Acasă politica RFI : Val de plecări din PSD.

RFI : Val de plecări din PSD.

186
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 “Ne apropiem de momentul declanșării unei hemoragii în partid”

Se prefigurează un nou val de plecări din PSD – după nume cunoscute ca Mihai Tudose, Georgian Pop și Corina Crețu, vineri deputata de Dâmbovița Oana Vlăduca a anunțat că părăsesște formațiunea și se alătură Pro România, partidul lui Victor Ponta.

Partidul este în pragul hemoragiei, iar situația se aseamănă din anumite puncte de vedere cu cea în care a fost PDL, e de părere analistul politic Ion Bogdan Lefter. Mai mult, pe fundalul dezertărilor, social democrații s-ar confrunta cu o criză de lideri, continuă Ion Bogdan Lefter:

I.B.L.:  Ne apropiem foarte mult de momentul declanșării efective a unei hemoragii din PSD. E un fenomen pe care l-am mai văzut petrecându-se atunci când în prgaul primăverii anului 2012 din PDL au început să migreze masiv parlamentari. Situațiile sunt similare: câte un partid care domină guvernarea și care e perceput de cetățeni ca fiind din ce în ce în mai corrupt, acuzat de proastă guvernare și care la un moment dat, când  se apropie un decont electoral, începe să sufere acest fenomen de fugă de pe corabie înainte de scufundarea ei. (…) E evident criza de personal din interiorul PSD. Numirile pe care acest partid le face în ultimul timp și din alte poziții importante din agenții controlate de stat, toate arată că zona de clientelism din care își selectează oamenii s-a restrâns dramatic. (…)

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat vineri că plecările din partid nu vor fi temă de discuţie în cadrul reuniunii de duminică a Comitetului Executiv Naţional, întrucât erau mişcări “aşteptate”.

“Ne aşteptam la numele astea care s-au vehiculat, plecările, eram pregătiţi. Puţinele plecări din PSD erau luate în calcul de către noi. Am ştiut de la început, toţi colegii, că, după încercarea de puci eşuată de acum câteva luni de zile, unii dintre colegii care stau cu urechea aplecată mai în exteriorul partidului decât în interior vor primi ‘verde’ pentru a întări partiduleţul de buzunar condus de cel care ne-a trădat cel mai mult şi al cărui nume nici nu vreau să-l rostesc. Asta e calea pe care au ales-o, dacă adversarii noştri îşi închipuie că vom pierde majoritatea după aceste mişcări pe care le-au făcut, toate concentrate, se înşală, pentru că noi deja ne pregătim să primim în rândul nostru între 8 şi 11 parlamentari din alte partide în această perioadă, vorbesc de senatori şi deputaţi”, a declarat Ştefănescu, citat de Agerpres.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 COMENTARIU

 1. Plecarile din PSD au cauze diferite . In special , scaderea in sondaje , determina multi politicieni de varf sa-si evalueze viitoarea cariera . Sunt si din cei care pleaca si din cauza modului in care este condus acest partid , care nu vor sa fie asociati , in continuare , cu coruptia dar si cei care-si dau seama ca nu mai au un viitor in PSD .

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here