Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura Renasterea Banateana : „Curat murdar, coane Fănică!”

Renasterea Banateana : „Curat murdar, coane Fănică!”

90
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mormanele de gunoaie răsar în Timișoara precum ciupercile după ploaie

Cartierul Bucovina din Timișoara se află, în continuare, între cele destul de bine cotate pe piața imobiliară a orașului, la fel ca toată zona de nord.

Locuitorii nu aveau mari motive de nemulțumire sau – mai bine zis – erau în această pașnică stare până când nu au fost loviți de aceeași neplăcută boală care s-a răspândit în toată urbea de pe Bega: mizeria. Mormanele de gunoi jignesc privirea oricui trece pe lângă Parcul Bucovina, amenajat cu zece ani în urmă sub denumirea pretențioasă de „Parcul cu balene”.

Vizavi de oaza de verdeață se află un teren despre care nu se poate spune că e neîngrijit, însă chiar la colțul acestuia deșeurile par să-și fi găsit un sălaș clandestin fără putință de eliminare. Peisajul dezgustător începe cu toaleta ecologică, lângă care a fost amplasat un container special pentru ambalaje din sticlă. Să fie aceasta cauza depozitării de nenumărați saci cu gunoi în imediata apropiere? Nu se știe, dar când se adună la colțul parcului deșeuri de tot felul, prin zonă își fac apariția și căutătorii prin gunoaie, care mai recuperează câte ceva sau, dacă se află în stare de ebrietate, își fac culcușul chiar acolo, pe câte-o saltea dezafectată.La câțiva metri distanță, copilașii se joacă liniștiți în parc…

Nu avem de-a face cu o simplă întâmplare. Chiar dacă deponeul ilegal este eliminat, periodic, de firma de salubritate, acesta se reface în câteva zile, iar fenomenul s-a răspândit în întreg orașul.

Campania „Timișoara curată”

Conducerea primăriei a lansat o campanie de curățenie de primăvară, care a început chiar ieri. „Așa cum a putut observa oricine, în ultima vreme orașul nostru este mult mai curat. Nu suntem, însă, mulțumiți! Încă vedem în diverse puncte mormane de crengi, mormane de diverse foste bunuri, coșuri de gunoi doldora, chiștoace de țigări pe jos etc.

Pentru a ajunge la un alt nivel, am stabilit să intervenim în regim de campanie în perioada următoare, timp de 10 zile, între 16 și 25 aprile, pentru a ridica tot ce înseamnă mizerie în întregul oraș. Intervenția este în regim de voluntariat și va fi susținută de firmele primăriei – Aquatim, Colterm, Horticultura, Piețe, SDM, STPT, firmele de întreținere a spațiilor verzi aflate sub contract cu primăria – Green City și Rogera, operatorul de salubritate al ADID – Retim și operatorul de salubritate al primăriei – Brantner.

Fac apel la dumneavoastră, dragi timișoreni, ca după ce veți constata că pe stradă vi s-a făcut curat, să nu mai scoateți niciodată în stradă reziduuri, de nici un fel, ci să le introduceți în circuitul de colectare conform regulilor instituite, reguli preluate din țările cu un standard mai ridicat de civilizație, țări pe care noi le admirăm când le vizităm. Haideți să nu mai aruncăm nimic pe jos – chiștoace, șervețele, pahare de plastic etc. -, să-i atenționăm că au scăpat ceva pe cei pe care îi vedem că aruncă, într-un cuvânt, să păstrăm curățenia! Contez pe dumneavoastră!”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Din păcate, la cum s-au derulat lucrurile în ultima vreme prin orașul de pe Bega, nu se știe dacă această campanie va avea rezultatul scontat. Viteza cu care mormanele de gunoi se refac ar trebui să pună pe gânduri autoritățile și să le determine să regândească modul în care au încheiat anumite contracte, pentru că simplul apel la bunăvoință are toate șansele să se dovedească inutil, cu tot optimismul edilului-șef.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here