Acasă justitie replicaonline.ro : Firma care dădea ŞPAGĂ…

replicaonline.ro : Firma care dădea ŞPAGĂ…

192
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Firma care dădea ŞPAGĂ fostului manager al Spitalului Județean, AMENDATĂ PENAL!

Firma care dădea mită, în formă continuată, fostului manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost amendată penal cu suma de 49.950 lei. Este vorba de o decizie luată de magistrații Tribunalului Constanța, la finele lunii mai, în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

La finele anului 2017, Dănuț Căpățână, fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța era trimis în judecată, alături de Sorin Strutinsky, pentru luare de mită, complicitate la luare de mită în formă continuată și trafic de influenţă. Este vorba despre contracte încheiate, pe vremea când Căpățână era manager al Spitalului Județean, cu mai multe firme, între care și S.C Cubik Stone SRL, care are ca domeniu de activitate spălarea și curățarea (uscată) articolelor textile și a produselor din blană.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2010 – decembrie 2014, Căpăţînă Dănuţ, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins de la reprezentanții societății mai sus menționate remiterea unor comisioane de: 10% din valoarea facturilor încasate de una dintre firme de la unitatea medicală (în cadrul unui contract prin care s-au externalizat serviciile de spălătorie).

Concret, spun procurorii, banii respectivi au fost pretinși și primiți de el atât pentru a truca procedurile de atribuire a unor contracte cât și pentru a introduce în caietul de sarcini şi în documentaţia de achiziţie cerinţe de calificare pe care să nu le poată îndeplini decât firmele agreate.

De asemenea, în perioada 2011 – 2012, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență a facilitat, la cererea lui Sorin Strutinsky, atribuirea unor contracte având ca obiect servicii de spălătorie către inculpata S.C. Cubik Stone S.R.L., firmă controlată de către un apropiat al lui Strutinsky, comisioanele în valoare de 15% din valoarea contractului urmând să fie împărțite între cei doi, după cum au precizat anchetatorii în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța. Apoi, pe 27.12.2017, a fost înregistrată sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, inculpat fiind societatea în cauză. Pe 25.05.2018, magistrații au decis: ”Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei din data de 19.12.2017, între procuror și i inculpata S.C. Cubik Stone S.R.L. Cumpăna, jud.Constanţa. În baza art.396 alin.2 C.p.p., cu aplicarea art.480 alin.4 C.p.p.: 1. In baza art.290 alin.1 Cp. rap. la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.35 al.1 C.p. şi cu aplicarea art.137 al.4 Cp., pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată, aplică inculpatei S.C. Cubik Stone S.R.L., …., având ca acţionar unic şi administrator pe inculpata Vâju Elena, …., pedeapsa de 49.950 lei amendă penală, reprezantând 135 zile amendă, în cuantum de 370 lei/zi amendă”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana CHIRU


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here