Romania curata – Guvernul Cioloș, vulnerabil la ”băieții deștepți” :

  105
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  înlocuitoarea lui Biriș la Finanțe a trebuit să plece după ce a fost pusă sub acuzație pentru abuz în serviciu

  România Curată a arătat deja, în mai multe articole, că Guvernul Cioloș este vulnerabil la infiltrarea cu ”băieți deștepți”. După ce am scris despre cazurile lui Vlad Grigorescu, Gabriel Biriș, Cristian Ghinea, Marius Bostan sau Dragoș Pîslaru a venit rândul DNA să ne confirme. Înlocuitoarea lui Gabriel Biriș la Ministerul Finanțelor, secretarul de stat Mariana Vizoli, a fost pusă sub control judiciar sub acuzația de abuz în serviciu și a trebuit să-și dea demisia. Vizoli este implicată în dosarul de evaziune fiscală al acționarului Murfatlar, George Ivănescu, prejudiciul estimat fiind de aproape 600 milioane de lei.

  “Ministrul Finanţelor Publice a acceptat demisiile secretarului de stat Mariana Vizoli şi a şefului Antifraudă, Daniel Diaconescu. Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a acceptat demisiile celor doi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF după ce procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 octombrie 2016, faţă de aceştia”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Finanţe, citat de Mediafax.

  Ministerul de Finanţe precizează că ANAF a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate.

  Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au plasat, vineri, pe Mariana Vizoli şi pe Daniel Diaconescu, alături de alţi trei foşti directori din Ministerul de Finanţe şi ANAF, sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, sub acuzaţia de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Măsurile au fost dispuse în dosarul în care acţionarul companiei de vinuri Murfatlar, George Ivănescu, a fost arestat alături de alte şase persoane, fiind acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la aproape 600 de milioane de lei.

  “Aceştia au făcut parte din Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. În cazul a două dintre antrepozitele fiscale de producere a băuturilor alcoolice, aceştia au încălcat legea în procedura de autorizare, prin adoptarea unor soluţii de admitere a cererilor în alte condiţii decât cele legale Prin aceste demersuri, funcţionarii publici au contribuit la crearea unui folos necuvenit în favoarea a două dintre cele patru societăţi de producere şi comercializare a băuturilor alcoolice vizate de anchetă, având şi o contribuţie la producerea prejudiciului în dauna bugetului de stat, determinat de activităţile celor două societăţi”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, postat vineri pe site-ul instituţiei.

  Mariana Vizoli a fost numită secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice pe probleme de fiscalitate în data de 19 septembrie, în locul lui Gabriel Biriş. Anterior, ea a fost director al Direcţiei legislaţie Cod fiscal şi reglementări vamale din Ministerul Finanţelor Publice, mai scrie Mediafax.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here