit să fie audiată.

PSD, scut în jurul lui Carmen Dan. Audierile din Comisie, anulate. Cliseru: Nu sunt victima nimănui!

Carmen Dan îi apără iar pe șefii Jandarmeriei. Atac la adresa lui Augustin Lazăr

Rareş Bogdan, reacţie furtunoasă după ce Carmen Dan a atacat procurorii din dosarul 10 august


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here