Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Samponul – cocktailul zilnic de substante toxice si cancerigene (II)

Samponul – cocktailul zilnic de substante toxice si cancerigene (II)

468
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  16
  Shares

DEA, TEA, MEA, produse chimice găsite în sampoane ca principal ingredient al acestora: DEA (Dietanolamină), TEA (tea, trietanolamina), MEA (Cocamide DEA, Laurimide DEA, Linoleamide DEA, oleamidă DEA) (solvent, emulgator, agent de umectare).

Se găsesc în cele mai multe cosmetice – sampoane, balsamuri, loțiuni, geluri de ras, spuma de baie, creme de piele, etc.

Departamentul de Stat al SUA pentru Sanatate si Toxicologie – Programul Servicii Umane, 1997 (NTP TR 478):
· Dovezi clare de activitate cancerigene
“Dietanolamina a fost selectata pentru evaluare, deoarece producția sa pe scară largă și modelul de utilizare indică un potențial de expunere umană la scară largă.”
NTP a solicitat FDA ca substanta necesita o etichetă de avertizare cu privire la toate formulările care conțin cocamamid DEA.

Istoric:
1979 – FDA a avertizat că 42% din toate produsele cosmetice au fost găsite ca fiind contaminate cu NDEA (N-nitrosodiethanolamine), care se formează atunci când DEA reacționează cu sisteme nitrozante (poate fi obtinutapur si simplu prin adăugarea efectivă de nitrit în calitatea sa de conservant, prin degradarea altor ingrediente sau prin simpla expunere la aer)

1991 – FDA a constatat ca 27 din cele 29 produse testate au fost contaminate

Nu exista nici o modalitate de a spune dacă NDEA s-a format … asa ca evitati toate substantele DEA, TEA, MEA – în 1996, din cosmetice, solutii pentru toaletă, iar Asociația Parfumerilor a declarat că “Aceste substante chimice … nu ar trebui să fie utilizate ca ingrediente în produsele cosmetice . ”

Coloranti artificiali: Multi coloranți artificiali au fost legati de anumite reacții alergice, uneori severe și de tulburările de comportament la copii. Unii au fost chiar legati de aparitia cancerului. Yellow 5 este un compus de culoare galbena deosebit de utilizat pe scara larga si legat de multe potențiale reacții adverse.

Parabenii: Parabenii sunt conservanti găsiti în multe produse de îngrijire a pielii și  a părului, precum și intr-o serie de produse cosmetice. Studiile l-au legat de nivelul de estrogen ridicat, de dezechilibrele hormonale și, nu in ultimul rand, de aparitia cancerului.

***

Alegerea unui sampon: cea mai buna solutie este aceea de a alege ceva organic, pe bază de uleiuri de plante, și de petrol și fara parabeni. Asigurați-vă că  cititi etichetele si intelegeti ingredientele, cu mare atentie pentru a putea evita manevrele producatorilor gen denumiri comerciale, chimice, acronime,  menționate in articolul anterior.

Cu toate acestea, multe alte substanțe chimice periculoase sunt incluse în șampon, de aceea este important să vă asigurați că știți ce reprezinta toate ingredientele mentionate. Șampoanele organice uneori costa mai mult, dar este vorba de valoarea vietii, pe termen lung, pentru a se evita efectele secundare periculoase date de spuma bogata, culorile luminoase si mirosul de parfum ieftin, artificial.

De asemenea, puteți încerca sa va spalati parul cu bicarbonat de sodiu și sa-l clătiti cu oțet alb. Nu numai ca acest sampon natural va curăța părul bine, dar este si o alternativa sigura si necostisitoare pentru orice sampon comercial.


Raspandeste cu incredere
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  16
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here