Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete replicaonline.ro – Clădirea de lângă Lupoaică NU face cinste Zonei Peninsulare:

replicaonline.ro – Clădirea de lângă Lupoaică NU face cinste Zonei Peninsulare:

249
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

proprietarii au vrut s-o consolideze, Primăria NU I-A LĂSAT!

Nu de puţine ori, Zona Peninsulară a Constanţei a fost „curăţată” de romii fără casă care-şi găseau, frecvent, culcuş în clădirile vechi, abandonate, clădiri pe care le transformau, în scurt timp, în adevărate ghene de gunoi. Autorităţile dezinfectau zonele afectate, însă acestea reveneau, în scurt timp, la starea iniţială.

Una dintre clădirile în cauză este şi cea situată pe bulevardul Tomis colţ cu Vasile Alecsandri, care arată dezastruos. Cei care ajung în zonă, mai ales turiştii, căci locuitorii s-au obişnuit cu imaginea deloc desprinsă din file din istorie, îşi lungesc ochii şi se întreabă de ce, într-o zonă atât de frumoasă, cu clădiri emblematice, se regăsesc astfel de imagini. „Aşa ceva nu există la noi!”, a spus un turist din Sibiu, venit la Constanţa, împreună cu familia.

De câţiva ani încoace, zona peninsulară a renăscut! A fost reabilitată, s-au înmulţit terasele, putându-se spune că începe să arate precum alte centre vechi din ţară ce reprezintă principala atracţie a turiştilor. Cu toate acestea, pe lângă clădirile dărăpănate, care încă ameninţă că se prăbuşesc pe bucăţi, o altă problemă cu care se confruntă constănţenii este repezentată de persoanele de etnie romă care au ocupat în mod abuziv zona.

Şi, nu numai că o ocupă abuziv, însă au grijă să-şi lase puternic amprenta. Mirosurile ce provin de la bunătăţile preparate la terasele din zona pizzeriei Cin Cin sunt asezonate cu alte mirosuri deloc plăcute, ce provin de la gunoaiele aruncate în imobilul din imediata propiere a pizzeriei, dar şi cu miros de urină şi fecale. Un turist din Sibiu, venit în vizită la Constanţa, nu şi-a putut lua ochii preţ de câteva secunde la imaginea…mirifică.

„Aşa ceva nu există la noi!”, a spus el. „Mă gândesc, oare autorităţile de aici chiar nu văd situaţia aceasta. Am observat că primăria este la doi paşi. Nu se poate, într-o zonă atât de frumoasă, să existe aşa ceva!”, ne-a spus turistul. Vecinii relatează că, în continuare, ţiganii îşi fac veacul în clădire, la ultimul etaj. Unii pleacă, alţii vin….

Administraţia locală nu are ce să facă, în afară de a aplica amenzi pe bandă rulantă, deoarece clădirea este revendică, iar, în prezent, imobilul are proprietari. „Cunoaştem situaţia acestui imobil, nu avem ce să facem, clădirea este revendicată.

Proprietarul a tot fost amendat”, a spus Florin Gheorghe, directorul RAEDPP Constanţa. Proprietarii Vasile şi Anca Mihaela Nicoale au avut intenţia, în 2018, de a consolida clădirea, însă comisia de urbanism din cadrum primăriei nu le-a dat voie, în condiţiile impuse, respectiv cu regim de înălţime S+P+2E+M, întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice.

Mirela PASCAL


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here