Acasă justitie replicaonline.ro : Nu a existat accident

replicaonline.ro : Nu a existat accident

105
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

ŞOFER ACHITAT pentru ACCIDENTAREA unui PIETON şi FUGĂ de la locul FAPTEI!

Un bărbat a fost achitat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Decizia a fost luată de către instanța de fond pe 6 februarie 2019, apelul urmând a se judeca, la Curtea de Apel Constanța, pe 2.05.2019.

Ca stare de fapt, instanța a reținut că, la data de 9.06.2016, în jurul orelor 11.00, inculpatul G.P. a condus un autoturism și, ajungând la o trecere de pietoni, pentru că era antrenat într-o discuție cu persoana aflată în mașină, pe locul din dreapta – față, nu a observat decât în ultima clipă o persoană care traversa carosabilul pe marcajul pietonal.

A acționat sistemul de frânare în ultimul moment, astfel că a reușit oprirea mașinii. Exact în momentul imediat anterior opririi mașinii din inerția deplasării, cu partea din față a autoturismului a lovit în picior victima, persoana care se afla pe trecerea de pietoni, angajată în traversarea străzii, din partea stângă în partea dreaptă, din perspectiva celui de la volan.

Impactul a avut loc la nivelul genunchiului piciorului drept și, ca urmare a lovirii (lovire ce ar putea fi asimilată unei împingeri ), a determinat înclinarea celei aflată pe trecere, ridicarea de la pământ a piciorului stâng pentru echilibrare și sprijinirea acesteia cu cotul mâinii drepte de capota mașinii, în încercarea de a nu se precipita.

După impact, victima s-a ridicat de pe capota mașinii condusă de inculpat și s-a deplasat singură pe trotuarul din apropiere, în partea dreaptă a mașinii condusă de inculpat. De pe trotuar, victima s-a adresat persoanei de la volan solicitându-i să fie atentă sau să nu mai circule cu mașina pe drumul public în ideea că există posibilitatea de a accidenta alte persoane, potrivit rolii.ro.

Inculpatul nu a coborât de la volanul mașinii și, după câteva zeci de secunde de la momentul impactului, a pus în mișcare mașina, deplasându-se spre centrul orașului. Ulterior, victima a mers la spital și la Poliție.

A obținut un certificat medico-legal, prin care a primit 3 – 4 zile de îngrijiri medicale, dar concluziile Raportului de expertiză medico-legală nu au fost avizate de către Comisia de Avizare și Control din cadrul INML Mina Minovici.

Astfel, raportat la cele consemnate în actele medicale, unde nu au fost descrise și consemnate leziuni traumatice ci doar afirmațiile victimei se concluzionează de către Comisia de Avizare și Control că victima nu a necesitat zile de îngrijiri medicale pentru traumatismul produs la 9.06.2016, ceea ce înseamnă că nu a fost rănită.

”Nefiind îndeplinită și această cerință – a existenței unei răniri – dintre cele enumerate de art. 75 din OUG nr. 195/2002 rezultă că nu suntem în prezența unui accident. Dacă nu există un accident nu poate subzista acțiunea de părăsire a locului accidentului”, au decis judecătorii. Prin urmare, inculpatul a fost achitat. Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana CHIRU


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here