Acasă Informatii Informatii ANAF replicaonline.ro : Fiscul vinde averea din Eforie…

replicaonline.ro : Fiscul vinde averea din Eforie…

228
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Fiscul vinde averea din Eforie a unei afaceriste care a câştigat un proces la CEDO împotriva României

ANAF organizează pe 18 decembrie o primă licitaţie pentru vânzarea mai multor imobile din Eforie Nord deţinute de o afaceristă arestată în noiembrie 2000 pentru înşelăciune şi uz de fals. Câţiva ani mai târziu, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat statul român la plata de daune morale pentru încălcarea drepturilor femeii. Recent, Primăria Eforie a majorat cu 500% impozitul pe clădirile executate acum de Fisc pentru că au fost lăsate în paragină.

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi organizează peste câteva zile, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Constanţa o primă licitaţie pentru vânzarea restaurantului şi discotecii Apollo, precum şi a două clădiri aferente din Eforie Sud, proprietata debitoarei Georgeta Năstase Silivestru. Restaurantul Apollo are 900,79 metri pătraţi şi are ca preţ de pornire suma de 438.281 lei, fără TVA, în timp ce discoteca Apollo are 234,72 metri pătraţi şi este evaluată la 114.235 lei.

De asemenea, sunt scoase la licitaţie două ateliere de 68,51 metri pătraţi, respectiv 63,24 metri pătraţi, la preţul de 10.468 lei, respectiv 9.785 lei, fără TVA. Toate bunurile sunt grevate de Ministerul Afacerilor Interne, pe baza unor procese verbale de sechestru datând din noiembrie 2000. Pe 29 septembrie a.c., Consiliul Local Eforie a adoptat o hotărâre privind majorarea cu 500% a impozitului pe clădire în cazul restaurantului Apollo, pentru că a fost lăsat în paragină de către proprietara Georgeta Năstase Silivestru.

Statul român a recunoscut abuzurile

Născută în 1953, Georgeta Năstase Silivestru a fost arestată în 2000, fiind suspectată de înşelăciune şi uz de fals. În 2001, femeia a dat România în judecată la CEDO, reclamând „încălcarea articolului 5 alineatul 3, referitor la dreptul la libertate şi siguranţă, care prevede că orice persoană arestată sau deţinută „ trebuie adusă de îndată înaintea unui judecător sau altui magistrat împuternicit prin lege cu exercitarea atribuţiilor judiciare şi are dreptul de a fi judecată în termen rezonabil sau eliberată în cursul procedurii””. De asemenea, „bazându-se pe articolul 8 din Convenţie, privind dreptul la respectarea vieţii private şi de familie, Georgeta Năstase-Silivestru acuză faptul că i-a fost violată corespondenţa în perioada detenţiei”, se arată în dosarul aflat la CEDO. În timpul procesului, statul român a recunoscut abuzurile săvârşite împotriva femeii din Eforie, iar în septembrie 2007 CEDO a condamnat România la plata a 3.000 de euro daune morale către Georgeta Năstase Silivestru.

Rocsana CRISTEA


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here