Romanii , un popor ignorat de conducatori

  229
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Meritam conducatorii pe care-i avem ? Nu sunt putini cei care dau un raspuns afirmativ , argumentand acesta situatie prin lipsa de reactie la adresa abuzurilor la care este supusa natia romana . Partial au dreptate . In perioada post-comunista , diversi lideri , politicieni sau sindicalisti , aparuti de nicaieri , au demonstrat aceeasi demagogie , coruptie , sete de putere , ca cei aflati , temporar , la putere . Uriasele manifestatii postdecembriste , Piata Universitatii , marile mitinguri sindicale n-au facut decat sa promoveze diverse personaje care odata instalate in diverse fotolii n-au mai avut alta preocupare decat  , licit sau ilicit , sa-si asigure propria prosperitate , fara a neglija nici interesele apropiatilor .

  Victor Ciorbea , sindicalistul ajuns Prim-ministru ne demonstreaza , azi , in calitate de Avocat al Poporului ca slugarnicia fata de putere , chiar daca incalca vechile principiile afisate , este cat se poate de rentabila. Victor Ponta se autodeclara drept un vasnic participant la Piata Universitatii . Suntem siguri ca nu prin sustinerea principiilor “golanilor” ,lasati sa fiarba in suc propriu , a ajuns presedintele PSD , cum nici statura morala , competenta sau patriotismul au fost argumentele hotaratoare care i-au asigurat promovarile succesive pana la functia de Prim-ministru . Miron Mitrea , lansat de claxoanele camionagiilor , a jucat mult timp , in cadrul partidului , rolul perfectionat , ulterior , de Liviu Dragnea .

  Conventia Democrata , vaduvita de liderul Corneliu Coposu , a pus capat sperantei ca ar exista forte in clasa politica care sa fie preocupate , nu de propriul interes ci de interesul national, consfintind votul negativ  si cresterea absenteismului .

  Ultima demonstratie ca suntem un popor ignorat de guvernanti ne-a fost oferita de intelegerile politicianiste dintre putere si opozitie , care au aratat cat conteaza vointa populara . Referendumul , cea mai inalta forma decizionala , nu are nici o valoare daca afecteaza interesele partidelor si ale politicienilor . Poporul a hotarat 300 de parlamentari . In mod normal , intr-o democratie , doar un alt referendum ar putea sa modifice aceasta hotarare . Avem o Curte Constitutionala care teoretic ar trebui sa se autosesizeze de aceasta violare a Constitutiei . Ambasadele straine , care isi manifestau dezaprobarea in diverse situatii  , deocamdata tac ,  Presedintele , garantul si mediatorul s-ar parea dispus sa inchida ochii , precedentul ca o tara membra UE sa incalce o decizie luata prin referendum nu a starnit nici un fel de reactie din partea aparatorilor valorilor democratiei .

  Penibila explicatie a unor parlamentari preocupati in a-si pastra fotoliile , cu toata vaicareala anterioara privind veniturile si conditiile in care sunt nevoiti sa-si desfasoare activitatea ,  ca fatidicul numar de 300 ne-ar priva , pe noi romanii , de beneficiile reprezentarii in cea mai lipsita de incredere institutie a statului , ne face sa ne intrebam daca domniile lor au citit constitutia . Daca vrem sa fim reprezentati doar de 300 de parlamentari  , e hotararea noastra si e obligatoriu sa fie respectata . Cui nu-i convine , demisia e solutia , sau nu are decat sa nu mai candideze daca , odata ales , considera ca nu are capacitatea sa-i reprezinte pe cei care l-au votat . Daca cei 300 se vor dovedi insuficienti pentru necesitatile unei populatii in scadere , atunci , un nou referendum va stabili numarul de reprezentanti mandatati sa ne reprezinte . Dorim ca vointa noastra sa nu mai fie ignorata , e mesajul dat de foarte multi romani , din pacate , din ce in ce mai multi considera ca , in actualele conditii , nu au practic pe cine vota .

  Nicolae Iliescu


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here