Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii replicaonline.ro : ANAF, datoare la Oil Terminal…

replicaonline.ro : ANAF, datoare la Oil Terminal…

312
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

ANAF, datoare la Oil Terminal într-un dosar câștigat de companie?!

Oil Terminal are de primit bani de la ANAF!? Avocații companiei se luptă în instanță să obțină o hotărâre favorabilă în vederea obligării ANAF la plata cheltuielilor de judecată survenite într-unul din dosarele pe care OIL le-a avut cu Agenția. Vorbim despre suma de 130.831,60 lei reprezentând contravaloarea plății onorariului către avocat.

Cum s-a ajuns la această dispută? În martie 2012, Direcția Generală de Inspecție Economică-Financiară, din cadrul Ministerul Finanțelor Publice, a realizat un control financiar la compania Oil Terminal, prin intermediul căruia s-a urmărit modul de fundamentare, elaborare și execuție a bugetelor de venituri și cheltuieli. În urma acțiunii, ANAF a emis, pe 29 martie 2012, procesul verbal prin care s-a dispus 85 de măsuri pentru remedierea baterilor. Ulterior, conducerea a formulat plângere prealabilă împotriva procesului verbal de control financiar. Prin decizia din 28 mai 2012, ANAF a respins contestația Oil Terminal, fapt pentru care, compania a solicitat anularea lui în instanță. În mai 2015, Curtea de Apel București a admis acțiunea și a anulat decizia, a obligat ANAF să soluționeze plângerea prealabilă a companiei și a obligat pârâta la plata sumei de 9.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către reclamantă. În 2016, instanța de recurs a admis recursurile declarate de către acestea, a casat sentința recurată și a trimis cauza spre rejudecare instantei de fond. În rejudecare, Curtea de Apel București a admis în parte acțiunea formulată de către Oil Terminal. Din nou, ambele părți au formulat cale de atac împotriva acestei soluții, iar, în 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de către ANAF, a admis recursul formulat de către Oil Terminal, a modificat în parte hotărârea recurată și, printre altele a obligat ANAF la plata cheltuielilor de judecată către Oil Terminal.

Pentru că Agenția nu și-a respectat obligațiile, compania a deschis acțiune în instanță. Oil Terminal a solicitat obligarea ANAF la plata sumei de 130.831,60 lei cu titlu de cheltuieli de judecată efectuate în speța mai sus detaliată, din care suma de 119.149,60 lei reprezentând onorariu avocațial și suma de 19.682 lei o reprezintă cauțiunea depusă, onorariu expert, precum și taxa judiciară de timbru. Pe fond, instanța a respins acțiunea, pe motiv că Oil Terminal nu a făcut dovada plăților achitate. În prezent, se judecă recursul, copmpania având posibilitatea să depună al dosar documentele în cauză.

Am contactat AJFP Constanta pentru un punct de vedere referitor la această speță, însă, reprezentanții instituției au transmis că ”AJFP deține doar mandat de reprezentare în instanță, iar informatiile solicitate vor fi furnizate de autoritatea centrală”. Până la publicarea materialul, Ministerul Finantelor Publice – Serviciul de Comunicare, Relaţii Publice, Mass-Media şi Transparenţă nu a oferit un punct de vedere.

Mirela PASCAL


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here