Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura scandaldegorj.ro : Consilierii locali au înghițit gălușca milionarului Zidărescu!

scandaldegorj.ro : Consilierii locali au înghițit gălușca milionarului Zidărescu!

811
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Susținătorul primarului Romanescu a primit superficie pe trotuarul de la ”Mondial” și va cotiza la bugetul municipalității fabuloasa sumă de 1.000 de lei, anual

Dorința milionarului în euro, Mihail Neluță Zidărescu, cel care deține, prin firma Rylke Prod SRL, rețeaua de magazine ”Mondial”, a fost îndeplinită: în loc de 15.000 de lei, drept de folosință pentru trotuarul din jurul unuia dintre spațiile sale comerciale, afaceristul va plăti 1.000 de lei, anual, după ce Consiliul Local Tg-Jiu, la propunerea primarului Marcel Romanescu, i-a aprobat ”o superficie”, pentru 17 mp din trotuar. Artificiul, făcut în dauna bugetului local, este evident și de pe planeta Neptun, cea mai îndepărtată din Sistemului Solar, numai de pe geamurile clădirii de pe strada Traian, nr.2, aflată peste drum de Primăria Municipiului Tg-Jiu nu se vede nimic.

Rețeta succesului

Omul de afaceri Mihail Neluță Zidărescu, a cărui firmă, Rylke Prod SRL, a derulat, anul trecut, afaceri de 4,7 milioane de euro și a avut un profit de aproximativ 257.000 de euro, declara, public, în urmă cu câteva luni că a fost unul dintre susținătorii lui Marcel Romanescu, în campania pentru alegerile parțiale din urmă cu doi ani. ”Am susținut în alegerile locale și am fost alături de Marcel Romanescu. (…) Eu am votat alături de 47% dintre târgujieni, Marcel Romanescu. Nu l-am susținut financiar, sunt lucruri care se pot verifica. Susținerea a fost morală, pe niște proiecte, pe niște discuții serioase, economice”, afirma Zidărescu.

Susținerea lui Romanescu pare să fie rețeta succesului lui Zidărescu în demersal său de a plăti cât mai puțini bani la bugetul local al orașului, deși face bani chiar pe domeniul privat al Tg-Jiului.

Concret, în luna aprilie a anului trecut, afaceristul Zidarescu a depus o cerere în vederea constituirii unui drept de superficie, pentru Rylke Prod SRL, a unui teren în suprafață de 24 de mp, pe laturile de Nord și de Vest ale magazinului ”Mondial”, din zona centrală a orașului Tg-Jiu, mai exact, a trotuarului din fața spațiului commercial, care este ocupat cu vitrine frigorifice.

Raționamentul milionarului Zidărescu a fost unul simplu și economicos pentru firma sa: înlocuirea dreptului de folosință, pentru care plătea în jur de 15.000 de lei, anual, la bugetul municipalității, cu un contract de superficie, pentru care ar fi plătit doar 1.000 de lei, anual.

După două luni de la acel moment, adică pe 25 iunie 2018, pe ordinea de zi a Consiliului Local Tg-Jiu a fost supus votului aleșilor locali proiectul pentru modificarea unei poziții din Inventarul bunurilor care aparțin domeniului privat al orașului, iar în anexa la hotărârea adoptată apare terenul de 24 mp, situat pe strada Unirii, ”lângă Bl.12”, cu valoare de inventar 2.088 de lei, dobândit în 2018 , iar la situația juridică a terenului era specificat faptul că ”se află în proprietatea Municipiului Tg-Jiu, în administrarea Consiliului Local”.

Referatul a fost întocmit de către Direcția Publică de Patrimoniu care a propus completarea Inventarului bunurilor care aparțin domeniului privat al orașului cu cei 24 de mp din trotuar. În aceste condiții, primarul Romanescu a întocmit ”expunerea de motive” și proiectul de hotărâre, iar consilierii au votat, în unanimitate, proiectul.

Un leu, mai mult decât 15 lei, în opinia ”specialiștilor” lui Romanescu

Peste cinci luni, în luna noiembrie a anului trecut, afaceristul Zidărescu, în numele firmei sale, solicită Consiliului Local Tg-Jiu încheierea unui contract de superficie pentru terenul de 24 de mp de pe trotuar. În expunerea de motive la proectul de hotărâre, primarul Marcel Romanescu invocă drept ”soluție legală” constituirea unui drept de superficie, ca modalitate de atribuire a proprietății private a unităților administrative teritoriale. Mai exaxct, primarul s-a folosit tocmai de hotărârea adoptată de consilieri în luna iunie a anului trecut, când aprobaseră inventarierea terenului de 24 de mp în domeniul privat al orașului.

