Salvatorul meu e în lanțuri

  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Dragi membri Avaaz din toată lumea,

  Am devenit sclavă la vârsta de 5 ani. În fiecare zi aveam grijă de turmă. În fiecare noapte eram violată de stăpânul meu. Am crezut mereu, fără să înțeleg, că ce se întâmplă e normal.

  În Mauritania, țara de unde vin, sute de mii de oameni sunt ținuți încă în astfel de condiții. Dar eu am avut noroc. Fratele meu a scăpat de la stăpânii lui și a găsit o organizație care luptă împotriva sclaviei. Le-a cerut ajutorul pentru a mă elibera. Dar când au venit să mă ia, prima mea reacție a fost să refuz să plec. Nu îmi puteam imagina o viață departe de stăpânii mei. Era o viață în care munceai indiferent ce se întâmpla – chiar dacă erai însărcinată sau nășteai. Dar era singurul mod de trai pe care îl cunoșteam.

  Cel care a venit să mă salveze – un om care și-a dedicat întreaga viață pentru a elibera oameni ca mine – e acum în spatele gratiilor, fiindcă a avut curajul să lupte împotriva sclaviei. Peste patru zile, cazul său va fi reevaluat și ar putea fi eliberat. Dacă sute de mii de oameni din toate colțurile lumii vor cere eliberarea lui Biram Dah Abeid, putem rupe lanțurile care îl țin captiv, pentru ca el să continue să îi ajute pe alții să facă același lucru. Semnați acum petiția urgentă:

  https://secure.avaaz.org/ro/mauritania_anti_slavery_biram_loc_dn/?baYmQib&v=63483

  Puternicii stăpâni de sclavi fac presiuni pentru ca totul să rămână la fel, dar opiniile încep să se schimbe. Și cred că președintele nostru poate fi influențat – el a mai eliberat prizonieri politici și în trecut, inclusiv pe Biram, atunci când presiunea a fost suficient de mare. Vă rog să mă ajutați să îl eliberăm din nou.

  https://secure.avaaz.org/ro/mauritania_anti_slavery_biram_loc_dn/?baYmQib&v=63483

  Cu mulțumiri și speranță,

  Haby mint Rabah și echipa Avaaz

  Notă din partea Avaaz:

  Mauritania este țara cu cele mai mari probleme legate de sclavie din întreaga lume. În prezent, până la 20% din populația țării trăiește în sclavie. Oamenii se nasc robi sau sunt vânduți unor stăpâni, sunt abuzați, violați și exploatați. Ca și în comerțul cu sclavi din trecut, și aici e vorba de rasism: aproape toți sclavii provin din comunitatea Haratin.

  Mauritania a fost ultima țară din lume care a abolit sclavia – aceasta a devenit oficial o crimă abia în 2007. Dar deși sclavia e ilegală și există o lege anti-sclavie și un plan pentru abolirea ei, iar Parlamentul tocmai adoptă un act normativ prin care aceasta e definită ca ”o crimă împotriva umanității”, un singur stăpân de sclavi a fost condamnat până acum.

  Cei care se opun acestei practici ilegale și inumane sunt arestați și torturați. Biram a luptat întreaga viață împotriva sclaviei – a fost distins cu numeroase premii de către ONU și a candidat recent la președinție. Dar Guvernul a refuzat să recunoască din punct de vedere legal organizația pe care acesta o conduce și l-a condamnat la doi ani de închisoare doar pentru că a vorbit în public.

  Cu doar patru zile înaintea apelului, haideți să răspundem la strigătul de ajutor lansat de Haby și să cerem eliberarea lui Biram, lansând totodată cel mai puternic apel pentru abolirea sclaviei din secolul 21. Nu uitați să distribuiți această petiție pe Facebook, Twitter… peste tot

  POMPILIU COMSA


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here