Romania Curata – Campanie Coaliția pentru Universități Curate :

  123
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Curățăm Parlamentul de plagiatori! (episodul 1)

  Să nu furi!

  Plagiatul este furt!

  Parlamentul României a legiferat plagiatul deoarece foarte mulți parlamentari au obținut doctoratul prin impostură, și-au cumpărat tezele sau au plagiat. Ieri Senatul a adoptat încă o lege care îi protejează pe parlamentari, care controlează o mare parte a universităților din România prin sistemul clientelar dezvoltat în mediul universitar. Refuzul parlamentarilor de a corecta legea prin care Parlamentul a castrat Ordonanța 4/2016, prin care se reglementa procedura de verificare a plagiatelor, dovedește că senatorii și deputații au interesul să își acopere propriile plagiate.

  Coaliția pentru Universități Curate lansează o campanie de curățenie în Parlamentul României. Invităm mediul academic din România să verifice urgent tezele de doctorat ale senatorilor și deputaților și să semnaleze plagiatul. Trebuie să identificăm plagiatele parlamentarilor, să sesizăm atât Comisia de Etică a universității la care și-a obținut doctoratul prin impostură, cât și comisiile abilitate ale Ministerului Educației. Să demonstrăm că legea adoptată ieri nu este funcțională. Să le demonstrăm că, în ciuda legilor speciale pe care și le votează, parlamentarii nu scapă nepedepsiți pentru furt.

  Vine campania electorală pentru alegerile parlamentare. Trebuie urgent să verificăm toate tezele parlamentarilor plagiatori și să sesizăm publicul prin articole de presă pentru ca plagiatorii să fie amendați de electorat. Parlamentarii plagiatori trebuie să deconteze plagiatul și impostura academică!

  Coaliția pentru Universități Curate vă prezintă potențialii plagiatori din Parlamentul României și vă invită să le verificați tezele de doctorat. Tezele de doctorat sunt documente de interes public și nu pot fi ascunse nici de universități, nici de biblioteci.

  În prima sesiune a campaniei ”Curățăm Parlamentul de plagiatori” vă prezentăm cinci senatori cu doctorate. Nu este un proces de intenție, nici o acuzație de plagiat. Semnalăm cazurile parlamentarilor care nu au legătură cu cercetarea, dar au obținut titlul de doctor în circumstanțe care ar fi putut genera sau încuraja plagiatul.

  1. Mihail Viorel Fifor, senator PSD de Dolj, liderul grupului parlamentar PSD, a obținut în 2003 doctoratul în antropologie socială la Universitatea din Craiova cu teza ”Actul ritual ca formă de comunicare. Studiu de caz: Vlahii din Timocul Sårbesc”. Calificativul acordat la susținerea tezei – Magna cum laude – a fost obținut probabil datorită funcției de director la Centrul Județean Dolj pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale. Prin Bănie este o funcție importantă. Prin 2015, când se vehicula numele lui în fruntea Ministerului Transporturilor, un gazetar lingușitor îi ridica osanale: ”cărturar de mare fineţe, care face parte din Şcoala de literatură de la Craiova, din “generaţia lupilor tineri”, şi care este considerat, nici mai mult – nici mai puţin, urmaşul lui V. G. Paleolog în capitala Olteniei”. Am încercat să aflu câte ceva despre producția științifică a acestui ”cărturar de mare finețe”, mai ales că este și conferențiar universitar asociat la Universitatea din Craiova. Nu am găsit NIMIC din lucrările științifice ale dlui Mihai Viorel Fifor pe internet, deși, în calitate de cercetător științific la Institutul Academiei din Craiova, ar fi trebuit să producă lucrări științifice între 1994-2001. Pe ce criterii științifice a ajuns conferențiar universitar asociat la Universitatea din Craiova? Mai ales că nici teza lui de doctorat nu a lăsat urme în mediul academic. ”Cărturarul de mare finețe” Mihail Viorel Fifor, care și-a obținut teza de doctorat despre ritualurile vlahilor din Timoc, nici măcar nu este menționat printre cercetătorii care s-au ocupat de cultura populară a vlahilor timoceni într-un studiu publicat de o specialistă incontestabilă în domeniu, Annemarie Sorescu  în 2006. Cine verifică dacă Mihai Viorel Fifor a plagiat în teza sa de doctorat?