Culmea este că, în referatul Direcției Juridice din cadrul Primăriei Tg-Jiu, care a stat la baza întocmirii proiectului de hotărâre, se specifică faptul că ”acordarea dreptului de superficie este motivată din punct de vedere economic de necesitatea asigurării de surse de finanțare pentru realizarea veniturilor în bugetul de venituri și cheltuieli” al orașului Tg-Jiu. Adică, mințile luminate din aparatul de specialitate al primarului au considerat că așa asigură surse de finanțare pentru oraș, dacă Zidărescu va plăti doar o mie de lei, anual, în loc de 15.000 de lei. Această așa zisă argumentație economică ar fi trebuit să trezească din letargie organele judiciare aflate peste stradă de primărie. Mai plastic, ”specialiștii lui Romescu” de la Direcția Juridică și de la Serviciu Agricol-Cadastru, au motivat, cumva, că e mai economicos pentru bugetul orașului să încaseze un leu, în loc de 15 lei.

În luna noiembrie a anului trecut, majoritatea aleșilor locali au respins proiectul și s-a declanșat un nou scandal în consiliul local.

Consilierul PSD, Viorel Petcu, a fost unul dintre cei mai vehemenți consiglieri și s-a întrebat cum a fost posibil ca terenul să fie trecut din domeniul public în cel privat al municipiului și își reproșa faptul că a votat hotărârea din luna iunie. ” Eu m-am simțit tras pe sfoară cu acea hotărâre și de aceea voi propune modificarea ei. Nu vreau ca de numele meu să se lege o situație…aceea de a da trotuarele unuia sau altuia. Nici tata, dacă ar fi, n-aș putea să fiu de accord…”, spunea Petcu, la acea vreme.

Lucrurile s-au schimbat complet…

… Viorel Petcu nu a mai propus niciodată modificarea hotărârii din luna iunie care-l iritase atât de tare și, recent, a votat o superficie pentru Zidărescu.

La începutul lunii ianuarie a acestui an, omul de afaceri a revenit la Primăria Tg-jiu cu o nouă cerere pentru constituirea unui drept de superficie, pe 49 de ani, pentru suprafața de 17 mp, pe partea vestică a magazinului ”Mondial”, ”…în vederea reamenajării și modernizării spațiului existent, cu încadrarea în urbanistica zonei…”.

Afaceristul a dezmembrat cei 24 de mp pentru care solicitase un drept de superficie, initial, în 17 mp, repectiv 7 mp, iar unele surse susțin că trotuarul nu a fost inclus niciodată în domeniul public, ci s-a înscris. direct în domeniul privat. suprafața de 24 de mp. Ulterior, s-a aprobat dezmembrarea în două loturi, unul de 7 mp, în fața magazinului, care a fost trecut din domeniul privat în domeniul public și unul de 17 mp, pe lateralul magazinului.

În primele zile ale lunii trecute atât cei din Direcția Juridică a Primăriei Tg-Jiu, cât și Marcel Romanescu, au făcut, din nou, referat și expunere de motive, iar în ședința din 25 aprilie a.c., cei 17 consilieri prezenți, inclusiv Petcu, au votat proiectul de hotărâre.

Zidărescu a lăsat de înțeles, în singura sa apariție publică, că e proprietar pe trotuar și a adus în discuție doar 40 de cm pentru care plătea drept de folosință la Primăria Tg-Jiu, iar pentru copertina din fața magazinului și două panouri în lateralul aspațiului commercial, a susținut că deține autorizație de construire.

Trebuie spus că firma miliardarului Mihai Zidărescu, Rylke Prod SRL, a derulat, anul trecut, afaceri de 21,3 milioane de lei, adică aproximativ 4,7 milioane de euro și a înregistrat un profit de 1,1 milioane de lei, adică circa 257.000 de euro.

[email protected]


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 COMENTARIU

 1. Care ar fi chiria corecta , cate interese…atatea pareri . Cat platesc alte firme pentru utilizarea unui mp de trotuar ? Chiar este o problema minora , dar daca nu ai informatii , sau nu te intereseaza , despre adevaratele probleme , e bun si un scandal pe un fleac . Tantarul facut armasar , e si asta o tehnica .

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here