Acasă politica replicaonline.ro – Senatorul Ion Popa :

replicaonline.ro – Senatorul Ion Popa :

212
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

‘Mă aşteptam să meargă mult mai bine coaliţia PSD-ALDE de la Constanţa’

La sediul ALDE Constanţa a avut loc vineri, 11 ianuarie, o conferinţă de presă la care a fost prezent şi preşedintele partidului, senatorul Ion Popa.

Preşedintele ALDE a declarat în cadrul evenimentului că şi-ar fi dorit ca alianţa PSD – ALDE să funcţioneze mai bine la Constanţa. “Mă aşteptam să meargă mult mai bine coaliţia de la Constanţa. Mă refer la chestiunile legate şi negociate înainte ca eu să devin preşedinte al filialei. Mă aştept la mai bine şi zic că anul aceasta o să fie mai bine”, a menţionat liderul ALDE Constanţa, Ion Popa.

În acest context, senatorul Ion Popa a ţinut să amintească de situaţia din localitatea Mereni, unde primarul PSD, Silviu Florentin Gârea încalcă legea. “Un primar PSD care refuză, încălnând legea, să dea dispoziţie pentru un viceprimar. De asemenea, am aflat de la colegul nostru care este consilier şi viceprimar că din punct de vedere legal ar trebui să fie pe funcţie. Primarul a mai făcut şi alte chestiuni, din păcate, chestuini care intră destul de puternic şi de adânc în zona penalului. A convocat o şedinţă de Consiliu Local la care au participat doar cinci consilieri din 11 şi au adopotat hotărâri”, a precizat senatorul Ion Popa. Instituţiile abilitate nu s-au sesizat nici ele. “Am constatat că de la partid nu i-a zis nimeni nimic. De asemenea, am constatat că nici de la Prefectură, care trebuie să facă controlul de legalitate nu s-a întâmplat mare lucru sau cel puţin nu am auzit eu până acum. Vedeţi acestea sunt lucrurile care din punctul meu de vedere ar trebui să se îndrepte, de aia speranţa mea este să meargă mai bine alianţa la nivelul judeţului Constanţa, dar dragoste cu sila nu se poate”, a afirmat senatorul. De asemenea, mai sunt trei consilieri ALDE de la Mihail Kogălniceanu care nu au fost validaţi pe funcţie. “Dar situaţia de la Mereni cu refuzul de a dispoziţie pentru punerea pe funcţie a viceprimarului este emblematică. Eu nu am mai auzit aşa ceva şi mă credeţi că am experinţă în administraţie”, a declarat preşedintele ALDE, Ion Popa.

Instanţa va decide în cazul situaţiei de la Mereni

Contactat telefonic, prefectul Dumitru Jeacă, a precizat că la ora actuală Consiliul Local Mereni este format din zece membri, întrucât consilierului PNŢCD i s-a retras sprijinul politic. Astfel, din cele 11 funcţii de consilieri, una este vacantă. “Consiliul Local trebuie să activeze în număr impar. Când este în număr par cum se calculează?! Trebuie să rezolvăm problema aceasta în instanţă. Ce au făcut aleşii locali de la Mereni este la limita legii, cel puţin aşa o vedem. Ei trebuie să ia hotărâri cu jumătate plus 1, vorbim de majoritate simplă. Cum calculezi majoritatea simplă dintr-un număr par?”, se întreabă retoric prefectul Dumitru Jeacă.

Tot decizia instanţei se aşteaptă şi în cazul punerii în funcţie al lui Dumitru Guriţă, viceprimarul din Mereni, membru ALDE. “Este dosar în instanţă, nu ne putem pronunţa. Că au început să convoce şedinţe de Consiliu Local este ok. Şi aceasta era o problemă”, a declarat Dumitru Jeacă. Prefectul Constanţei îşi doreşte ca aleşii de la Mereni să renunţe la orgolii şi să înţeleagă că sunt votaţi de oameni ca să le reprezinte interesele.

La Mihail Kogălniceanu prefectul trebuie să primească o sesizare în scris de la ALDE Constanţa. Problema cu validarea celor trei consilieri ALDE persistă de mai bine de doi ani, la Mihail Kogălniceanu.

Camelia MATEI


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here