Acasă Jurnalul Bucurestiului Invatamant, Educatie Romania Curata – UB leaks : Burse speciale…

Romania Curata – UB leaks : Burse speciale…

698
4
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 26
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  26
  Shares

Cristian Ghingheș

UB leaks: Burse speciale pentru tăcerea studenților reprezentanți acordate de Universitatea din București

Andrei Nicolae Popa, student la drept, evaluator ARACIS și membru în Comisia de reprezentare a ASD, și-a început astăzi seria #UBleaks cu dezvăluirea unei ticăloșii monumentale: în ultimii ani, mai mulți studenți reprezentanți din facultățile Universității din București (deci tineri aleși de colegii lor ca să facă lucruri pentru ei) au primit burse speciale care practic le cumpărau tăcerea.

Iar noi ne întrebam ca fraierii în zeci de articole de ce o parte dintre studenții aceștia cu funcții frumoase etalate pe Facebook efectiv sunt surzi la problemele evidente din cămine, facultăți și cantine: gândaci, săli îngrămădite, orar cretin, burse întârziate, drepturi încălcate etc. Uite că azi avem explicația: acești tineri primeau o rentă de la administrația universității și tăceau în loc să-și facă treaba.

Lista completă a burselor speciale o găsiți aici.
În document veți putea găsi plăți făcute studenților reprezentanți deghizate în remunerații pentru „activitate în asociația/liga studențească”, „voluntariat și implicare în societate”, „activități administrative”, „activități extracurriculare”, „organizarea evenimentului de aniversare a UB”, „concert de Paști”, „practică”, „organizarea procesului de admitere”, „activități sociale în campusurile studențești”, „implicarea în proiecte”, „activitate cu caracter practic” și multe alte construcții de genul acesta în spatele cărora se află de fapt niște burse pentru tăcere.

În perioada 2014-2018, Universitatea din București a acordat burse speciale/extracurriculare în valoare de circa 1 milion de euro în baza unei metodologii existente la nivelul instituției. Conform universității, bursele speciale se acordă la solicitarea conducerii facultăților sau a Universității și sunt aprobate de Consiliul de Administrație UB.

Mie asta mi se pare corupție în toată regula, iar studenții care s-au pretat la această ticăloșie pusă la cale de conducerea UB ar trebui să intre în pământ de rușine. Blatiști de mici. Pe unii îi știu, îi cunosc și, dacă vor să facă vreodată politică (nu de alta, dar asta e de obicei traiectoria), ar trebui ca mai întâi să își ceară scuze pentru situația mizerabilă în care s-au complăcut și de pe urma căreia au profitat. Dacă nu, îi scoatem la iveală la momentul potrivit.

Cât despre conducerea universității, demisia! Impresia mea despre cei care conduc Universitatea din București este că, în timp ce pozează în măicuțe tehnocrate, sunt exact ca cei despre care afirmă că îi “persecută politic” (vă amintiți zecile de nereguli extrase din ultimul raport ANOSR, nu?).

Nu ne mai facem bine…

P.S.: data viitoare vom vorbi despre activitățile de servire și de pregătire a mesei de la cantina Kogălniceanu pentru care studenții nu aveau contract de muncă, ci primeau burse de câteva sute de lei. Burse la fel de speciale, evident.


Raspandeste cu incredere
 • 26
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  26
  Shares

4 COMENTARII

 1. Daca nu incluzi nume pe listele alea, sincer e foarte greu sa sustii acuzatiile astea. Eu sunt convins ca UB face multe manarii pe sub masa, dar de exemplu la facultatea de chimie sunt sigur ca pentru activitatile de voluntariat se ofera burse , valoarea lor e mica si sunt si putine. Pe cand la drept vad pagini intregi cu burse de 2200 lei….

  Ori primim nume, ori ramanem doar cu acuzatii si nu se va rezolva nimic, oricum e de asteptat o declaratie de la UB in legatura cu acuzatia asta. Trebuie facuta lumina ce-i cu atatea burse la Drept pentru “voluntariat”

  • Nu sunt la drept, dar cunosc persoane care primesc bursele de ajutor “Stoicescu”, practic e o bursă socială ce e acordată o dată pe semestru studenților ce au rezultate peste nivelul mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here