Saptamanalul ANCHETA : Averile primarilor din Dosarul Consultanţa 1 – sechestrate de DNA

  772
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  Dosarul „Consultanța 1” le aduce noi probleme edililor argeșeni. După ce au fost chemați de multe ori la DNA, pentru audieri sau pentru a li se aduce la cunoștință acuzațiile, aceștia s-au trezit și cu o parte din avere sechestrată. Asta pentru că, în cazul fiecăruia dintre ei, a fost stabilit un prejudiciu, iar procurorii DNA vor să aibă certitudinea că acesta va fi recuperat în cazul în care instanța le va da câștig de cauză. Așa se face că, la acest moment, edilii și foştii edili implicați în dosar au sechestre pe locuințe, pe mașini, pe terenuri sau chiar pe conturi. Reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au trimis săptămâna trecută adresă la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Argeș prin care li s-a comunicat reprezentanților acestei instituții care sunt bunurile puse sub sechestru în cazul fiecărei părți implicate în acest dosar, care nu pot fi înstrăinate până la finalul procesului.

   

  Florian Rizea
  primar Țițești

  Mie mi-au pus sechestru pe locuință. Dacă asta e decizia, n-am ce face. Noi nu știm ce să mai credem, pentru că am intrat în situația asta și nu mai înțelegem nimic. Eu, unul, sunt foarte bulversat. Sperăm ca magistrații să înțeleagă situația exactă, cu toate că până acum nu au dat dovadă că ar fi înțeles-o.”

  Dumitru Secăreanu
  primar Dâmbovicioara

  Nu înțeleg de ce am sechestru! Am beneficiat eu de ceva? Am luat eu vreun ban? Niciunul nu a bagat banii în buzunar! Mi-au pus sechestru pe locuința pe care am primit-o moștenire.”

  Sebastian Pupăză-Roșu
  primar Stolnici

  La mine prejudiciul este de 200 de milioane de lei vechi. Mi-au pus sechestru pe un teren și o Skoda.”

  Ion Marin
  primar Stoenești

  Eu am de plătit aproximativ 18.000 lei și mi-au pus sechestru pe mașină. Am un volkswagen și pe ăla mi-au pus sechestru.”

  Gheorghe Țucă
  primar Cocu

  Mi-au pus sechestru pe o mașină și un tractor. Este vorba despre un Renault 21 din 1990. Asta e mașina mea! Vă dați seama ce afaceri am făcut dacă umblu cu o mașină de 25 de ani! Eu le-am dus un dosar complet cu proiectele implementate în baza strategiei de dezvoltare, dar nu cred că s-au uitat în el. O să se uite instanța! Firma nu a făcut strategii doar în Argeș, dar doar la noi există un astfel de dosar.”

  Lucian Cioran
  primar Mozăceni

  Mie mi-au pus sechestru pe bani. Aveam un cont și probabil că pe el au pus sechestru. Au încercat să-mi pună pe bunuri, dar le-am zis să blocheze contul. Mai mult moral ne omoară situația asta, în condițiile în care noi nu am făcut nimic.”

  Constantin Iatagan
  primar Șuici

  Eu am depus banii într-un cont. Au vrut să-mi pună sechestru pe două terenuri, dar le-am spus că le dau banii. M-am împrumutat și am depus banii în cont. E vorba de 207 milioane de lei vechi. Am avut la dispoziție trei zile să depun banii, altfel îmi puneau sechestru pe cele două terenuri.”
  Florea Ene
  primar Moșoaia
  Eu am depus banii în cont. Mai bine așa decât să-mi pună sechestru pe casă. În rest, știți ce părere am despre acest dosar, așa că prefer să nu mai comentez nimic.”

  Bebe Ivan
  primar Băbana

  Mie mi s-a pus sechestru pe o pădure. Au vrut să-mi pună și pe un teren, dar era deja ipotecat. Valoarea pădurii este mult mai mare decât prejudiciul pe care spun ei că l-am creat. Nici nu o să-mi angajez avocat! Pentru ce?”

  Elisaveta Tudose
  primar Coşeşti

  „Dacă procurorii aşa au decis, eu m-a conformat. Mie nu mi-au pus sechestru pe niciun imobil. Am făcut un credit de 220 de milioane de lei şi i-am depus într-un cont pe care ulterior mi-au pus sechestru. Sincer, noi nu avem nicio vină, însă acest lucru va fi demonstrat în instanţă.”

  Dumitru Voicu
  primar Miceşti

  “Sunt nevinovat şi acest lucru va fi demonstrat în instanță. Nu înţeleg cum am ajuns aici, pentru că strategii s-au făcut în toată ţara, iar singurele probleme au fost în Argeş. Mie mi-au pus sechestru pe un teren.”

