Acasă Uncategorized Salonul Calului – cel mai mare eveniment sportiv de echitatie

Salonul Calului – cel mai mare eveniment sportiv de echitatie

321
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Clubul de echitatie Equestria aniverseaza anul acesta 5 ani de la infiintare si anunta un calendar competitional bogat, cu 9 evenimente sportive, dedicate atat adultilor, cat si copiilor, atat profesionistilor, cat si amatorilor.

Astfel, Salonul Calului, cel mai important si complex eveniment ecvestru din tara, revine anul acesta, in cadrul editiei a IV-a, cu o noua structura ce se va desfasura ca un Circuit ecvestru, pe patru etape competitionale de sarituri peste obstacole: etapa I: 24-26 aprilie; etapa a II-a: 5-7 iunie; etapa a III-a: 24-26 iulie; finala: 24-27 septembrie.
Evenimentul Salonul Calului a primit in 2014 titlul Inaltului Patronaj de catre Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.

« Anul acesta Equestria implineste 5 ani si va fi cel mai bogat an in concursuri, fiind in rolul de gazda si organizator a nu mai putin de noua competitii: opt la Sarituri peste obstacole si unul la Dresaj sportiv,  ne-a declarat Ozana Moraru, proprietarul Bazei Hipice Equestria si Presedintele Clubului Equestria. Noua organizare permite sportivilor, spectatorilor si tuturor partenerilor nostri sa fie prezenti la concursuri, indiferent de programul sau vacantele planificate. Mai mult, cel mai important eveniment al nostru, Salonul Calului va fi structurat, incepand de anul acesta, ca un Circuit ecvestru, pe patru etape, prezentat de catre Mihai Gainusa si Codrut Keghes ».

Calendarul competitional al clubului Equestria in 2015 este urmatorul:
1.Circuitul Salonul Calului, Etapa I: 24 – 26 aprilie
2.Cupa Equestria, editia a IV-a: 30 aprilie 3 mai
3.Circuitul Salonul Calului, Etapa a II- a: 5 7 iunie
4.Marele Premiu al Municipiului Bucuresti 12 14 iunie
5.Circuitul Salonul Calului, Etapa a III- a: 24 26 iulie24 26 iulie
6.Cupa Romaniei obstacole: 30 iulie 2 august
7.Finala Romanian Grand Prix; Finala Campionatului de Amatori la obstacole: 17 20 septembrie
8.Challenge Dresaj 22 23 septembrie
9.Finala Circuitul Salonul Calului, Etapa a IV-a; Finala Campionatului National de Forta: 24 – 27 septembrie.

Vineri, 24 aprilie, au avut loc primele probe sportive. Pe parcursul celor trei zile de concurs, probele sportive se vor adresa profesionistilor, in primul rand, dar si amatorilor, sportivilor debutanti, juniorilor si copiilor. Acestia vor participa la 14 probe de sarituri peste obstacole cu diferite bareme: probe cu baraj, probe de stafeta, probe de indemanare calare, probe la cronometru.

Pe durata weekend-ului, cei prezenti se vor putea bucura de prezenta indragitilor cusurgii Mihai Gainusa si Codrut Keghes, care vor introduce probe amuzante precum: proba in oglinda cu ponei, dedicata copiilor, stafeta cu urmarire si altele.
Etapa se va incheia cu Trofeul Jockey Club – o proba de nivel B, cu baraj la cronometru.
Valoarea totala a premiior pe intreg Circuitul Salonul Calului se ridica la 180.000 lei.
Sponsorii evenimentului sunt: Clinica Oftalmologica Oculus, Jockey Club Roman, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, CAIMMO.
Parteneri sunt: Federatia Ecvestra Romana, Romsilva Regia Nationala a Padurilor, Crama Averesti, XTB si Corona Garden, in timp ce printre partenerii media ai evenimentuluise afla: TVR, Europa FM, Radio Romania Actualitati, Revista Biz, Burda Media, The Art of Living, City Compass, Romania-Insider.com, Cavaleria.ro, Orasulm.eu, Sportbusiness.ro, Urbankid.ro, SensoTV.ro.

Clubul Equestria a fost infiintat in 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in Snagov, sat Tancabesti, pe 2,5 hectare, din care 1 hectar reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 65 cai (28 proprii si 37 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si o terasa exterioara. Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, concursurile de casa Equestria si, incepand cu 2013, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI Longines Grand Prix.
Mai multe informatii despre accesul la eveniment sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro. [email protected] http://www.salonul-calului.ro

 

Emil Stanciu


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here