Acasă Stiinta & Tehnica Ecologie replicaonline.ro : CARTIER ACOPERIT DE UN PRAF NEGRU !

replicaonline.ro : CARTIER ACOPERIT DE UN PRAF NEGRU !

116
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Garda de Mediu s-a sesizat în acest caz

Nori negrii au acoperit cartierul constănţean Poarta 6! Locuitorii au sesizat în dimineaţa zilei de marţi, 26 iunie a.c., faptul că maşinile lor sunt acoperite de un strat de praf negru care se presupune a fi praf de cărbune. Nu au rămas indiferenţi şi au sesizat chiar şi autorităţile competente în acest caz.

Un nor negru s-a abătut asupra sudului oraşului Constanţa. Este vorba despre un praf negru care s-a depus pe maşinile locuitorilor din cartierul ce se află în apropierea Portului Constanţa, Poarta 6. Praful negru se pare că a ajuns chiar şi în casele locuitorilor blocurilor situate pe strada Brizei, pe “valea” Portului Constanţa.

“Este poluare masivă cu praf de cărbune peste Port şi cartierul Poarta 6. Nori masivi de praf de cărbune au sufocat marţi dimineaţă, 26 iunie 2018, cartierul Poarta 6 de la operațiunile efectuate de către operatorul portuar North Star Shipping. Ce face Garda de Mediu? În cartierul Poarta 6 nu se poate respira!”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, o locuitoare ce a sesizat problema.

Situaţia devine critică din cauza faptului că, odată cu încălzirea vremii, constănţenii care locuiesc în acea zonă au început să deschidă geamurile apartamentelor. “Noi locuim pe strada Brizei din cartierul Poarta 6. Doar blocurile ANL ne mai despart de port. De aproape o lună am observat că tălpile copilului meu sunt mai mereu negre… şi nu înţelegeam de ce. Nu sunt negre din cauza prafului pentru că îl ştergem, ci este un altfel de praf… negru. Cel mai probabil este vorba despre praful care vine din port”, a mai precizat, pentru “Replica”, o altă constănţeancă.

Situaţia devine îngrijorătoare gândindu-ne cât de toxic poate fi şi ce boli “ne pândesc” dacă respirăm aceste particule.

Garda de Mediu face verificări în acest caz: s-au prelevat probe!

Garda de Mediu Constanţa s-a sesizat cu privire la această situaţie şi a trimis pe teren un echipaj pentru prelevarea de probe. “Probele concludente sunt cele prelevate din cartierul Poarta 6. Am primit solicitarea pe mail din partea unei persoane în legătură cu problema asta şi vă spun clar că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că operatorul portuar North Star Shipping încarcă cereale.

Praful negru care se presupune a fi de cărbune nu este cauzat de acest operator. S-au prelevat probe din cartierul Poarta 6 şi s-au dus la laborator pentru investigaţii, iar acum aşteptăm rezultatul Agenţiei de Mediu”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, Marian Cristian Râşnoveanu, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Constanţa. “Acest praf poate fi adus către oraş de vântul care bate foarte tare”, a adăugat Râşnoveanu, declaraţie care ne face să ne gândim că… sesizările cetăţenilor revoltaţi vor fi “îngropate” într-un sertar al Gărzii de Mediu!

Iar dacă vremea este de vină pentru această situaţie, anunţăm că în continuare meteorologii transmit pentru zilele următoare furtună şi grindină!

Paula SOLOMON


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here