Acasă Informatii Informatii DNA replicaonline.ro : Dosare DNA ajunse în instanță…

replicaonline.ro : Dosare DNA ajunse în instanță…

257
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Trimiteri în judecată, pe ultima sută de metri: primari, directori și afaceriști, acuzați de falsuri și evaziune fiscală

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au muncit la foc automat în ultimele zile, dat fiind că anul în curs este pe ultima sută de metri Procurorii au trimis în judecată, într-o singură zi, un număr de 28 de persoane fizice și juridice, din mai multe județe, printre care și Constanța, în 13 dosare penale. Infracțiunile reținute în sarcina acestora sunt, în mare parte, fraude cu fonduri APIA, falsuri, și evaziune fiscală. Trecem în revistă câteva dintre dosare, împreună cu inculpații trimiși în judecată.

Printre aceștia se numără și fostul primar al comunei constănțene Bărăganu, Titu Neague, trimis în judecată, pe 8 decembrie, pentru falsuri în acte, în formă continuată, prin care a obținut ilegal fonduri europene. În același dosar a fost trimisă în judecată și soția acestuia, Magdalena Neague, care, culmea, acum ocupă funcția de primar al aceleiași comune. Împreună cu ei, a fost trimisă în judecată și firma acestora, SC La Titu Frumosu SRL.

Într-un alt dosar trimis în instanță îi întâlnim pe fostul director al Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, Pop Gheorghe Robescu, și pe și fostul contabil-șef al aceleiași instituții, Doina Petrica Vasile, ambii cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Și fostul primar al municipiului Sighișoara a fost deferit justiției, pe aceeași dată.

Ioan Dorin Dăneșan este acuzat de săvârșirea infracțiunii de tentativă defolosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Directorul Agenției Pentru Finațarea Investițiilor Rurale – Oficiul Județean Pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Hunedoara, Emilia Florinda Crăciun, a fost trimisă în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Mai exact, a obținut bani de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.), folosind acte false.

Un alt primar, o altă afacere ”în familie”, tot cu fonduri obținute ilegal. Este vorba despre Michy Nioață, primarul comunei Bumbești-Pițic – județul Gorj, de fiica acestuia, Alina Adnana Mariana Doboș, și doi funcționari ai Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Gorj – Valeriu Gogelescu și Monica Zdrăilă, trimiși în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de corupție într-un dosar care privește o fraudă cu fonduri europene.

Procurorii DNA Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Ionel Stănel Necula, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, prin care a obținut pe nedrept de fonduri europene.

Tot procurorii DNA Galați l-au trimis în judecată și Cosmin Focșa, administrator al unei societăți comerciale, pentru folosire sau prezentare de documente ori declarații false pentru obținerea de fonduri APIA, participație la comiterea faptei de fals intelectual, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură, în formă continuată.

Daniel ALBU


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here