  2. Viorel Arcaș, senator PSD de Sibiu, a reușit în 2007, în timp ce era senator, să își ia doctoratul în management la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. S-a înscris în 2000, când era director la Automecanica S.A. din Mediaș. I-au trebuit 7 ani să termine doctoratul în management. La puțin timp după obținerea doctoratului declara ”Deocamdată, nu știu cum voi profita de pe urma acestui lucru”. Universitatea Lucian Blaga din Sibiu este o adevărată pepinieră de doctori personalități publice. Cine verifică teza de doctorat în management a senatorului Viorel Arcaș?

  3. Niculae Bădălău, senator PSD de Giurgiu, nu mai are loc pentru depozitarea diplomelor de studii: în 1985 a absolvit Facultatea de îmbunătățiri funciare la Institutul Agronomic din București, unde a urmat o altă facultate între 1997-2002 în inginerie economică, apoi între 2004 și 2008 a urmat Facultatea de Drept la prestigioasa universitate Bioterra, în timp ce a absolvit în paralel nu mai puțin de 3 masterate: 2004-2005 la Colegiul Național de Apărare, 2005-2006 la SNSPA, 2005-2006 la ASE. Din 2013 este doctor în Științe economice, specializarea management, la Universitatea din Târgoviște, cu teza ”Managementul administrației publice. Strategii de modernizare” sub coordonarea prof. Ion Stegăroiu. Cine verifică dacă Niculae Bădălău a plagiat în teza sa de doctorat?

  4. Leonardo Badea, senator PSD de Dâmbovița, are diploma de doctor în economie din 2005 la ASE București cu teza ”Analiza financiara a riscului de portofoliu pe piata de capital din Romania” sub îndrumarea prof. Alexandru Olteanu. De pe băncile Facultății de Finanțe din ASE a ajuns direct preparator universitar la Universitatea Valahia din Târgoviște, unde a cunoscut o ascensiune fulminantă, până la funcțiile de decan și chiar prorector pentru șase săptămâni în 2011. Lista sa de publicații științifice cuprinde foarte multe studii pretins științifice de 3 sau 4, maxim 5 pagini. Prodigioasă activitate științifică care ridică suspiciuni asupra calității! Ba mai mult, în iunie 2016 a obținut și abilitarea la Universitatea de Vest din Timișoara! Cine verifică teza sa de doctorat?

  5. Florian Dorel Bodog, senator PSD de Bihor, are două doctorate, unul în medicină, altul în management. Imediat după absolvirea Facultății de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea, în 1997, s-a înscris la doctorat la aceeași universitate, obținând în 2001 titlul de doctor în științe medicale cu teza ”Implicaţii anatomo-clinice, paraclinice şi terapeutice în pancreatita acută”. În 1999 s-a înscris la doctorat la Universitatea de Vest din Timișoara, unde a devenit în 2008 doctor în management. Presa bihoreană a dovedit că a ajuns profesor universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea prin impostură, deoarece a depus la dosar o listă falsă de publicații științifice. Dar nu știu să îi fi retras cineva titlul de profesor universitar! Doar calitatea de conducător de dcotorat i-a fost retrasă de către CNATDCU, în urma sesizării presei bihorene, decizie care, cel puțin la începutul lunii septembrie, era ținută la sertar fără a fi înaintată ministrului spre semnare. Ziariștii au încercat să intre în posesia primei sale teze de doctorat în medicină, pentru a o verifica dacă a fost sau nu plagiată. Este interesant că niciun exemplar din teza de doctorat susținută în 2001 nu se află la Universitatea din Oradea! Cine a încălcat legea, care spune clar că tezele se păstrează la instituția care a acordat titlul de doctor? Se pare că un exemplar al tezei s-ar afla la Biblioteca Națională din București. Vom verifica. În aceste circumstanțe, cine verifică cele două teze de doctorat ale senatorului Florian Dorel Bodog?

  Până la verificarea tezelor de doctorat nu acuzăm pe nimeni de plagiat, dar avem dreptul să punem întrebări și să cerem verificarea lor. Dacă parlamentarii au tupeul să intervină în viața academică din România și să legifereze plagiatul și impostura academică, atunci și mediul academic are dreptul să se curețe de impostori, chiar dacă au funcții politice!

  Dacă parlamentarii cu doctorat au conștiința împăcată că au dobândit prin propriile merite științifice titlul de doctor, îi invităm să publice pe internet tezele lor de doctorat pentru a îndepărta orice suspiciune de impostură.

  Să nu uităm că vine campania electorală pentru alegerile parlamentare. Parlamentarii plagiatori trebuie să deconteze plagiatul și impostura academică!


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here