Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii replicaonline.ro : Lucrări de întreţinere a drumurilor

replicaonline.ro : Lucrări de întreţinere a drumurilor

124
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Contract uriaş la DRDP Constanţa. Ce nume grele împart potul de 100 de milioane de lei

Compania Naţională de Admnistrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit în ultima parte a anului un mega-contract, în valoare de aproape 100 milioane de lei, pentru lucrări de întreţinere a drumurilor din cadrul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa. Banii vor merge către doi cunoscuţi milionari ai Constanţei, dar şi la unul din cei mai mari asfaltatori din această zonă a ţării.

CNAIR a semnat pe 17 decembrie 2018 un acord cadru valabil patru ani pentru lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară a drumurilor din administrarera DRDP Constanţa. Valoarea totală a contractului structurat în cinci loturi distincte este de 109.010.416 lei, fără TVA, iar banii vor fi împărţiţi între trei firme celebre la malul mării. Este vorba, în primul rând, despre Oyl Company Holding AG SRL din Slobozia, care va primi 21.756.780 lei pentru întreţinerea drumurilor din Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Slobozia, 20.330.440 lei pentru drumurile din cadrul SDN Călăraşi şi 24.049.360 lei pentru întreţinerea Autostrăzii A2 de pe raza judeţului Călăraşi.

Două loturi neatribuite

Drumurile din cadrul SDN Tulcea vor fi întreţinute de Autoprima Serv SRL din Constanţa, care va primi pentru lucrările sale 22.137.116 lei, în timp ce lotul privind SSDN Brăila a fost adjudecat de Asfalt Dobrogea SRL Constanţa, pentru 20.736.720 lei. CNAIR nu a reuşit să încheie contracte şi pentru loturile SDN Constanţa şi autostrăzile A2-A4, valoarea estimată iniţial a acordului pentru toate cele şapte loturi din subordinea DRDP Constanţa fiind de 209.854.378 lei.

Apropiat al fostului preşedinte

Toate cele trei firme care îşi împart marele pot de peste 25 de milioane de euro sunt cunoscute în mediul de afaceri. Oyl Company Holding AG SRL a primit câteva sute de contracte de la stat, majoritatea de la CNAIR, cu o valoare totală de peste 150.000.000 de euro. Compania deţinută de Corneliu Dragomir a raportat pentru anul 2017 afaceri de 82,6 milioane de lei şi un profit net de 3,1 milioane lei, cu 346 de angajaţi, precum şi datorii de peste 17,5 milioane de lei. La începutul acestui an, Corneliu Dragomir a fost surprins în compania controversatului afacerist Nelu Iordache la petrecerea de Revelion de la Cabana Teleferic la care a participat şi ambasadoarea Olandei, Stella Ronner Grebacic. Despre patronul Oyl Company Holding AG SRL se ştie că este un apropiat al altui celebru asfaltator, Theodor Berna, fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu.

Noul rege al asfaltului din Constanţa

Autoprima Serv SRL, a doua companie prinsă de CNAIR în contract, este noul rege al asfaltului din Constanţa, datorită numeroaselor înţelegeri semnate în ultimul timp cu instituţii publice. Firma deţinută de Adrian Balagiu a raportat pentru anul trecut afaceri de 57,7 milioane lei şi un profit de 6,3 milioane lei, cu 93 de angajaţi, dar şi datorii de 8 milioane lei. Autoprima Serv SRL a primit în ultimii ani circa 60 de contracte cu statul în valoare totală de peste 55.000.000 de euro. Şi Asfalt Dobrogea SRL, a treia beneficiară a acordului semnat de CNAIR, este nume cunoscut publicului larg. Societatea deţinută de Grigore Comănescu a înregistrat anul trecut afaceri de 13,5 milioane de lei şi pierderi de 1,3 milioane de lei, cu 64 de angajaţi.

R.C.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here