Acasă Stiinta & Tehnica Economie replicaonline.ro : Pierderi și datorii de zeci de milioane

replicaonline.ro : Pierderi și datorii de zeci de milioane

231
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

ANAF cere falimentul fabricii de cărămizi construite de chinezi la Ovidiu

ANAF a dat în judecată firma prin care statul chinez a ridicat fabrica de cărămizi de la Ovidiu și cere în mod oficial falimentul acesteia. În mod curios, investiția de 15 milioane de euro a fost un eșec de la bun început. Firma nu a mai depus niciun bilanț fiscal de ani de zile, iar fabrica inaugurată în 2012 a raportat pierderi și datorii pe linie, de zeci de milioane de lei.

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Constanța, a înregistrat pe 24 iulie un dosar la Tribunalul Constanța prin care cere, în calitate de creditor, falimentul debitoarei Long Wall Brick SRL, din Ovidiu. Instanța nu a stabilit încă un prim termen de judecată. Long Wall Brick SRL are o poveste interesantă. Firma a fost înființată în 2007, a fost inactivă în primii doi ani, dar și-a reluat activitatea pe 2009. În 2012, inaugura fabrica de cărămizi de la Ovidiu, o investiție de 15 milioane de euro a chinezilor de la Golden Way Development BV. Investiția a fost anunțată cu mare tam tam la vremea sa, dar, în mod ciudat, s-a dovedit a fi un dezastru încă de la început. În 2012, Long Wall Brick SRL era administrată de Hao Zhang, Mitică Pistale, Xiaoyan Yang şi Stelică Camburu. Cel din urmă este fratele lui Costică Camburu, patronul Mozaic Caf din piaţa Ovidiu.

Chinezii și-au ridicat falimentul cărămidă cu cărămidă

Long Wall Brick SRL are ca domeniu de activitate fabricarea cărămizilor, țiglelor și a altor produse pentru construcții, din argilă arsă și a depus ultimul bilanț fiscal în 2014. Firma declara atunci cifră de afaceri 0 și pierderi 2.008.637, cu 9 angajați, dar și datorii uriașe, de 33.222.140 lei. De altfel, în cei trei ani pentru care a depus bilanț la Ministerul Finanțelor, firma chinezilor a înregistrat pierderi cumulate de 7.225.562 lei. Pe site-ul ANAF, Long Wall Brick SRL apare cu datorii la bugetele de stat în valoare totală de 5.258.265 lei, informații valabile la data de 31.03.2018.

Are autorizație de mediu până în 2023

Când a fost inaugurată, în 2012, fabrica de cărămizi de la Ovidiu era singura investiție greenfield pe care Guvernul chinez o finaliza atunci în România. Potrivit autorizației de mediu emise de Agenția de Protecția a Mediului în noiembrie 2013 și valabile până în 2023, suprafața totală a amplasamentului este de 30.000 metri pătrați, conform contractului de închiriere nr. 86/14.11.2009, încheiat cu proprietarul terenului, Primăria Ovidiu, valabil până la data de 31.12.2019. Capacitatea maximă de producție a fabricii chinezești de cărămizi de la Ovidiu era de 335 de tone pe zi.

R.C.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here