Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura replicaonline.ro, : VEŞTI NEGRE în şedinţa Comisiei 5 din cadrul CLM Constanta

replicaonline.ro, : VEŞTI NEGRE în şedinţa Comisiei 5 din cadrul CLM Constanta

142
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

DEFICIT BUGETAR! Directorul RAEDPP, certat de şefa Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa că cere bani

Municipiul Constanţa se îndreaptă spre faliment? Situaţia financiară, mai precis bugetul, a fost prezentat într-o notă extrem de sumbră, ieri, la Comisia nr. 5 a Consiliului Local Municipal. Marcela Frigioiu, directorul Direcţiei Financiare din cadrul Primăriei Constanţa, a afirmat în faţa aleşilor locali care fac parte din comisie că actualul buget este cel mai dificil de la Revoluţie încoace, că sunt mai multe cheltuieli faţă de anii anteriori şi că urmează, cel mai probabil, plata unor sume considerabile către Fin.Co.Ge.Ro şi Polaris. Amintim că primăria este în procese cu aceste societăţii, iar verdictul se anunţă a fi în defavoarea municipalităţii. Dar, se speră la eşalonări la plata datoriilor.

‘Efectul Orlando’ asupra bugetelor primăriilor

„Cheltuielile sunt mai mari pentru că au crescut salariile, conform legii. Iar tot conform actualelor reglementări, primăria a preluat în sarcina sa, de la nivel central, chletuielile cu plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. Este ‘cadoul’ făcut de ministrul Orlando Teodorovici primăriilor:

‘Vreţi descentralizare? Luaţi de aici!’. Până anul acesta bugetul pe asistenţă socială era suportat în proporţie de 80-90% de bugetul de stat. Acum nu mai este aşa. În plus, să nu uităm că 40 de mii de oameni primesc tichete prin programul ‘Respect’ – o altă cheltuială foarte mare”, a declarat, pentru “Replica”, unul dintre aleşii locali prezenţi la şedinţa de comisie.

Deficit bugetar!

Întrunirea Comisiei 5 a avut loc pentru discutarea proiectelor de hotărâre care vor fi supuse la vot în şedinţa de Consiliu Local Municipal Constanţa ce va fi convocată la sfârşitul acestei luni. Tot ieri, în discuţie a intrat şi un proiect de hotărâre iniţiat ca urmare a unei solicitări a Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa, ce care în vedere reabilitarea a 16 clădiri situate în zona Peninsulară.

Suma necesară, solicitată de RAEDPP, este de 3,5 milioane de lei. „Există şi expertize, totul părea să intre în linie dreaptă, numai că doamna Marcela Frigioiu a comunicat că nu sunt bani, că avem un deficit bugetar de 131 milioane de lei, prin urmare Direcţia Financiară nu avizează pozitiv iniţiativa. Comisia a avizat pozitiv însă, pentru că este o investiţie bună. Ei pot face o clădire, apoi o închiriază, obţin venituri, apoi reabiliteatză a doua şi tot aşa”, a mai explicat alesul local.

Noul director al RAEDPP, pus la colţ! “Vorbeşte mult şi prost”

Discuţia pe tema solicitării RAEDPP a avut şi un moment delicat, în sensul că Marcela Frigiou l-ar fi dojenit pe noul director al regiei, Florin Gheorghe. „Doamna Frigioiu i-a spus lui Gheorghe că vorbeşte mult şi prost. El n-a ripostat. I-a mai spus că îi dă bugetul, să analizeze şi să zică el dacă vede de unde se mai pot aloca bani pentru respectivele clădiri, că bani nu sunt!”, a mai precizat acelaşi consilier local. În continuare însă, cu avizul pozitiv de la comisie, posibil ca proiectul să fie votat în şedinţa de Consiliu: „Să găsească primarul soluţii, să taie de undeva, să pună la investiţii”.

Alexandra CUCU

Detalii despre bugetul pe anul 2019, AICI:

https://www.replicaonline.ro/primaria-constanta-a-facut-public-proiectul-bugetului-local-pe-anul-2019-387075/


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 COMENTARIU

 1. Efectul Orlando doar acutizeaza jaful si proasta guvernare la nivelul primariei si judetului . Din pacate nu se face nimic pentru recuperarea prejudiciilor datorate primarilor si consilierilor . Mai mult se incearca , prin modificari legislative , ca astfel de actiuni sa ramana nesanctionate . Nu exista suficienti bani care sa satisfaca dorinta de majorare a veniturilor , legale si ilegale , ale factorilor de decizie si necesitatile bugetului de stat ,

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here