Acasă justitie replicaonline.ro : Cine plăteşte prejudiciile?

replicaonline.ro : Cine plăteşte prejudiciile?

114
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Primăria Constanţa PIERDE pe bandă rulantă procesele pentru recuperarea subvenţiilor la căldură plătite ILEGAL

Primăria Constanţa a mai pierdut un proces pentru recuperarea subvenţiilor la căldură! După controlul Curţii de Conturi, auditorii au dispus, printre altele, Primăriei Constanţa recuperarea prejudiciilor aferente plăţilor pentru ajutoarele la căldură unor constănţeni care nu aveau acest drept, deoarece deţineau conturi bancare.

De precizat faptul că respectivul control a avut loc în 2015, însă administraţia locală a început să emită dispoziţiile de recuperare a banilor abia în 2018. Cei vizaţi s-a dovedit că n-au fost eligibili să primească ajutorul deoarece deţineau depozite bancare mai mari de 3.000 lei, mașini cu o vechime mai mică de 10 ani, etc.

Un alt constănţean a câştigat în instanţă procesul cu Primăria Constanţa, după ce i-a fost comunicat că trebuie să returneze subvenţia la căldură. Prin Decizia nr.33/07.08.2015, Camera de Conturi Constanţa a dispus luarea măsurilor legale ce se impun pentru stabilirea intinderii prejudiciului, precum şi pentru recuperarea acestuia de la beneficiarii care nu erau eligibili, respectiv cei care deţineau depozite bancare mai mari de 3.000 lei, mașini cu o vechime mai mica de 10 ani, clădiri sau spaţii locative în afara locuinței de domiciliu si anexelor gospodărești şi/sau terenuri de peste 1000 mp.

Aşa că, trei ani mai târziu (?)l, adminsitraţia locală a început ă emită dispoziţiile de recuperare a prejudicilor, ba chiar, în unele cazuri, să purceadă la executarea silită. Cei care au obţinut ilegal subvenţii în perioada sezonului rece 2013-20 14, 2014-2015 au deschis acţiuni în instanţă, convinşi că vor câştiga, invocând prescrierea dreptului la acţiune ori la obţinerea executării silite.

Termenul general de prescriptie – de 3 ani-a început să curgă, în acest caz, din martie 2015. Cum dispoziţia a fost emisă în iulie 2017, iar termenul de prescpriţie s-a încheiat în martie 2019, instanţa a dat câştig de cauza beneficiarului.

În martie, un alt constănţean a câştigat, invocând prescripţia, după ce primăria a purces la recuperarea sumei de 5518,76 lei, reprezentând prejudiciu generat de acordarea ajutorului de încălzire a locuinței în sezoanele reci 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 .

Iar pe 22 februarie, Tribunalul Constanța a dispus anularea altei dispoziții emise de primăriei în data de 16 iulie 2018, privind recuperarea sumei de 828,45 lei , reprezentând prejudiciul generat de acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei în sezoanele reci 2012-2013, 2013-2014, 2014 – 2015 .

Contactaţi pentr un punct de vedere, reprezentanţii Primăriei spun că nu au, până la acest moment, o soluţie în vederea recuperării prejudiciului. În funcţie de motivările instanţei, administraţia locală va lua o decizie.

Mirela PASCAL


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here