  Nicolae Langer
  primar Sălătrucu

  “Trăim momente incredibile, zic eu. Cum este posibil ca pentru un prejudiciu pe care domniile lor l-au calculat la 200 de milioane să-mi pună sechestru pe casă? Acest sechestru a fost pus în condiţiile în care mai aveam şi alte bunuri, cum ar fi terenuri. Totuşi sper ca în instanţă să se dovedească faptul că nu avem nicio vină în acest dosar.”

  Gheorghe Stoican
  primar Arefu

  “Nu mi-a pus nimeni sechestru pe nimic şi nici nu îmi va pune, pentru că sunt nevinovat. Nu am nicio implicare în acest dosar.”

  Gheorghe Cernătescu
  primar Cuca

  “Mie mi-au pus sechestru pe casa în care locuiesc şi pe un teren. Nu avem ce să facem momentan şi aştept să-mi dovedesc nevinovăţia în instanţă.”

  Ion Bădulescu
  fost primar Morăreşti

  “Deocamdată nu mi-a venit nimic, însă mă aştep ca acest lucru să se întâmple. Marea mea supărare este că nici măcar nu au citit actele pe care eu le-am depus la dosar şi de aceea nu am dat nicio declaraţie. Am avut trei proiecte implementate din această strategie şi consider că am făcut ce trebuia la acel moment. Acest dosar nu este decât o făcătură politică.”

  Ion Poştoacă
  primar Mioarele

  “În cazul meu, DNA-ul nu mi-a pus sechestru pe niciun imobil. La mine a fost mai simplu, în condițiile în care am avut un cont de 400 de milioane în bancă pe care mi-a fost instalat sechestru de către autorităţi. Ce să fac? Aceasta este situaţia la momentul actual.”

  Niculae Dochinoiu primar Vedea
  “Eu am scăpat mai uşor. Nu mi s-a pus sechestru nici pe casă, nici pe terenuri. Cei de la DNA au considerat că anexele gospodăreşti pe care le am în curte sunt îndeajuns pentru acoperirea prejudiciului de aproximativ 200 de milioane de lei vechi ce mi-a fost imputat.”

  Nicolae Radu
  primar Negraşi

  “Acest dosar este departe de a fi finalizat. Totuşi stau şi mă întreb: dacă aceste strategii au fost făcute la nivel de ţară, cum doar primăriile din Argeş au probleme? Sper ca aceste lucruri să fie lămurite în instanţă. Până atunci însă procurorii Anticorupţie mi-au pus sechestru pe un automobil, o Skoda din 2004.”

  Sorin Lupu
  primar Priboieni

  “Eu nu am niciun sechestru. Am fost la audieri anul trecut şi de atunci nu am mai fost chemat. Am dus anchetatorilor în urmă cu un an un set de documente, iar mai apoi nu s-a mai întâmplat nimic, probabil au văzut că ce scria în strategie aia am şi rezolvat.”

  Consultanța 1 – dosarul de cea mai mare anvergură la nivelul județului Argeș
  În Dosarul Consultanța 1 sunt cercetați penal 43 de foști sau actuali primari, deputatul PSD Mircea Drăghici, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș – Constantin Nicolescu, directorul executiv la Agenției de Implementare a Proiectelor Argeș și directoarea Școlii Speciale Valea Mare, dar și doua angajate din cadrul SC European Project Consulting SRL București. În acest dosar, Mircea Drăghici și Constnatin Nicolescu sunt cercetați pentru trafic de influență în formă continuată, primarii pentru abuz în serviciu, iar angajatele firmei conduse inițial de deputatul argeșean sunt suspectate de complicitate la abuz în serviciu. În speță este vorba despre faptul că strategiile de dezvoltare pentru cele 43 de comune implicate au fost întocmite cu firma lui Mircea Drăghici, la sugestia fostului președinte al Consiliului Județean, Constantin Nicolescu.

  Dosarul se va judecA la Înalta Curte de Casație și Justiție
  Dacă inițial edililii argeșeni glumeau spunând că vor veni la Tribunal cu microbuzul, pentru a economisi benzina, acum, aceștia sunt demoralizați de faptul că procesul nu se va judeca în Argeș, ci la București. Asta, deoarece Mircea Drăghici, care este și el inculpat în acest dosar, este deputat în Parlamentul României, motiv pentru care procesul va fi judecat de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Off the record, unii edili ne-au declarat că speră ca acesta să aibă decența să își dea demisia pentru a avea și ei parte de un proces normal, dar și pentru a scuti timp și bani cu deplasările până în Capitală.


  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here