Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete replicaonline.ro : Patronul Exclusiv Auto Center ENB, contracte pe bandă rulantă!

replicaonline.ro : Patronul Exclusiv Auto Center ENB, contracte pe bandă rulantă!

154
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 A mai vândut un bolid 4X4 unei instituţii

Consiliul Județean Constanța (CJC) a cumpărat cu peste 60.000 de euro o mașină 4×4 pentru programul de protejare a mediului înconjurător în bazinul Mării Negre. Achiziţia a fost făcută în contextul unui proiect finanţat prin Programul Transfrontalier Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020. Bolidul a fost luat de la un cunoscut afacerist din Constanța, bun prieten cu persoanele care conduc primăria, instituție care se află, de altfel, printre clienții săi. Interesant este că firma constănțeanului are sediul în Alba Iulia, de unde primește alte zeci de contracte cu statul.

CJC a atribuit pe 25 aprilie 2019 un contract privind achiziționarea unui autovehicul 4×4, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 1 februarie 2019. Potrivit documentației de atribuire, ”obiectul achiziţiei publice îl reprezintă achiziția unui autovehicul 4×4 pentru teren accidentat necesar activităților specifice ce se vor desfășura pe toată durata de implementare a proiectului ”Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”- ALERT, cod eMS BSB538, finanţat prin Programul Transfrontalier Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, Prioritatea 2 – Promovarea coordonării protecţiei mediului şi reducerea în comun a deşeurilor marine în Bazinul Mării Negre, Obiectivul Specific 2.1 – Îmbunătăţirea monitorizării în comun a mediului”.

”Conform prevederilor proiectului, activitatea de înregistrare a indicatorilor de mediu, implică transportul echipamentelor de colectare a datelor de mediu în teren precum și a persoanelor care le montează și pun în funcțiune și ca urmare este necesară achiziționare a unui autovehicul 4×4 care să se poată deplasa inclusiv în locuri greu accesibile, pe terenuri accidentate și totodată să aibă capacitatea de transporta echipamentele de înregistrare a datelor.

De asemenea, autovehicul va fi utilizat și în cazul unor situații de urgență (inundații, ninsori, alunecări de teren) și va fi folosit pentru deplasarea în zonele afectate și pentru intervenția în caz de necesitate pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate”, se mai arată în documentație.

Câștigătoare la o diferență nesemnificativă

În cursă s-au înscris Cargo Business Logistic SRL din Argeș, reprezentată de Silviu Gabriel Vlad și Exclusiv Auto Center ENB SRL din Alba Iulia, cea care a și fost declarată câștigătoare, cu ofert de preț de 274.328,64 lei, fără TVA. Foarte aproape de valoare maximă estimate a contractului, de 274.529,41 lei.

Zeci de contracte fără licitație

Una peste alta, firma care va aduce de la Alba Iulia la Constanța un super bolid de peste 60.000 de euro a raportat pentru anul 2017 afaceri de 11,5 milioane lei și pierderi de peste 620.000 lei, cu 31 de angajați, dar și datorii de peste 7,7 milioane lei. Exclusiv Auto Center ENB SRL nu se află nici pe departe la primul contract cu statul.

În septembrie 2018 primea de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba peste 243.000 lei pentru furnizarea unor mașini, iar în decembrie 2017 Primăria Constanțaa cumpărat patru mașini noi, cu plata integrală, în valoare de aproape 280.000 lei.

De altfel, numai în perioada aprilie 2017- februarie 2018, Exclusiv Auto Center ENB SRL a primit 47 de contracte, toate numai prin încredințare directă, pentru service și revizii auto, dar și mașini noi, de la IPJ Alba, Universitatea 1 Decembrie, Tribunalul Alba, primării și direcții publice din județ, în valoare totală de peste 500.000 de lei.

Alături de un viceprimar și un fost ministru

Exclusiv Auto Center ENB SRL din Alba (dealer Skoda și Volkswagen) are o soră și în Constanța, Exclusiv Auto ENB SRL, ambele cu același patron, Orhan Apti. Despre afacerist se știe că este un apropiat al mai marilor constănțeni. În 2011, Orhan Apti se poza mândru la San Paolo, în Brazilia, în mijlocul unui grup de oficialități constănțene. De-o parte și de alta a celui care face afaceri cu primăria se aflau actualul viceprimar Dumitru Babu și fostul ministru de Finanțe Ionuț Mișa.

F.C.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here