Acasă Istorie Dezvaluiri replicaonline.ro : Aeroportul Kogălniceanu cumpără şepci şi eşarfe de 1,3 milioane lei

replicaonline.ro : Aeroportul Kogălniceanu cumpără şepci şi eşarfe de 1,3 milioane lei

256
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Să meargă directorul îmbrăcat frumos la baia de 26.000 lei

Aeroportul Mihai Kogălniceanu cumpără echipamente de peste 1,3 milioane de lei pentru personalul angajat, pe lista achizițiilor figurând produse de gen uniformă, șepci, trese, eșarfe și echipamente pentru pompieri. Cu puțin timp în urmă, aeroportul a ieșit în evidență prin cheltuielile năstrușnice făcute pentru renovarea WC-ului directorului general, care a costat circa 26.000 de lei, fără TVA. Bani încredințați direct unei firme deținute de un interlop din Năvodari, înființată recent, special pentru a primi bani de la aeroport.

Societatea Națională Aeroportul Internațional Mihai Kogălniceanu- Constanța SA a lansat pe 25 aprilie 2019 procedura simplificată de achiziție, fără organizarea unei licitații electronice, pentru ”furnizare echipament individual de protecție și echipament tipizat personal aeroportuar”.

Contractul presupune achiziția de uniforme, încălțăminte, șepci, eșarfe, trese și echipamente de protecție tipizate și echipamente specifice pentru pompieri, cu o valoare maximă estimată de 1.372.252 de lei, fără TVA, echivalentul a circa 290.000 de euro. Data limită pentru depunerea ofertelor este 16 mai 2019.

Potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Finanțelor, aeroportul are 267 de angajați, ceea ce înseamnă o cheltuială medie pentru uniforme de aproape 5.140 lei/per angajat.

La mila statului, pentru baza militară SUA

Aeroportul Mihail Kogălniceanu a raportat pentru anul 2017 afaceri de 26,2 milioane lei și pierderi de peste 163.000 lei. Rezultatul completează o serie de opt ani cu pierderi totale de peste 5,8 milioane lei, în condițiile în care cea mai mare parte a veniturilor reprezintă subvenții de la stat.

Aeroportul Kogălniceanu este, de altfel, unul din cele mai puțin performante aeroporturi din România, chiar și în condițiile în care activitatea sa civilă a fost suprimată de interesele militare ale țării, care îl pune la dispoziție aliaților SUA, pentru uz militar, de unde și subvenția anuală de la bugetul de stat.

În 2018, din totalul veniturilor de 29,81 milioane lei ale aeroportului, doar 5,5 milioane lei au însemnat servicii prestate, cea mai mare parte, 18,41 milioane lei reprezentând subvenţii de la stat.

Anunțul aeroportului de la malul mării vine după o achiziție cel puțin ciudată făcută în ianuarie 2019. Pe 18 ianuarie 2019, directorul general Bogdan Artagea a oferit direct un contract pentru reparaţii ale holului sediului administrativ, ale salonului VIP şi a băii sale personale, în valoare de 443.784,13 lei, fără TVA.

Potrivit documentaţiei de atribuire, numai igienizarea şi amenajarea grupului sanitar de la biroul directorului general au costat 25.852,06 lei, fără TVA. Banii au mers la Salt Sofya SRL, o firmă înfiinţată în decembrie 2017, cu afaceri de un milion de lei şi un profit net de 223.000 lei, cu doar trei angajaţi, raportate pentru anul 2018.

Principalul client al Salt Sofy SRL a fost în tot acest scurt timp Aeroportul Kogălniceanu, de la care a mai primit şapte contracte numai în intervalul martie- aprilie 2018, toate prin încredinţare directă, în valoare totală de încă 470.676,07 lei, fără TVA. Lucian Marian Iorga, patronul firmei care a încasat peste un milion de lei de la aeroport este un patron din Năvodari, implicat în mai multe scandaluri publice.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here