Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii replicaonline.ro : Contractele pentru locurile de joacă şi cişmele, anulate

replicaonline.ro : Contractele pentru locurile de joacă şi cişmele, anulate

164
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Contractele pentru locurile de joacă şi cişmele, anulate

Pasarela maritimă din Mamaia intră în reparaţii. Cine este afaceristul care ia banii de la Primărie

Primăria Constanţa a angajat un politician pentru lucrări de reparaţii la pasarela maritimă din dreptul Hotelului Victoria din Mamaia, în urma unei proceduri simplificate iniţiate acum mai bine de jumătate de an. În paralel, municipalitatea a anulat două loturi de lucrări, pentru reparaţii ale locurilor de joacă, respectiv a cişmelelor din oraş.

Primăria Constanţa a atribuit pe 11 februarie 2019 un contract pentru reparaţii la pasarela maritimă din Mamaia, din dreptul Hotelului Victoria. Potrivit autorităţii contractante, lucrările presupune „reparații curente la pasarela maritimă (estacadă) și la elementele navale amplasate în municipiul Constanța.

Pentru asigurarea durabilității și menținerea stării tehnice și a aspectului este necesară efectuarea unor lucrări de reparații curente prin care se vor remedia defecțiunile constatate la obiectivul pasarelă şi pontoane de acostare din Staţiunea Mamaia”.

Valoarea estimată iniţial a contractului era de 66.451,05 lei, dar primăria va plăti în final 59.800,37 lei, fără TVA. Câştigătoare a fost desemnată CIMI Company SRL din Cumpăna, după o procedură simplificată de achiziţie care a durat extrem de mult şi s-a constituit mai degrabă într-un eşec pentru Primăria Constanţa.

Achiziţia de lucrări de reparaţii, un eşec

Achiziţia unor lucrări de reparaţii a fost iniţiată încă de pe 20 iunie 2018, iar după şapte luni s-a reuşit atribuirea doar a celor pentru pasarela maritimă din Mamaia. În anunţul iniţial, primăria explica: „În scopul menținerii mobilierului urban în stare bună de funcționare dar și din considerente estetice pentru asigurarea imaginii Constanței de municipiu curat, îngrijit, oraș turistic, port la Marea Neagră, considerăm necesară şi oportună achiziţa „Lucrări de reparaţii curente: Lot 1 – locuri de joacă din municipiul Constanţa, Lot 2 – pasarela Maritimă (Escada) – Hotel Victoria (cuvântul „escadă” nu există în limba română, corect este estacadă- n.red.), Lot 3 – cişmele stradale amplasate în municipiul Constanţa”.

În cele din urmă, primăria a aulat din motive administrative pe 9 iulie 2018 lotul de lucrări pentru reparaţia cişmelelor din oraş, cu o valoare estimată de 64.377,50 lei, fără TVA, iar pe 21 noiembrie 2018 a anulat şi lotul privind reparaţii la locurile de joacă din municipiu, cu o valoare estimată de 149.978,12 lei, fără TVA, deoarece au fost depuse doar oferte inaceptabile.

CIMI Company SRL are ca domeniu de activitate operaţiuni de mecanică generală şi a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 1.161.809 lei şi un profit net de 784.333 lei, cu 9 angajaţi, dar şi datorii de 308.552 lei. Firma din Cumpăna se află la al doilea contract cu Primăria Constanţa, după cel din mai 2018, când a primit de la municipalitatea tomitană 64.560 lei, fără TVA, pentru furnizarea a 12 foişoare pentru salvamarii de pe plajele din Mamaia.

CIMI Company SRL este deţinută de Iuliana şi Constantin Slăniceanu. Constantin Slăniceanu a candidat fără succes în 2008 la alegerile pentru Senat, în Colegiul 4 Constanţa, din partea PRM. Patronul CIMI Company SRL i-a avut atunci ca adversari pe Carmen Răducu (PNL), Mircea Banias (PDL)- cel care a şi câştigat, Emilian Mircea Pătruţ (PSD), Anton Mangiurea (PNG- CD) şi Stelian Pantazescu (PPPS).

R.C.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here