Acasă Istorie Dezvaluiri replicaonline.ro : Valoarea finală, mai mare decât cea estimată iniţial

replicaonline.ro : Valoarea finală, mai mare decât cea estimată iniţial

192
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Contract important de la Centrala Nucleară pentru un milionar din Cernavodă

Un cunoscut milionar din Cernavodă a câştigat, la adăpostul unei asocieri, un important contract pentru lucrări efectuate pe platforma centralei nucleare. Lucrările au fost atribuite singurului ofertant interesat de banii Nuclearelectrica, astfel încât valoarea finală a contractului a fost chiar mai mare decât maximul estimat iniţial de compania de stat.

Nuclearelectrica a atribuit pe 7 martie 2019 un contract pentru „servicii de remedieri, reparaţii, finisaje şi protecţii anticorozive la construcţiile şi structurile existente la CNE Cernavodă”, în urma unei licitaţii lansate pe 19 septembrie 2018. Durata contractului este de 49 de luni, iar lucrările aveau o valoare estimată iniţial la maxim 28.337.534 lei. În urma licitaţiei, culmea, costurile lucrărilor nu numai că nu au scăzut, dar a crescut considerabil. Astfel, asocierea de firme câştigătoare, singurele înscrise în cursă, au obţinut de la Nuclearelectrica un preţ final de 31.025.839,58 lei, fără TVA.

Contracte de 130.000.000 de euro

Asocierea care va încasa circa 8,2 milioane de euro pentru lucrările de la centrala nucleară este alcătuită din Unify Co Ltd SRL (lider), General Concrete Cernavodă SRL- ambele din Cernavodă şi Logi Bic SRL din Constanţa. Primele două sunt prezenţe constante pe lista achiziţiilor făcute de Nuclearelectrica, cu zeci de contracte primite de la compania de stat care administrează Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, în valoare totală de peste 130.000.000 de euro. Ce-i drept, Unify Co Ltd SRL a beneficiat doar de o mică parte din suma menţionată, principalul beneficiar fiind General Concrete. Unify Co Ltd SRL este deţinută de Călin Şerban, dar factorul decizional din firmă este George Paris. Firma are ca domeniu de activitate lucrări de pardosire şi placare a pereţilor şi a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 15.745.740 lei şi un profit net de 188.055 lei, cu 236 de angajaţi, precum şi datorii de 3.851.462 lei.

General Concrete Cernavodă SRL, parte secundară în acest contract, se ocupă de lucrările de construcţie a clădirilor şi este de două ori mai mare decât liderul asocierii, fiind unul din cei mai vechi colaboratori ai centralei nucleare. Firma deţinută de milionarul Valentin Popescu, cel care cocheta la un moment dat şi cu politica din Cernavodă, ca şi candidat la primărie, a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 38.272.683 lei şi un profit net de 611.963 lei, cu 333 de angajaţi, precum şi datorii de 37.369.553 lei.

În fine, Logi Bic SRL, firma din Constanţa care va presta 10% din contract, este deţinută de Constantin Teodorescu, are ca domeniu de activitate fabricarea mobilei şi a raportat pentru acelaşi interval o cifră de afaceri de 3.957.699 lei şi pierderi de 732.362 lei, cu 54 de angajaţi, precum şi datorii de 3.641.745 lei.

Rocsana CRISTEA


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here