Acasă politica replicaonline.ro : Urmaşii generalului Oprea strâng rândurile la Constanţa !

replicaonline.ro : Urmaşii generalului Oprea strâng rândurile la Constanţa !

231
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Onţanu şi Irimia de la Saraiu pun bazele încă unui partid-balama pentru PSD

UNPR, partidul înfiinţat de generalul Gabriel Oprea, are în continuare nostalgicii săi. Unii dintrei ei sunt aleşi locali din judeţul Constanţa, care aşteaptă cu sufletul la gură ca un nou partid (aceeaşi Mărie, cu altă pălărie) să fie înregistrat cu acte în regulă. Unii dintre ei au cochetat cu PSD, ALDE sau chiar nou-înfiinţatul Pro România (al lui Victor Ponta). Dar, odată cu venirea lui Neculai Onţanu la Constanţa, şi-au dat arama pe faţă: nu se înscriu nicăieri, strâng rândurile pentru a deveni noul partid-balama pentru PSD! Sau, o „balama” pentru o anumită gaşcă din PSD care are nevoie să-şi întărească rândurile pentru a-şi impune oamenii pe următoarea treaptă în ierarhia partidului.

În week-end, comuna Saraiu, unde primar este fosta UNPR-istă Dorinela Irimia, a îmbrăcat straie de sărbătoare. Cu mult, mult fast, primăriţa a organizat ziua comunei şi a invitat oficialităţi; a pus la loc de cinste oamenii în uniforme, semn că… generalul Gabriel Oprea şi-a instruit bine „armata”! Cap de afiş a fost Neculai Onţanu (fost membru PSD şi fost lider al UNPR).

Însă, la manifestări s-au înghesuit să fie prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, dar şi doi senatori – Nicolae Moga (despre care s-a speculat că a lăsat „loc de bună ziua” şi în tabăra lui Victor Ponta), respectiv Ştefan Mihu (cel despre care se spune că e un pic supărat pe liderul PSD Liviu Dragnea).

Horia Ţuţuianu a precizat însă că a onorat doar invitaţia de a fi alături de comunitate în zi de sărbătoare, că nu a stat mult; în plus, preşedintele CJC a respins categoric informaţiile cum că mai mulţi social-democraţi ar fi avut, ulterior, o şedinţă cu foştii UNPR-işti, în care s-a pus „ţara la cale” pentru viitorul partid al lui Neculai Onţanu.

De precizat, în acest context, că, de vreme ce soarta juridică a UNPR este complicată, Neculai Onţanu, fost primar al Sectorului 2 Bucureşti, a pus bazele unui nou partid politic. De fapt, face toate demersurile ca Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER) să devină partid cu acte în regulă, organizaţii în toată ţara şi şanse să prindă ceva-ceva procente la viitoarele alegeri.

În ceea ce o priveşte pe Dorinela Irimia, ea a devenit preşedinte al ADER (asociaţia) în octombrie 2017, când anunţa, “cu Dumnezeu înainte”, că asociaţia are ca scop „conceperea, organizarea, promovarea şi desfăşurarea de activităţi şi proiecte de educaţie formală şi nonformală în România şi în străinătate ce urmăresc pregătirea, formarea şi dezvoltarea continuă a tinerilor şi a adulţilor la nivel personal şi profesional, în vederea atingerii obiectivelor personale şi profesionale propuse de către aceştia”.

De altfel, ADER a transmis de-a lungul ultimelor luni mai multe communicate în care anunţa derularea unor acţiuni creştineşti, caritabile, însă în realitate scopul liderilor ADER (între care Onţanu şi Irimia) era de a ţine aproape membrii fostului UNPR pentru a „renaşte” sub sigla unui nou partid.

La Constanţa, viitorul acestui ADER are concursul mai multor social-democraţi, situaţie confirmată şi de un parlamentar constănţean care a dorit să-şi păstreze anonimatul: „De la sfârşitul anului trecut, generalul (nu ştim dacă Oprea sau Onţanu – n.r.) aleargă de nebun prin toată ţara, să strângă rândurile. Normal că a avut discuţii şi cu unii de la noi, de la PSD. La constanţa sigur a avut, a bătut palma pe o colaborare…”.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/dorinela-irimia-desemnata-presedinte-al-asociatiei-pentru-democratie-educatie-si-reconstructie-constanta-334584/


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here