Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor replicaonline.ro : Locuitorii din Agigea sunt REVOLTAȚI!

replicaonline.ro : Locuitorii din Agigea sunt REVOLTAȚI!

232
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lucrări DE MÂNTUIALĂ, la conducta de gaze! Oamenii îndură frigul, la -12 grade, de o săptămână!

Constănțenii care așteptau, în 2016-2017, să se racordeze la rețeaua de gaze naturale își amintesc prin ce neplăceri au trecut: luni de zile de așteptare, nervi întinși, iar cei renunțaseră la alte surse de încălzire au îndurat frigul, în plină iarnă. Era momentul când GDF SUEZ Energy România (Engie) prelua Congaz, iar punerea documentației în ordine a determinat calvarul clienților care plătiseră deja pentru racordare, dar au mai avut de așteptat. Iată că suntem în plină iarnă, iar neplăcerile cauzate de Engie nu sunt doar de domeniul istoriei. De la începutul anului 2019, pe rețeaua care alimentează comuna Agigea se petrece ceva ciudat, o situație care a determinat ca echipele de intervenție Engie să fie, de câteva nopți, în permanență pe teren. Cetățenii sunt de-a dreptul revoltați și susțin că este inadmisibil ca, după ce au plătit sume consistente pentru a se racorda la gaze, să se prefigureze o nouă pagubă în buget.

“Suntem de 6 zile, noapte de noapte, treziți din cauza frigului și a gălăgiei. De 6 zile se tot oprește furnizarea gazului. Vin cei de la Engie, să verifice, fac teste pe conducte și se aud zgomote, șuierături. Este neplăcut, somnul e distrus”, ne-a sesizat un cetățean din Agigea, locatar pe una din străzile din apropierea noului magazine Penny. Un alt cetățean spune că a discutat cu muncitorii care tot intervin în cazul defecțiunilor “misterioase”, mai cu seamă că a sesizat un consum record de gaze de la începutul anului: “Am constatat, de când au început problemele, că am un consum de 20 de metri cubi într-o seară. Enorm. Va fi o factură extrem de piperată, în condițiile în care, de 6 zile, gazul ba funcționează, ba nu funcționează. Am vorbit cu muncitorii are tot vin la intervenții. Mi-au zis: ‘Păi, șefu’, vine pe conductă gaz amestecat cu apă și aer. Cum să se consume mult și cum să nu înghețe? Asta e problema pentru care se tot oprește gazul’. Nu îmi venea să cred ce îmi spune! Asta e bătaie de joc din partea celor de la Engie. Vreau să discut cu ei, dar nu găsești niciodată un șef… E stat în stat. E inadmisibil”, a comentat cetățeanul revoltat. Concluzia oamenilor a fost că vor face o sesizare la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța: “Vom solicita să se verifice dacă ni se livrează un produs conform, în parametri, sau primim un rebut, gaz amestecat cu aer, apă sau cu ce își bat joc de noi cei care livrează acest produs. Se pot face măsurători privind calitatea, nu este nici o glumă. Sunt minus 12 grade afară, noi îndurăm frigul!”.

Contactat de “Replica” de Constanța, primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, a declarant că este la curent cu problema sesizată de cetățeni. “Cunosc problema, știu că ca mașinile Engie patrulează, au comandament zi și noapte la Agigea, fac aerisiri pe conducte. Sunt probleme în câteva zone ale comunei. Cu părere de rău, primăria nu distribuie gaze, deci nu avem cum să rezolvăm noi situația. Este de competența celor de la Engie”, a spus Cârjaliu. El a adăugat că, din discuțiile pe care le-a avut pe acest subiect, este luată în calcul și posibilitatea ca cei care au executat lucrarea (Petroconst) să nu fi etanșat corespunzător rețeaua de gaze la magistrala de gaze. Presupunând că Petroconst a făcut o lucrare în bătaie de joc, interesant de aflat cum de și-a dat Engie OK-ul la recepționare.

Rețeaua de gaze a ajuns în localitatea Lazu după o investiție comună realizată de Primăria Agigea, Consiliul Județean Constanța și Congaz. După ce proiectul va primi și avizul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, localnicii vor putea depune cereri la primărie pentru racordarea caselor. Rețeaua va fi conectată ulterior la o magistrală care va include și localitățile Tuzla, Eforie și Costinești.

În Lazu sunt nu mai puțin de 1200 de gospodării, iar multe dintre acestea au fost ridicate în ultimii ani. Oamenii se așteaptă ca infrastructura localității aflate la câțiva kilometri de Constanța să fie cu adevărat una modernă.

Amintim că, în 2012, a avut loc inaugurarea rețelei de gaze în Agigea, dar abia câțiva ani mai târziu au început branșările propriu-zise. Rețeaua a fost conectată la o magistrală care include și localitățile Tuzla și Eforie.

A.C.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here