Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete replicaonline.ro : Lucrări în Poarta 7

replicaonline.ro : Lucrări în Poarta 7

120
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Contract de milioane în Portul Constanţa pentru o companie abonată la contractele cu statul

Portul Constanţa a oferit peste trei milioane de lei unei companii apropiate de ministru Economiei, Nicolae Bădălău, în urma unei proceduri simplificate de achiziţie, fără organizarea unei licitaţii electronice. Oferta câştigătoare a fost cu circa 20% mai mică decât valoarea estimată iniţial a lucrărilor. Firma este abonată la contractele cu statul şi o prezenţă constantă pe şantierele din Constanţa.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) a atribuit pe 4 aprilie 2019 un contract privind „lucrări de construcţii parcare şi drum acces Poarta 7 (etapa I)”, în urma unei proceduri simplificate declanşate pe 9 noiembrie 2018. Valoarea estimată iniţial a lucrărilor era de 3.582.638 lei, iar în cursa pentru banii portului s-au înscris cinci firme.

Este vorba despre asocierea alcătuită din Marmara Construct SRL Constanţa (lider, reprezentantă de Paul Tiryaki) şi Dalex Unic Construct SRL Măgurele (reprezentată de Elena Dunăreanu) şi asocierea Building Construction MEA SRL Bucureşti (lider, reprezentată de Magdalena Emilia Alexandru)- G&M Road Building Engineering SRL Piteşti (reprezentată de aceeaşi Magdalena Emilia Alexandru)- Energo Prest Company SRL Piteşti (reprezentată de Petre Procopie).

Câştigătoare a fost declarată asocierea Building Construction MEA SRL- G&M Road Building Engineering SRL- Energo Prest Company SRL, care s-a angajat să realizeze lucrările din port pentru 3.052.433,26 lei, fără TVA. Building Construction MEA SRL, liderul asocierii câştigătoare, are de pe 1 august 2017 un punct de lucru şi în Portul Constanţa, după ce şi-a extins domeniul de activitate cu obiectul „repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor”. Firma a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 6.516.226 lei şi un profit net de 12.011 lei, cu 51 de angajaţi, precum şi datorii de 1.169.193 lei.

Contracte numeroase în Constanţa

Building Construction MEA SRL a mai primit recent un contract în Constanţa, primăria din Lumina oferindu-i, pe 31 ianuarie 2019 lucrările de extindere a canalizării din comună, în valoare de 1.955.298,48 lei, fără TVA. Pe 25 septembrie 2017, firma bucureşteană a mai primit un contract de 1,4 milioane de lei pentru extinderea sediului Primăriei Techirghiol, pe 7 septembrie 2017 încasa 100.000 lei pentru lucrări o grădiniţă din Ovidiu, iar pe 27 septembrie 2017 semna şi cu Primăria Crucea un contract de un milion de lei, pentru extinderea liceului din comună.

De asemenea, pe 25 septembrie 2018, Building Construction MEA SRL a primit un contract şi de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, pentru lucrări de infrastructură portuară, în valoare de aproape 2,7 milioane de lei. În perioada 2017- 2019, firma a primit 25 de contracte cu statul, în valoare totală de aproape 20 de milioane de euro.

Building Construction MEA SRL este deţinută de Constantin Nicolescu şi Magdalena Emilia Alexandru, cadru didactic la Universitatea din Piteşti. Femeia derulează de mai bine de 10 ani afaceri în construcţii, prin mai multe firme de profil, iar cea mai important asociată a sa este Paula Cuşă, soţia cunoscutului om de afaceri giurgiuvean George Cuşă. George Cuşă este naşul de cununie al celebrului Niculae Bădălău, actualul ministru al Economiei.

Rocsana CRISTEA


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here