Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii replicaonline.ro : Nu sunt ZILIERI pentru a face reparații!

replicaonline.ro : Nu sunt ZILIERI pentru a face reparații!

83
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

TABERELE pentru copii de pe litoral nu sunt pregătite pentru oaspeți! Nici o grijă, restul litoralului e… boboc!

Copii și tineri din întreaga țară sunt interesați să vină în tabără, pe litoralul românesc. Până la jumătatea lunii aprilie a.c., deja erau făcute rezervări pentru aproape 80% din capacitatea Centrului de Agrement „New Paradise” din Eforie Sud și pentru mai bine de 51% din capacitatea Centrului de Agrement „Luminița” din Eforie Nord. Dar aceste centre au nevoie de reparații și renovări pentru a-i primi pe musafiri în condiții propice. Modificări care nu pot fi realizate fără zilieri, pe care, la această oră, Direcția de Sport și Tineret Constanța nu îi mai poate angaja.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța are în administrare, în acest moment, patru centre de agrement. Dintre acestea, trei sunt funcționale – este vorba despre Centrul de Agrement „Luminița” Eforie Nord, Centrul de Agrement „New Paradise” Eforie Sud și Centrul de Agrement „2 Mai”); al patrulea, Centrul de agrement „Casa de Piatră” nu mai este funcțional.

Vara se apropie, odată cu aceasta și vacanța copiilor, astfel că numărul solicitărilor primite din întreaga țară, pentru ca cei mici să vină în taberele de pe litoral sunt în număr din ce în ce mai ridicat. De altfel, potrivit statisticii prezentate de reprezentanții direcției în cadrul Colegiului Prefectural de miercuri, 17 aprilie a.c., până pe 15 aprilie a.c. au fost făcute rezervări pentru mai bine de 51% din capacitate pentru Centrul de Agrement „Luminița” din Eforie Nord, pentru aproape 80% din capacitatea Centrului de Agrement „New Paradise” din Eforie Sud și pentru aproape 40% din capacitatea centrului de la 2 Mai.

Dar taberele nu sunt pregătite pentru primirea copiilor. Pentru a putea fi realizate reparațiile necesare, este nevoie de muncitori zilieri. În condițiile în care, în cele patru centre de agrement sunt angajate 20 de persoane, iar necesarul pentru sezonul estival este de 50 de persoane!

Problema este faptul că Direcția de Sport nu mai poate să angajeze zilieri, în urma schimbărilor legislative introduse în 2018, prin Ordonanța de Guvern 114.

„Vă solicităm sprijin în revizuirea actelor legislative ce reglementează conceptul de zilier prin reintroducerea domeniului nostru de activitate în această sferă a raporturilor de muncă, deoarece statele de personal nu permit angajarea de resursă umană pe perioadă determinată, dar și corelarea între TVA plătit și cel încasat ca urmare a prestării de servicii pentru activităţi sportive şi recreative, servicii de cazare, restaurant şi catering. Precizăm, Ordonanța nr.114/2018, privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal – bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, prin art.65 punctul 2, modifică art.13 din Legea 52 – Legea Zilierului, eliminând domeniul nostru de activitate pentru care puteam contracta din venituri proprii, muncă sezonieră necesară pentru a completa deficitul de personal din Centrele de Agrement pentru perioada estivală”, a transmis Mariana Solomon, director DJST Constanța reprezentanților Instituției Prefectului Constanța.

„Menționăm că toate cererile de rezervare au fost făcute în contextul neclarificării aspectelor referitoare la tariful de cazare și masă, aflat sub directa influență a OUG 114/2018, care limitează munca cu zilierii”, au mai precizat reprezentanții Direcției de Sport.

Cât privește lucrările care trebuie efectuate și cheltuielile pe care le presupun, conducerea Direcției de Sport au făcut calculele:

1.Verificat si inlocuit partial obiecte si armaturi sanitare: CA Luminta – Eforie Nord = 46.500,00 lei ; CA New Paradise – Eforie Sud = 49.000,00 lei; CA 2 Mai – 2 Mai = 83.000,00 lei, ceea ce înseamnă un total de 178.500,00 lei

2.Reparat și înlocuit parțial instalația electrică ( tablou electric conform norme): CA Lumința – Eforie Nord = 23.000,00 lei ; CA New Paradise – Eforie Sud = 47.000,00 lei; CA 2 Mai – 2 Mai = 45.000,00 lei, ceea ce înseamnă un total de 115.000,00 lei

3. Reparat și înlocuit parțial agregate frigorifice (include mutarea si protectia acestora afara): CA 2 Mai – 2 Mai = 8.000,00 lei

Pentru angajarea de zilieri, direcția va avea nevoie de 596.640 de lei, iar costurile pentru angajarea temporară de muncă vor fi de 1.193.280 lei.

„A apărut în 2018 această ordonanță, în care, noi, ca și domeniu, nu ne mai regăsim pentru a putea angaja zilieri. Iar personalul nostru angajat pe perioadă nedeterminată este insuficient. Dacă nu vom avea zilieri, va fi greu, cu personalul pe care îl avem vom putea să asigurăm lucrările dintr-un singur centru. Îi vom muta pe toți acolo pentru a putea fi realizate lucrările.

Această situație este la nivel național, iar într-o discuție de acum două săptămâni cu ministrul Sportului am primit asigurări că este inițiată deja o modificare legislativă, așteptăm să intre în ședință de Guvern pentru a fi aprobată”, a afirmat Mariana Solomon pentru „Replica de Constanța”.

Florentina BOZÎNTAN


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here