Acasă justitie replicaonline.ro : DEZNODĂMÂNT ŞOCANT!

replicaonline.ro : DEZNODĂMÂNT ŞOCANT!

94
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Inculpaţii au SCĂPAT de PROCES, iar MARTORUL a fost CONDAMNAT

A avut calitate de martor într-un dosar de lovire sau alte violențe, s-a contrazis în declarații, alegând să le țină partea inculpaților, iar deznodâmântul a fost unul șocant: inculpații au scăpat basma curată pentru că partea vătămată și-a retras plângerea, procesul penal a încetat, iar martorul a devenit inculpat într-un nou dosar, acuzat fiind de mărturie mincinoasă. Instanța de fond l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare, iar apelul urmează a se judeca pe 6.06.2019.

Doi bărbați au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, constând în aceea că, la data de 27.04.2012, în jurul orei 22:00, au lovit cu pumnii și cu picioarele persoana vătămată J.T.S, în timp ce se afla în zona runui restaurant din orașul Năvodari, lovituri ce au cauzat acest eia leziuni ce au necesitat un număr de 54-55 de zile de îngrijiri medicale.

Conform probatoriului administrat în cauza penală a reieșit că la acea dată persoana vătămată se afla la o masă a restaurantului, potrivit rolii.ro, iar cei doi inculpați au venit la aceasta cu in tenția de a o lovi, moment în care persoana vătămată s-a ridicat și a încercat să fugă escaladând mobilierul terasei, dar a fost prinsă de către inculpați și agresată fizic în apropierea restaurantului.

Această situație de fapt este confirmată de declarați ilor mai multor martori oculari, iar prima instanță a dispus condamnarea celor doi inculpați la pedeapsa închisorii. În fața instanței de apel, persoana vătămată și-a retras plângerile penale formulate împotriva celor doi inculpați, astfel că s-a dispus încetarea procesului penal.

Ajungem și la martorul ghinionist. Acesta, în cadrul acestui dosar, a dat două declarații în calitate de martor în faza de urmărire penală și o declarație în faza de judecată, ocazie cu care a afirmat în mod mincinos faptul că persoana vătămată a luat de pe masă o sticlă și a aruncat cu ea în inculpatul Ț.D. în zona capului și a umărului.

De asemenea, cu ocazia audierii din data de 1.09.2015, în faza de judecată, acesta a declarat că nu mai cunoaște modul în care ceilalți doi inculpați au părăsit restaurantul deși, în cursul urmăririi penale afirmase că au urmărit persoana vătămată alergând după ea, prin escaladarea jardinierei, asemenea persoanei vătămate.

Declarațiile lui au fost contrazise de alți martori, dar și de declarația persoanei vătămate, care au afirmat faptul că persoana vătămată nu a aruncat înspre inculpat cu nici un obiect, ci a fost agresată direct de către cei doi, după care, pentru a scăpa, a escaladat o jardinieră a restaurantului, fiind urmărită de către cei doi inculpați prin același loc și agresat fizic la câțiva metri de restaurant. Prin urmare, el a fost cercetat, separat, într-un dosar de măturie mincinoasă, la sesizarea procurorului. A fost trimis în judecată și a recunoscut faptele, fiind condamnat la 1 an cu suspendare.

Liliana CHIRU


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here