Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii replicaonline.ro : Achiziţie contestată

replicaonline.ro : Achiziţie contestată

67
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSVSA Constanţa şi-a luat Bentley de ultimă generaţie de 300.000 de euro

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa a cumpărat de la Bentley un “bolid” de peste 300.000 de euro, în urma unei licitaţii al cărui rezultat a fost stabilit în urma unei contestaţii judecate de Consiliul Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Contrar aparenţelor, achiziţia este una cât se poate de utilă pentru DSVSA Constanţa.

DSVSA Constanţa a atribuit pe 16 aprilie 2019 un contract pentru achiziţia unui incinerator mobil, în vederea incinerării deşeurilor de origine animală, în urma unei licitaţii lansate pe 17 noiembrie 2018. Potrivit documentaţiei de atribuire, incineratorul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: „să fie transportat în mod facil; să permită funcţionarea în şarje multiple pe perioada unei zile şi să incinereze o cantitate mare de SNCU; să fie de ultimă generaţie, respectiv să fie proiectate pentru o perioadă mare de utilizare; să fie prevăzut cu o deschidere mare, astfel încât animalele să poată fi încărcate întregi, nu tranşate, cu posibilitatea de a fi încărcate direct din cupa utilajelor de transport, în cazul în care unitatea de incinerare este containerizată; să asigure o încărcare continuă, fără a fi necesară incinerarea întregii şarje până la o noua încărcare; să funcţioneze cu un consum redus de combustibil lichid; să asigure înregistrarea grafică a temperaturii şi pe suport de hârtie; cantitatea de cenuşă rezultată să fie de 5- 8%; să necesite costuri reduse pentru exploatare; să fie uşor de utilizat; să aibă capacitatea de a funcţiona non-stop; să poată fi curăţat şi dezinfectat cu uşurinţă şi să fie rezistent la substanţe dezinfectate; să corespundă cerinţelor de mediu prevăzute de legislaţia în vigoare”.

Contract câştigat în urma unei contestaţii

La licitaţie au participat trei firme, iar câştigătoare a fost desemnată Bentley Industry SRL din Timişoara. Asta după ce firma a pierdut iniţial licitaţia şi a contestat acest lucru la CNSC, care i-a dat câştig de cauză şi a obligat DSVA să anuleze rezultatul anunţat iniţial şi să reia licitaţia. Valoarea estimată iniţial a contractului era de 1.889.915,96 lei, fără TVA, iar Bentley Industry a fost declarată câştigătoare cu oferta de preţ de 1.349.000 lei, fără TVA, echivalentul a 300.000 de euro. Bentley Industry SRL are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al altor maşini şi echipamente, având ca unic asociat şi administrator pe Ioan Mihai Rogneanu. Firma a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 6.848.363 lei şi un profit net de 789.703 lei, cu 19 angajaţi, dar şi datorii de 2.985.245.

R.C.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here